Masaj traditional chinezesc Tui Na

Tui Na este masajul care iti confera relaxare si energie.
  • Publicat:
Masaj traditional chinezesc Tui Na
Masaj traditional chinezesc Tui Na

Masajul chinezesc Tui Na este o metoda terapeutica orientala, utilizata in China de peste 2000 ani. El difera de tehnicile de masaj occidentale, in special datorita conceptului energetic pe care se bazeaza (armonizarea fortei vitale Qi), dar si a multiplicitatii metodelor sale.

Prin efectuarea masajului si a tehnicilor Tui Na se urmareste restabilirea unui flux armonios al fortei vitale Qi prin corp, permitand astfel organismului sa se vindece de la sine intr-un mod natural.

Masajul Tui Na face parte, alaturi de acupunctura, dietetica, fitoterapie si gimnastica energetica (Qi Gong si tai chi), din cele 5 ramuri ale medicinei traditionale chineze. In calitate metoda terapeutica, masajul Tui Na este prescris fie in urma stabilirii unui bilant energetic de catre un doctor in medicina chineza, fie este utilizat pur si simplu drept masaj de relaxare sau pentru "armonizarea energetica".

Tehnicile utilizate variaza in functie de zonele supuse tratamentului, de tipul dezechilibrului, varsta si constitutia pacientului. Astfel, terapeutul pune in aplicare peste 300 tehnici de masaj, clasificate riguros in functie de forta si functia lor. In general, terapeutul utilizeaza degetele, palma, mana, antebratul sau cotul in executarea acestor tehnici, dar uneori chiar si picioarele sau genunchii.

Tui Na actioneaza asupra unor parti si functii diferite ale corpului. El elimina blocajele si stimuleaza capacitatile de autovindecare ale organismului. In plus, favorizeaza circulatia sangvina si energetica si contribuie la diminuarea durerii. Deseori utilizat in combinatie cu alte terapii, masajul chinezesc Tui Na este utilizat pentru atenuarea unui numar mare de afectiuni frecvente.

Intr-o sedinta tipica, pacientul este asezat pe o masa de masaj sau pe o saltea. Terapeutul examineaza problemele sale specifice si incepe sa aplice o metoda adecvata de tratament. Se insista cu precadere asupra locurilor dureroase, a punctelor de presopunctura, a meridianelor energetice, a muschilor si articulatiilor. Pacientul se simte de obicei relaxat, dar plin de energie.

Masajul Tui Na castiga rapid in popularitate, devenind o extensie terapeutica a metodelor occidentale de masaj. Simplitatea sa si centrarea pe anumite probleme de sanatate, spre deosebire de tratamentele care il fac o alternativa excelenta pentru masajul suedez.

Poti apela la un astfel de masaj la salonul Eden Spa din Bucuresti. Durata masajului este de 75 de minute, iar pretul este de 156 Ron.

Citeste si 23 de minute pentru a scapa de stres
                  Misiunea verii: relaxare cu stil
 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Elena Nistor
Elena Nistor este redactor colaborator al site-ului “Ce se întâmplă, doctore?”, articolele sale fiind dedicate sănătăţii şi sexualităţii. Temele pe care le abordează Elena Nistor se bucură de mare succes în rândul celor care îşi doresc să afle informaţii utile în ceea ce priveşte ...
citește mai mult
Bun venit T. LeClerc!
Bun venit T. LeClerc!
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”