Vine, vine primăvara, cu un ten plin de lumină!

A avea un ten luminos, curat, odihnit echivalează cu starea de bine. Iar organismul nostru, atunci când îl răsfăţăm, ne dăruieşte o culoare sănătoasă, o expresie tânără, un chip de primăvară.
  • Publicat:
Vine, vine primăvara, cu un ten plin de lumină!

A avea un ten luminos, curat, odihnit echivalează cu starea de bine. Iar organismul nostru, atunci când îl răsfăţăm, ne dăruieşte o culoare sănătoasă, o expresie tânără, un chip de primăvară.

După o iarnă lungă şi rece, sezonul cald vine precum o alinare. Odată cu schimbarea garderobei, sigur că ne place să fim mai feminine, mai frumoase, mai libere. Iar cel mai important element în tot acest context este pielea. O piele frumoasă, radioasă, îngrijită este pregătită să se bucure cu noi de căldura primăverii. Iată cîteva sfaturi utile pentru un chip mereu tânăr:

1. Dormiţi suficient, la ore potrivite. Nu mergeţi la culcare după miezul nopţii, nu leneviţi în pat până după orele prânzului. Menţineţi un ritm decent între somn şi starea de veghe şi asiguraţi-vă că noapte de noapte aveţi parte de circa 8 ore de somn. Odihna, ca şi oboseala, se citesc imediat pe chip.

2. Demachiaţi-vă şi hidrataţi-vă tenul în fiecare dimineaţă şi seară. Seara, aveţi grijă să îndepărtaţi toate urmele de machiaj cu un demachiant neutru şi apoi aplicaţi o cremă nutritivă în funcţie de tipul de piele şi de vârstă. Dimineaţa, pielea se curăţă şi se hidratează însă întotdeauna cu o cremă cu factor de protecţie minim 20 SPF.

3. Apelaţi o dată pe săptămână la un tratament profesional pentru ten, care să-i ofere ceea ce are nevoie: curăţare în profunzime şi hidratare din plin. Dar puteţi face şi acasă anumite tratamente. Spre exemplu, pentru un peeling eficient, ajunge să amestecaţi puţină sare grujoasă cu crema pe care o folosiţi în mod curent şi să vă masaţi cu blândeţe pe faţă.

4. Mâncaţi sănătos. Consumaţi multe fructe şi legume, beţi suficientă apă zilnic, evitaţi mâncarea de tip fast-food. Substanţele active din plante stimulează regenerarea celulară şi producţia de colagen, protejează împotriva efectelor nocive ale ultravioletelor şi ale radicalilor liberi, asigură o bună circulaţie în zonă şi, deci, o culoare sănătoasă în orbraji.

Tags:
Urmărește CSID.ro pe Google News
Elena Nistor
Elena Nistor este redactor colaborator al site-ului “Ce se întâmplă, doctore?”, articolele sale fiind dedicate sănătăţii şi sexualităţii. Temele pe care le abordează Elena Nistor se bucură de mare succes în rândul celor care îşi doresc să afle informaţii utile în ceea ce priveşte ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”