Dana Sota oferă 8 sfaturi pentru păr strălucitor și mătăsos

  • Publicat:
Dana Sota oferă 8 sfaturi pentru păr strălucitor și mătăsos

La fel ca pielea, părul nostru suferă din cauza frigului, iar atunci când ne acoperim capul cu căciuli și șaluri, părul se electrizează, se mătuiește și chiar se tocește într-un mod deloc plăcut.

Dana Sota, unul dintre cei mai respectați experți de beauty din România, ne oferă 8 sfaturi pentru îngrijirea părului în sezonul rece.

Recomandări pentru păr strălucitor și mătăsos în sezonul rece

1. Este bine să folosim șampoane, balsamuri, măști mai hidratante și mai nutritive decât în mod obișnuit. Dacă aveți părul uscat și casant, evitați produsele care au alcool în conținutul lor.

2. Săptămânal, acasă sau la salon, este bine-venit un tratament intensiv pentru hrănirea firului de păr. Măștile făcute în casă pe bază de gălbenuș de ou, ulei de măsline, argan sau cocos sunt ultrahrănitoare.

3. Apa cu care ne spălăm părul nu trebuie să fie foarte fierbinte.

4. Trecerile bruște de la foarte cald, așa cum este în casă, la foarte frig ne pot afecta atât sănătatea, cât și pielea sau părul. Dacă nici în acest caz nu prea avem ce face, este recomandat să nu folosim uscătorul de păr la o treaptă foarte mare de căldură. Atmosfera din casă este și ea foarte uscată, de aceea umidificatoarele de cameră (sau plasarea pe calorifer a unor recipiente cu apă) sunt necesare și de ajutor.

5. Este bine ca în această perioadă să încercăm să nu mai folosim placa și tratamentele chimice agresive care deshidratează și deteriorează firul de păr și care îi distrug structura. Dacă simțim că nu se poate fără, totdeauna e bine să utilizăm un produs care protejează împotriva căldurii.

6. Este un moment bun să luăm suplimente alimentare pentru păr și unghii. Acestea se găsesc sub diferite formule în farmacii și magazine naturiste. Siliciul organic, biotina sau colagenul pentru piele, păr și unghii sunt variante foarte bune.

7. Uleiul de argan este unul dintre cele mai eficiente tratamente pentru hrănirea părului, este rapid absorbit și oferă imediat strălucire. Și uleiul de jojoba poate fi o opțiune, mai ales pentru părul care se îngrașă mai ușor.

8. Hidratarea de la interior joacă un rol esențial și în anotimpul rece, cei doi litri de apă pot fi înlocuiți cu ceaiuri de plante.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân