Uleiul de babassu, bun pentru piele și păr

De data aceasta facem cunoștință cu uleiul de babassu și aflăm de ce își merită locul în rutina noastră de îngrijire. Așadar, iată ce beneficii are.
  • Publicat:
Uleiul de babassu, bun pentru piele și păr
Uleiul de babassu, bun pentru piele și păr

Parcă cu fiecare săptămână un nou ingredient pentru îngrijirea pielii își face apariția, iar cu toate produsele disponibile pe piață ne este atât de dificil să ne mai dăm seama ce este bun sau nu pentru pielea noastră sau ce produs merită investiția. De data aceasta facem cunoștință cu uleiul de babassu și aflăm de ce își merită locul în rutina noastră de îngrijire.

Uleiul de babassu: ce este?

Uleiul de babassu este derivat din semințele de palmier de babassu, care se regăsește în regiunile tropicale, precum Brazilia. Uleiul este extras și presat la rece și conțin antioxidanți puternici folosiți în scop medicinal datorită proprietăților reparatoare. Mai exact, acest ulei ajută la vindecarea rănilor, inflamațiilor și tratarea anumitor afecțiuni de piele precum eczeme, ba chiar și tratarea bolilor de stomac.

Dacă te întrebi cu ce este diferit uleiul de babassu de alte uleiuri folosite în rutina de îngrijire a pielii, află că acesta ar putea fi comparat cu uleiul de cocos, iar asta datorită proprietăților sale de hidratare și netezire a pielii. Avantajul uleiului de babassu este că nu are o consistență atât de grasă față de uleiul de cocos, adică se absoarbe mult mai ușor și rapid în piele.

Cum se folosește pentru piele și păr?

Pentru că acest produs este un ulei hidratat, acesta este ideal pentru pielea uscată, în special în perioada iernii. În plus, se potrivelte oricărui tip de piele, inclusiv pielii sensibile și nu blochează porii. Mai mult, crește elasticitatea pielii, este bogat în vitamina E și astfel deține proprietăți antibacteriene și antimicrobiene.

Dacă până acum am menționat că uleiul de babassu se poate folosi pentru îngrijirea pielii, acesta este ideal și pentru sănătatea părului. S-a demonstrat că acest tip de ulei oferă volum părului drept, dar și strălucire. Mai mult, are grijă de sănătatea scalpului, fiind un produs potrivit pentru eliminarea mătreții și îngrijirea firului de păr de la rădăcină până la vârfuri. Medicii dermatologi sugerează ca atunci când vrei să introduci acest tip de ulei în rutina de îngrijire să optezi pentru acest produs în forma lui naturală pentru a te putea bucura de beneficiile pe care le oferă.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân