Interpretare analize
Dr. Ioan Boleac Medic primar obstetrica-ginecologie

Rezultatele arata ca aveti o infectie cu Ureaplasma, iar antibiograma va arata la care antibiotice... citește

Cele mai

APLICAȚII

Calculează câte calorii poţi consuma zilnic fără să te îngraşi, află greutatea ideală, verifică în calculatorul nutrițional nutrienţii și caloriile din meniul tău sau vezi informaţiile nutriţionale din alimentele preferate.

Îngrijirea pielii în funcţie de vârstă: sfaturi de la un chimist cu experienţă

Îngrijirea tenului trebuie să intre în rutina zilnică încă din adolescenţă, spun specialiştii. Iar îngrijirea antiaging trebuie începută de la 20 de ani. Pe măsură ce înaintăm în vârstă nevoile tenului se schimbă, rutina zilnică de îngrijire devine mai complexă, iar în plus apar şi alte metode ce pot menţine aspectul tânăr. Pe lângă injecţiile cu botox, fillere sau tratamente cu laser, sunt specialişti ce pariază pe peelingurile chimice şi pe produsele cu ingrediente active concentrate care nu au efecte adverse. Masha Minkin, chimist şi biolog cu experienţă vastă în laboratoarele de studii medicale, fondatorul unui brand de cosmetice revoluţionare, ne-a spus care este, din punctul ei de vedere, cea mai bună îngrijire a tenului în funcţie de vârstă.

Îngrijrea pielii la 20 de ani

C.S.Î.D.: V-am auzit prezentarea la conferinţa de estetică şi v-am admirat înfăţişarea. Tot timpul am avut încredere în sfaturile oamenilor care arată foarte bine. Mi-aţi promis că îmi spuneţi secretul tinereţii veşnice şi aş vrea să începem cu sfaturile legate de cum putem avea grijă de pielea noastră începând cu vârsta de 20 de ani.

Misha Minkin: Din păcate, de la vârsta de 20 de ani începe procesul de încetinire a rejuvenării celulelor. Chiar şi la o vârstă atât de fragedă, expunerea la soare produce daune pielii, iar stratul superior al acesteia devine mai gros. De aceea este foarte important şi recomandat să începem să avem grijă de piele încă de la vârsta de 20 de ani, cu produse care stimulează rejuvenarea şi subţiază stratul superior al dermului. Cel mai bun ingredient pentru acest proces este acidul lactic – este important să căutăm produse în care acidul lactic să aibă un PH scăzut, altfel nu va funcţiona. De la această vârstă este recomandat să se înceapă o îngrijire a pielii bazată pe o formulă care conţine în proporţie de 20% acid lactic, pentru că acesta este parte din factorii naturali de hidratare ai pielii. Nu trebuie să uităm, indiferent de vârstă, că este esenţial să utilizăm o cremă cu factor de protecţie (aplicată corect, o dată la două ore). Eu recomand pentru femeile care poartă machiaj şi care nu au timp să reaplice crema cu factor de protecţie şi să refacă machiajul o dată la câteva ore – o pudră minerală cu factor de protecţie. Aceasta poate fi reaplicată mult mai uşor.

C.S.Î.D: Chiar dacă stăm în casă, iarna, avem nevoie de cremă de protecţie aplicată o dată la 2 ore?
M.M:
Da, deoarece razele UV sunt puternice şi iarna. Înăuntrul unei maşini, de exemplu, nu se poate arde pielea, însă razele UV pătrund prin sticlă şi provoacă daune oricum. O pudră minerală, ca cea produsă de brandul creat de mine, se poate aplica peste machiaj fără probleme, deoarece este translucidă.

C.S.Î.D.: E nevoie de hidratare la 20 de ani?
M.M.:
De regulă, la vârsta de 20 de ani acidul lactic este suficient şi pentru hidratarea pielii. Dacă pielea are o tendinţă de uscare şi este extrem de subţire, atunci este important să adăugăm şi o cremă hidratantă, în plus faţă de cea cu acid lactic.

 

Cuprins
Îngrijirea pielii la 30 de ani
Sfaturi de îngrijire după 50 de ani
sus

Îngrijirea pielii la 30 de ani

C.S.Î.D.: Care ar trebui să fie principalele produse atunci când trecem de 30 de ani?

M.M.: Trebuie să ştim că toate procesele de regenerare sunt deja mult mai încetinite decât la vârsta de 20 de ani. De asemenea, se încetineşte producţia colagenului şi de obicei din cauza timpului şi a efectelor nocive ale soarelui asupra pielii, ne putem confrunta şi cu hiperpigmentare. Dacă o doamnă utilizează peeling-ul, este recomandat ca în paralel să fie utilizate produse de hidratare care să încetinească stimularea producţiei de melanină a pielii. Un alt produs necesar la vârsta de 30 de ani este cel bazat pe antioxidanţi. În plus faţă de acidul lactic este vital ca la vârsta de 30 de ani să utilizăm ceramidele (importante pentru prevenirea încetinirii producţiei fibrelor). Ceramidele se află în epidermă şi nivelul nostru natural de ceramide scade odată cu împlinirea vârstei de 30 de ani. Este esenţial de asemenea să utilizăm produse care conţin peptide, ca urmare a faptului că acestea cresc producţia de colagen, oferind elasticitate pielii. Eu am creat un serum cu vitamina C care conţine antioxidanţi şi o cremă hidratantă bogată în peptide. Nu uitaţi de crema cu factor de protecţie!

C.S.Î.D.: Ce se întâmplă la vârsta de 40 de ani cu pielea noastră?
M.M:
De regulă în jurul vârstei de 40 de ani nu este suficient să folosim doar produse de îngrijire. Se recomandă să mergem la un specialist care să realizeze peeling-uri concentrate, ce nu pot fi realizate acasă, de unul singur.

C.S.Î.D.: Cum acţionează peelingul chimic asupra pielii?
M.M.:
Rejuvenarea celulelor scade odată cu vârsta, iar celulele rămân pe piele pentru un timp mai îndelungat, daunele fiind mult mai vizibile în acest sens. Primul lucru pe care îl face peelingul este să topească stratul care menţine celulele pe piele şi astfel să exfolieze în cele din urmă pielea, eliminând celulele moarte. Uneori, peelingul nu elimină doar celulele moarte, ci şi primul strat de celule vii, care sunt vechi şi conţin deja suficiente daune. În acest proces, pielea nu se află într-un punct în care doar pierde celule, din contră, se află într-un proces de naştere a celulelor noi. Acesta este principalul rol al peelingului chimic. Peelingul controlează de asemenea daunele care se pot produce asupra pielii, cu ajutorul stimulării celulelor noi şi eliminării celulelor moarte. Ca urmare, pielea devine fermă şi se reduc ridurile fine.

C.S.Î.D.: Aţi tot pomenit acizii ca parte importantă a formulelor pe care le creaţi şi în care credeţi. Cât de importanţi sunt aceştia?
M.M.:
Există peelinguri medicale foarte puternice, care se produc strict în spitale, ca urmare a faptului că pielea se recuperează extraordinar de greu. Noi nu vorbim despre acest tip de peeling care se poate face o singură dată în viaţă, ci despre tratamente continue. Acestea conţin acid alfa hidroxic, acid lactic şi acid glicolic, acid betahidroxic, precum vitamina C, acid piruvic şi combinaţii între aceşti acizi. În clinică putem decide şi asupra concentraţiei (care este mereu mai ridicată decât cea aflată în produsele de îngrijire pentru acasă). În plus, puteţi opta să faceţi un tratament puternic sau o serie de tratamente care sunt foarte eficiente.

C.S.Î.D.: Cât de des se recomandă peelingul la 40 de ani?
M.M.:
O dată pe an o serie de peeling-uri – între 6-10 tratamente cu o frecvenţă de o dată la două săptămâni şi tot acest proces o singură dată pe an. De-a lungul anului este important să se utilizeze produsele recomandate acasă. Dacă menţineţi această procedură pe parcursul unui an, pielea nu va mai suferi de hiperpigmentare, se va uniformiza şi se va încetini procesul de subţiere a pielii şi de apariţie a ridurilor. De asemnea, la vârsta de 40 de ani şi chiar înainte, retinolul poate ajuta pielea, fiind un ingredient activ. Este important să fie dozat corespunzător, desigur.

C.S.Î.D.: Peelingul poate interfera cu alte metode precum injecţiile cu botox, fillerele sau tratamentele laser?
M.M.:
Aceste metode sunt adiţionale şi la rândul lor eficiente, iar combinaţia dintre injecţii şi peeling este extraordinară. Injecţiile nu sunt suficiente, fiind nevoie şi de peeling. Ele pot fi făcute împreună, nu se exclud. Este recomndat să aşteptăm după proceduri, nu să le facem simultan, dar nu afectează, ci se completează.

 

sus

Sfaturi de îngrijire după 50 de ani

C.S.Î.D.: Ajungem la vârsta de 50 de ani. Ce ne puteţi spune despre pielea la această vârstă?

M.M.:
Vârsta de 50 de ani necesită multă muncă şi disciplină. Este recomandat ca o dată pe an să se realizeze un peeling profund. Fiecare celulă a corpului nostru produce energie. Este o diferenţă uluitoare între a realiza un peeling la 30 de ani versus la 50 de ani – producţia de energie încetineşte considerabil. Pentru a o stimula, am creat un serum cu o formilă ce activează energia la nivel celular, stimulându-se astfel producţia de colagen, atât de important pentru aspectul tenului nostru.

C.S.Î.D.: Cât de profund poate pătrunde o cremă în piele?
M.M.:
Depinde de dimensiunea moleculei.  De exemplu acidul hialuronic are o moleculă foarte mare şi nu poate penetra dermul să ajungă în stratul profund al pielii, motiv pentru care folosim injecţii pentru a-l introduce în piele. Pentru a ajunge în stratul profund o moleculă ar trebui să aibă până în 500 de dalton. Moleculele mai mici de 500 dalton pot penetra pielea (de exemplu peptidele). În plus, există metode de a combina ingredientele active ale moleculei producându-se un ulei care proate dilate membrana epidermei şi să asigure penetrarea moleculei de cremă. Uneori oamenii consideră că nicio cremă nu este suficientă pentru a penetra pielea, însă dacă molecula este mică, acest lucru se poate realiza fără probleme.

C.S.Î.D: Ce ne puteţi spune despre mâini şi zona gâtului şi decolteului?

M.M.:
La 50 de ani este de asemenea important să combinăm toate metodele pe care le avem – injecţii, produse de îngrijire, tratamente cosmetice. Este recomandat să începem mai devreme de 50 de ani să avem grijă de aceste aspecte, astfel încât să ajungem la vârsta de 60 arătând foarte bine. De regulă oamenii tind să trateze problemele atunci când apar, nu vor să le prevină. Însă industria de astăzi oferă multe produse, tratamente care sunt cu adevărat eficiente. Desigur că sunt şi multe produse ineficiente, însă cu siguranţă există şi tratamente care ne ajută să atingem vârsta de 60 de ani arătând impecabil. Este important să utilizăm produse profesionale şi să mergem la esteticieni profesionişti.

C.S.Î.D.: Ingredientele active sunt cheia succesului unui produs de skincare. Cu cât sunt mai de calitate, dar şi într-o concentraţie mai mare, cu atât eficacitatea produsului creşte. Deci, cu cât e mai mare concentraţia, cu atât cresc beneficiile, te-ai gândi, la prima vedere. Însă, aici este provocarea, pentru că o concentraţie mare a ingredientelor active are, întotdeauna, efecte secundare. Mai ales la produsele tip peeling chimic, atât de importante pentru regenerarea profundă a pielii, dar cu efecte adverse de la roşeaţă până la arsuri ale pielii. Ştiu că aţi patentat Dermashield, un complex revoluţionar datorită căruia puteţi pune în produsele de peeling concentraţii mai mari de ingrediente.
M.M.:
În cosmetică este cunoscut că toată lumea doreşte să utilizeze ingrediente active, însă întotdeauna trebuie să adaptăm concentraţiile la fiecare pacient, pentru a preveni efectele adverse. Este de asemenea important ca oamenii să se simtă şi bine, pe lângă a arăta bine. DermShield lucrează cu ajutorul receprorilor senzoriali care sunt responsabili cu primirea semnalelor de durere, arsură şi trimiterea lor către creier. DermShield restricţionează această transmisie către creier, practic. Astfe, putem creşte concentraţia şi scădea PH-ul, pentru a preveni şi reduce transmisia către creier. Odată redus acest semnal, senzaţia de iritare, durere este redusă. Nu există reacţii adverse.

C.S.Î.D.: Ce sfaturi aveţi pentru stilul de viaţă? Cum putem preveni problemele legate de piele, încă din perioada timpurie?
M.M.:
Nu doar pielea noastră, ci întregul sistem este afectat de stres. Desigur că este recomandat să consumăm alimente sănătoase, dar uneori oamenii duc acest lucru la extreme, ceea ce ajunge să îi streseze foarte tare şi să reducă în cele din urmă avantajele unui stil de viaţă sănătos. Avem nevoie de un optimum al acestui stil de viaţă, de un echilibru şi nu de exagerări. Şi, cel mai mult, cred, avem nevoie de dragoste. Când iubim, pielea noastră radiază!

Citește și:
Cum să ai un ten perfect: 5 secrete de dietă
Curăţarea perfectă a tenului se face prin peeling şi dermabraziune
Peeling chimic: ce este, cum ajută pielea şi care sunt contraindicaţiile?


Exclusiv Online - 22.11.2018
Citește pe descopera.ro
Ozzy Osbourne este un MUTANT genetic. Ce au descoperit oamenii de ştiinţă după ce l-au analizat este INCREDIBIL Ozzy Osbourne este un MUTANT genetic. Ce au descoperit oamenii de ştiinţă...
ASASINATUL care a schimbat decisiv istoria României. Atât Germania, cât şi Marea Britanie, îl voiau mort. Au tras 20 de GLOANŢE în el, chiar în centrul Capitalei ASASINATUL care a schimbat decisiv istoria României. Atât Germania,...
Balanţă Balanţă 22 septembrie - 22 octombrie

Veţi avea de finalizat unele lucrări mai dificile, dar cu abilitatea şi concentrarea de care daţi dovadă nu vor exista niciun fel de probleme. Sunteţi foarte energic luna aceasta, aveţi chef de...citește mai departe

×

Zf.ro
A ÎNCEPUT!! După ce au luat cu asalt Europa şi au cumpărat-o bucată cu bucată, chinezii îşi retrag tentaculele A ÎNCEPUT!! După ce au luat cu asalt Europa...
LOVITURĂ DE TEATRU! Unul dintre cei mai...
Atenţie! De astăzi, plăţile cu carduri...
BusinessMagazin.ro
Care sunt cele trei lucruri pe care majoritatea oamenilor RISIPESC 70% din banii castigaţi. Reducerea acestor costuri te-ar putea ajuta să te trăieşti liniştit la pensie Care sunt cele trei lucruri pe care majoritatea...
Ce avere au fraţii Adrian şi Dragoş Pavăl,...
Mediafax.ro
Moment GREU de crezut: Bărbat FILMAT în timp ce ce se plimbă cu două femei în LESĂ/ Unde s-a petrecut totul Moment GREU de crezut: Bărbat FILMAT în...
Caz confirmat de „sânge albastru”:...
E oficial: Iranul ameninţă SUA cu un ”RĂZBOI...
Gandul.info
Această tânără frumoasă, blondă, s-a întors epuizată după o noapte în oraş şi nu ştia de ce. Când s-a uitat în jos, însă, a rămas perplexă şi nu i-a venit să creadă: „Aceasta este marea diferenţă dintre femei şi bărbaţi” - FOTO Această tânără frumoasă, blondă, s-a...
HUIDU reacţionează în cazul lui Mario...
După 15 ani de emisiune, Mircea Badea face...
DA.ZF.ro
5 drumuri magice din România pe care poţi evada cu maşina - GALERIE FOTO 5 drumuri magice din România pe care poţi...
Cele 7 minuni ale României: locuri spectaculoase...
TOP 5 plaje sălbatice, foarte aproape de...
ProSport.ro
Mesaj HALUCINANT al mamei lui Mario Iorgulescu! Ce a putut spune despre fiul ei: cuvintele şocante au fost şterse apoi, dar era prea târziu Mesaj HALUCINANT al mamei lui Mario Iorgulescu!...
Terifiant: Au apărut ultimele imagini cu...
Informaţii bombă despre eşecul transferului...
ApropoTv.ro
Destinaţii alternative de Crăciun care te fac să vezi cu alţi ochi Europa Destinaţii alternative de Crăciun care...
Jurnalistul Ion Cristoiu publică două...
Electric Castle Festival anunţă headliner-ii...
Go4it.ro
Huawei nu va PERMITE instalarea aplicaţiilor GOOGLE pe Mate 30. Vrea să vândă telefoane de peste 1000 Euro fără funcţii de bază Huawei nu va PERMITE instalarea aplicaţiilor...
IPHONE 11 ajunge în ROMÂNIA! Cât trebuie...
Huawei livrează telefoane fără ANDROID...
ProMotor.ro
Viloran este cel mai nou model VOLKSWAGEN. Cum arată maşina INTERZISĂ pentru Europa - FOTO Viloran este cel mai nou model VOLKSWAGEN....
5 lucruri pe care nu ar trebui să le faci...
Ce înseamnă când se aprinde martorul...
Descopera.ro
Cercetătorii au descoperit BĂUTURA care îi face pe BĂRBAŢI mai BUNI în dormitor Cercetătorii au descoperit BĂUTURA care...
PROBLEMA sexuală majoră pe care o au multe...
Descoperire INCREDIBILĂ pe epava Titanicului,...
ULTIMA ORĂ
Moment GREU de crezut: Bărbat FILMAT în timp ce ce se plimbă cu două femei în LESĂ/ Unde s-a petrecut totul

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nicio instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.