Aplică inteligent rujul roşu!

Există nuanţe şi texturi de ruj roşu astfel încât fiecare femeie poate selecta roşul potrivit tenului, buzelor, danturii, irisului, personalităţii, susţin experţii în frumuseţe. Da, roşul poate fi folosit în orice moment, în prima parte a zilei mai “diluat” iar în a doua parte a zilei mai “prezent”. Texturile pot varia de la transparent-translucid până la mat, iar ca finisare pot fi mate sau uşor lucioase dimineaţa şi satinate, metalizate, fosforescente seara.
  • Publicat:

Există nuanţe şi texturi de ruj roşu astfel încât fiecare femeie poate selecta roşul potrivit tenului, buzelor, danturii, irisului, personalităţii, susţin experţii în frumuseţe. Da, roşul poate fi folosit în orice moment, în prima parte a zilei mai “diluat” iar în a doua parte a zilei mai  “prezent”. Texturile pot varia de la transparent-translucid până la mat,  iar ca finisare pot fi mate sau uşor lucioase dimineaţa şi satinate, metalizate, fosforescente seara.

Rujul roşu a apărut acum aproximativ 5000 de ani, undeva lângă Babylon, şi până în zilele noastre a fost evidenţiat prin diferite moduri.

Prima care a folosit rujul roşu a fost Cleopatra a VII care, pentru a-şi colora buzele, folosea o vopsea din furnici zdrobite sau cărăbuşi şi carmin, înglobate într-o ceară de albine.

În anii 3000 î.Hr. femeile apelau la amestecuri de pigmenţi, cum ar fi bromul şi manita care erau extrem de toxice. Expansiunea rujului roşu a continuat cu Regina Elisabeta I, care utiliza o pudră de faţă foarte palidă ce contrasta cu buzele roşii strălucitoare. Rujul ei a fost confecţionat din ceară de albine şi flori uscate, tocate, cum ar fi trandafirii şi muşcatele.

În anii 1770, rujul roşu a fost interzis. Femeile care îl purtau erau considerate vrăjitoare. Exista mentalitatea cum că în acest fel încercau să ademenească bărbaţii să se căsătorească cu ele, drept urmare puteau fi arse pe rug. |ntre anii 1837 şi 1901 femeile îşi frecau buzele de hârtie creponată pentru a-şi colora buzele pentru ca în cele din urmă, la sfârşitul anului 1890, catalogul Sears Roebuck să ofere ruj pentru buze şi fard de oraz.

Rujul roşu a fost folosit şi consacrat şi de Sarah Bernhardt, o mare actriţă de teatru, în Franţa. În anii 1950, rujul roşu a fost scos în evidenţă de către Marilyn Monroe şi Elizabeth Taylor. A revenit în forţă după anii 2000 şi de atunci încoace este mereu prezent în tendinţe.

Îl putem vedea foarte des pe covorul roşu purtat de Angelina Jolie, Dita von Tesse, Scarlet Johannson, Cameron Diaz, Sofia Vergara, Kaley Cuoco, Christina Hendricks Morena Baccarin etc.

Buze senzuale

Roşu este o culoare vibrantă, sanguină, puternică şi poate fi prezentă pe pleoape, obraji şi buze. Un ruj roşu voluptos, conturat bine şi amplificat cu un gloss roşu ne duce cu gândul la Marilyn Monroe, la senzualitatea ei, la nuanţa de ruj care se numeşte Marilyn Red. Este potrivit oricărui tip de frumuseţe cu respectarea unor reguli fireşti:

  • pielea albă – ruj roşu cardinal; ten roz – ruj roşu cu tonuri de zmeură;
     
  • ten bej – ruj roşu vermillor (spre coraille), roşu ciclamen; ten închis – ruj roşu rubiniu, bordeaux. Dozarea şi conturarea rujului variază în funcţie de vârstă, trebuie să se ştie că un ruj foarte conturat maturizează trăsăturile feţei şi invers.

Pledoarie pentru roşu în machiaj

80% din femeile din România au culoarea verde în iris, de la nuanţe variate, mai calde sau mai reci până la ochii albaştri verzui, gri verzui, căprui verzui, verzui aurii etc. Acest strop de verde din iris poate fi amplificat cu fard roşu însă nu neapărat un fard roşu pur.

Cât despre fardurile care conţin pigment roşu se poate dezvolta o întreagă paletă de culori: rozuri, violeturi, maro roşcat, aubergine, grena etc. Fardul roşu este mai prezent decât ne imaginăm, însă în diferite compoziţii.

Priviri îndrăzneţe

Atunci când este folosit, roşul atrage privirile şi eclipsează celelalte culori. Când este aplicat pe pleoape transmite curaj, nonconformism.

Este dificil însă de purtat un fard roşu independent pe pleoape. Dat fiind faptul că această culoare are un grad de intensitate medie, este nevoie şi de o culoare asociată, cum ar fi negru, bleumarin sau gri antracit pentru a oferi greutate machiajului.

Se poate face un smokey eyes estompat cu roşu, un machiaj clasic în care pleoapa mobilă superioară poate fi roşie sau poate fi un machiaj tematic.

Consacratul Smokey eyes poate fi prezent şi în combinaţie cu rujul roşu. Ochii puternic conturaţi, buzele roşii pasional pot face dintr-o seară normală una de neuitat.

Consultanţi: Mirela Vescan, Adela Pasc

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”
Recomandări: