Protecţie solară – cum să te bronzezi sănătos fără să aplici cremă

Prima loţiune de protecţie solară potabilă a fost lansată pe piaţă de o companie americană iar aceasta susţine că ingerarea a trei linguriţe din acest produs oferă o protecţie de trei ore.
  • Publicat:
  • Actualizat:
Protecţie solară - cum să te bronzezi sănătos fără să aplici cremă

Prima loţiune de protecţie solară potabilă a fost lansată pe piaţă de o companie americană iar aceasta susţine că  ingerarea a trei linguriţe din acest produs oferă o protecţie de trei ore.

Loţiunea Harmonised H20 UV asigură un factor de protecţie de 30 şi neutralizează 97% din radiaţiile solare UVA şi UVB, susţine compania producătoare, potrivit Mediafax.

Produsul este disponibil în două variante – bronzantă şi non-bronzantă -, iar loţiunea bronzantă permite utilizatorilor să se bronzeze fiind protejaţi în acelaşi timp de razele solare. Pe site-ul companiei americane, producătorii recomandă ingerarea a 2 mililitri de loţiune, o dată la patru ore, de preferat amestecată cu 60 de mililitri de apă, cu o oră înainte de expunerea la soare.
Utilizatorii trebuie să administreze o altă doză după trei ore, dacă expunerea la soare se prelungeşte.

Persoanele care fac sport în aer liber şi iau medicamente fotosensibilizante trebuie să folosească o protecţie suplimentară, după 30 – 40 de minute.

Această loţiune conţine molecule care vibrează la suprafaţa pielii şi neutralizează radiaţiile UVA şi UVB în proporţie de 97%, înainte ca acestea să atingă pielea.

„Produsul are un efect de reflectare a razelor ultraviolete asemănător cu acela creat de loţiunile solare pe bază de titan şi zinc, cu factor de protecţie 30, dar cu rezultate mult mai bune decât acestea, împiedicând reacţia de inflamare vizibilă şi dureroasă pe care o definim ca arsuri solare”, a declarat Ben Johnson, fondatorul companiei respective.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Varză cu Cârnați Oltenești și omletă cu Șuncă Praga și Cotlet Haiducesc