Injecțiile cu botox: ce putem face pentru a dura mai mult

Injecțiile cu botox fac parte din arsenalul de întinerire feminin.
  • Publicat:
Injecțiile cu botox: ce putem face pentru a dura mai mult
Close up of hands of expert beautician injecting botox in female forehead. The woman closed her eyes with joy. She is gently smiling

Injecțiile cu botox pot avea un efect ce poate dura câteva luni în funcție de substanța folosită, dar și de alți factori. Dr. Răzvan Teodoreanu, medic primar chirurgie plastică și doctor în științe medicale ne-a oferit câteva trucuri ce pot prelungi efectul acestor injecții.

În primele 14 zile după procedura de injectare trebuie evitate solarul, expunerea excesivă la soare, sauna, băile lungi și fierbinți, efortul fizic intens și masajul facial, deoarece toate scad din efectul procedurii, “spală” din substanța injectată sau pot face ca aceasta să migreze și să paralizeze temporar anumite zone ale feței. Timp de două săptămâni după procedură e bine să faci dușuri scurte și să încerci să dormi pe spate.

În cazul tratamentelor estetice injectabile, trebuie evitate procedurile pe bază de căldură (radiofrecvența, inclusiv cea fracționată și laserul CO2) cu 2 săptămâni înainte de data injectării, deoarece și acestea favorizează vasodilatația și scurtează durata remanenței botoxului.

Din nefericire, nu există o metodă concretă care să prelungească cu mult durata efectelor provocate de injecțiile cu Botox, deoarece acest tratament este unul care nu are rezultate permanente. Însă, există anumite metode prin care poți să extinzi durata remanenței și să întreții corespunzător rezultatele obținute, și anume:

 

O rutină corectă de îngrijire a pielii. Rezultatele procedurii cu Botox vor dura mai mult dacă pielea este îngrijită corespunzător. Una dintre întrebările frecvente adresate de către pacienți este dacă mai au voie să folosească produse de îngrijire a feței pe bază de retinoizi după ce încep tratamentul cu Botox. Răspunsul este da! Produsele pe bază de retinol stimulează producția de colagen la nivelul pielii. Doar să nu uite să folosească creme cu factor de protecție solară ridicat și să evite expunerea la soare și/sau solar. Cremele și loțiunile de hidratare de asemenea, sunt și ele permise și indicate de către medici.

 

Indiferent de vârstă, crema cu factor de protecție solară este obligatorie, deoarece Botoxul nu-ți poate proteja pielea de îmbătrânirea prematură cauzată de expunerea la razele UV fără protecție. Evită orele de vârf, în care razele UV sunt cele mai periculoase și poartă o șapcă sau o pălărie, în cazul în care faci exerciții fizice în aer liber. Expunerea excesivă la soare scurtează durata rezultatelor obținute prin injectarea cu toxina botulinică și nu este recomandată nimănui.

 

Stilul de viață și starea de bine. Dieta afectează atât sănătatea, cât și aspectul pielii tale. Hidratează-te, evită să consumi alimente procesate, ambalate sau de tip junk food și limitează cantitatea de zahăr din dieta ta. De asemenea, e important să-ți menții o greutate constantă și sănătoasă, deoarece pierderea excesivă în greutate, în special la nivelul feței, va reduce eficiența și durata procedurii de injectare cu Botox. Renunță la vicii precum fumatul și alcoolul, deoarece și ele grăbesc procesul de îmbătrânire și îți afectează starea de sănătate.

Stresul în exces afectează în mod negativ starea de bine, dar și corpul. În ceea ce privește aspectul tău fizic, stresul poate accelera procesul de îmbătrânire.

Pentru a extinde beneficiile injecțiilor cu Botox, este necesar să elimini factorii de stres și să încerci să-i controlezi.

 

Suplimentele pe bază de zinc. Studiile arată că efectele Botoxului sunt în strânsă legătură cu nivelul de zinc prezent în organism. Administrarea în mod regulat a unor suplimente pe bază de zinc după începerea tratamentului cu Botox te poate ajuta să prelungești efectele anti-îmbătrânire ale acestuia.

 

Întreține rezultatele procedurii. Cea mai eficientă metodă de a prelungi durata efectului de injectare cu toxina botulinică este de a menține rezultatele prin repetarea procedurii la intervalul de timp recomandat de medic și de a apela la tratamente de hidratare și hrănire ale pielii, precum mezoterapia. Pe lângă faptul că se produce o întinerire graduală, cu efect natural, și efectul Botoxului va fi unul net superior pe termen lung.

De la ce vârstă trebuie să începi injecțiile cu Botox?

Nu există o vârstă prestabilită la care trebuie să începi injectarea cu Botox. Dacă începi atunci când ridurile tale sunt încă superficiale, toxina botulinică te ajută să previi și să întârzii apariția ridurilor profunde.

Persoanele care încep tratamentul de la 25 de ani, au numeroase avantaje în ceea ce privește rezultatele obținute. Ridurile și liniile fine sunt prevenite, și nu tratate, ceea ce înseamnă că pielea va rămâne netedă și fermă pentru mult mai mult timp. Doza utilizată este minimă, iar după ședințe regulate, aceasta poate scădea la jumătate.

În cazul în care vei începe injecțiile cu Botox atunci când ridurile sunt deja profunde, cantitatea necesară de substanță va fi mai mare iar rezultatele vor fi mai modeste. Persoanele care încep injecțiile după vârsta de 65 de ani au rezultate minime. Tocmai de aceea, este mai ușor, mai ieftin și mai eficient să previi, decât să tratezi.

Chiar dacă rezultatele nu sunt niciodată la fel în cazul a două persoane de aceeași vârstă și cu un stil de viață similar, Botoxul este unul dintre cele mai îndrăgite tratamente anti-ageing din lume, iar nivelul de satisfacție la nivel mondial este de peste 96%.

În concluzie, Botoxul funcționează dacă alegi un medic cu care poți colabora, care știe exact ce ai nevoie pentru a-ți atinge rezultatele, dacă mergi într-o clinică unde clienții sunt respectați și toate substanțele și fillerele folosite sunt originale și menținute în condiții optime și dacă asculți sfaturile pe care ar trebui să le primești și înainte, și după procedură.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Bianca Poptean - Psiholog
Am scris peste 10 ani pentru Ce se întâmplă doctore, timp în care am realizat sute de articole, interviuri cu medici și specialiști în diverse domenii, materiale video, conferințe și emisiuni live. Mai mult, sunt mamă a doi băieți minunați care mi-au oferit ocazia să văd lumea prin ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân