Vrei să-ți pui cercei în urechi? Pot apărea complicații medicale! Dr. Yasser Aboudan explică

Piercing-ul în nas sau ureche poate conduce la complicații medicale serioase!
  • Publicat:
Vrei să-ți pui cercei în urechi? Pot apărea complicații medicale! Dr. Yasser Aboudan explică
Dr Yasser Aboudan, medic ORL, foto arhivă

Să porți cercei este mai mult decât natural. Mai ales într-o țară ca a noastră, unde încă din maternitate bebelușii fete pot primi găuri în urechi… Explicații precum ”când e mică nu simte durerea sau uită repede” sunt încă valide pentru multe familii din România. Însă aplicarea cerceilor poate crea diverse problem medicale indiferent de vârstă. Complicații precum infecții sau chiar necroze pot apărea în special la cei care vor piercinguri la nivelul pavilionului auricular sau în diverse părți ale nasului. Am aflat mai multe detalii despre acest subiect de la dr. Yasser Aboudan, medic specialist ORL.

 

CSÎD: Unde putem face găuri pentru cei la nivelul urechii fără a risca?

Dr. Yasser Aboudan: La nivelul auricular avem două zone diferite în care se practică piercing-ul. Prima este la nivelul lobului, iar în acest caz intervenția pentru piercing este sigură, fără niciun fel de problemă, fără niciun fel de complicație. Asta se întâmplă deoarece lobul este compus din țesuturi adipoase, muşchi, nu este niciun cartilaj.

Cerceii puși în zona auriculară pot da complicații medicale

CSÎD: Când ar putea fi piercing-ul periculos pentru urechea externă?

Dr. Yasser Aboudan: Când începem să punem cercei la nivelul pavilionului auricular acolo apare o altă situație, pentru că avem tragus, antitragus, helix și antihelix, iar lucrurile se complică, pentru că este vorba despre cartilaje.

CSÎD: Concret, ce complicații pot apărea?

Dr. Yasser Aboudan: Dacă acul nu este steril sută la sută sau pacientul are alergie la metalul din care este făcut cercelul, se poate face infecție, apoi supurare, uneori am văzut chiar necroză, şi se ajunge la complicații severe.  

Piercingul la nivelul cartilajului auricular nu este recomandat de specialist ORL

CSÎD: Aveți vreo recomandare în acest sens?

Dr. Yasser Aboudan: Eu, personal, ca medic ORL, nu recomand piercing-ul la nivelul cartilajului auricular.  De multe ori am intervenit chirurgical ca să tratez infecția cauzată de astfel de piercing-uri.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Mădălina Drăgoi - Editor
 Senior Editor si Fashion Stylist Acum ceva timp, mă aflam la Atena, la o conferinţă internaţională despre frumuseţe şi industria de profil. În sală erau jurnaliste din toată Europa. Reprezentau în special presa glossy. Multe dintre ele erau parcă scoase din paginile revistelor pentru ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân