Relaxeaza-te cu remedii naturale, din plante!

Pe langa beneficiile extraordinare ale produselor naturale, folosirea remediilor facute in casa te determina sa iti dedici timp, ceea ce probabil se intampla destul de rar. Ideea de a-ti prepara singura tot felul de "potiuni" vindecatoare iti va da o stare de bine.
  • Publicat:
Relaxeaza-te cu remedii naturale, din plante!
Relaxeaza-te cu remedii naturale, din plante!

Pe langa beneficiile extraordinare ale produselor naturale, folosirea remediilor facute in casa te determina sa iti dedici timp, ceea ce probabil se intampla destul de rar. Ideea de a-ti prepara singura tot felul de „potiuni” vindecatoare iti va da o stare de bine.

Pentru a-ti rasfata corpul, dar si sufletul, trateaza-te folosind remedii naturale pe baza de plante, pe care sa le pregatesti acasa. Foloseste plante uscate sau proaspete si ingrediente naturale.

Sfaturi pentru folosirea plantelor
Daca nu ai la dispozitie o gradina, ceea ce este foarte probabil in cazul in care locuiesti intr-un oras, poti cumpara plante aromate proaspete, din piata. Cand organizezi o iesire in afara orasului impreuna cu familia, profita de ocazie si fa rost de plantele de care ai nevoie, culegandu-le de pe camp, in cazul in care le recunosti.

Cea mai simpla metoda este aceea de a le cumpara de la un magazin de specialitate, singura problema este insa ca nu le vei gasi decat in varianta uscata sau sub forma de uleiuri esentiale. Iti poti face o mini gradina chiar la tine acasa, plantand in ghiveci anumite ierburi aromate (cimbru, lavanda, muscata, etc.)

Cand folosesti plantele proaspete, utilizeaza cantitati mici, atat cat sa-ti ajunga pentru o singura aplicare. Aceste amestecuri nu contin conservanti precum cele pe care le gasesti in comert si din aceasta cauza nu pot fi pastrate vreme indelungata. Cele uscate pot fi pastrate in conditii adecvate (mediu uscat, intunecos si rece) timp de maxim un an.

Atentie la alergii!
Inainte de a folosi o anumita planta, fa-ti un test de toleranta, in special daca ai pielea sensibila sau daca esti alergica la anumite plante. Maseaza-te cu o cantitate mica de produs pe mana si asteapta o ora. Daca zona respectiva se inroseste sau te mananca, nu folosi produsul.

Exfoliant natural
Foloseste acest amestec ca pe un exfoliant, pentru indepartarea celulelor moarte de la suprafata pielii. Se obtine din plante uscate si se pastreaza intr-un loc intunecos, uscat si rece timp de maxim un an.

De ce ai nevoie: ¼ cana de flori de lavanda;  1/8 cana de rozmarin 1/3 cana de migdale pisate; 1 cana de ovaz macina;t 2 cani de argila apa sau apa de trandafiri

1. Macina foarte marunt plantele, migdalele si ovazul intr-o rasnita de cafea sau condimente. Adauga argila.

2. Pentru a folosi, peste o lingura de amestec adauga o cantitate suficienta de apa sau apa de trandafiri pentru a obtine o pasta. Aplica pe fata si maseaza delicat. Clateste-te dupa zece minute.

Otet aromatic tonifiant
Otetul extrage din plante majoritatea aromelor si substantelor benefice, ajutandu-te astfel sa le pastrezi pentru mai multa vreme.

De ce ai nevoie:
– menta sau galbenele proaspete sau uscate
– otet de mere

Pune plantele uscate sau proaspete in otet; lasa la macerat timp de o saptamana. Strecoara plantele si adauga otetul rezultat in apa pentru baie. Poate fi pastrat timp de maxim un an.

Amestecuri pentru diferite tipuri de ten
Selecteaza ingredientele in functie de tipul tau de ten. Fa o cantiate de amestec necesara unei singure aplicari.
 
Pentru hidratarea pielii: combina iaurt, menta si avocado.
Pentru improspatare: combina salvie, mar si miere.
Pentru a echilibra secretia de sebum: amesteca patrunjel, salvie, ou si castravete
Pentru piele normala si uscata: galbenele si iaurt.

Aplica amestecul pe fata, lasa sa actioneze timp de zece minute, clateste-te.

Sare de baie
Pastreaza acest amestec detoxifiant si relaxant intr-un borcan, intr-un loc uscat si racoros, timp de aproximativ un an.
 
De ce ai nevoie:
– ¼ cana borax
– ½ cana sare Epsom
– ½ cana sare de mare
– 1 lingura coaja de portocala rasa
– 2 linguri petale de trandafiri
– 1 lingura rozmarin
– 5 picaturi de ulei esential de rozmarin
– 3 linguri de ulei esential de muscata
– un borcan cu capac
– saculeti mici din material textil.

Piseaza plantele uscate. Combina toate ingredientele. Pune intr-un borcan care se poate inchide ermetic. Pentru a folosi, pune cateva linguri cu varf de amestec intr-un saculet si da-i drumul in apa din cada.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Trucuri pentru machiajul ochilor
Trucuri pentru machiajul ochilor
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân