Trucuri pentru unghii de star

E cald afară şi soarele vă îmbie să puneţi deoparte încălţările de vreme rea şi să daţi o raită prin magazine în vederea achiziţionării unei noi perechi sexy de sandale. Înainte însă de a da curs acestei tentaţii, începeţi cu un binemeritat răsfăţ al unghiilor.
  • Publicat:
Trucuri pentru unghii de star

E cald afară şi soarele vă îmbie să puneţi deoparte încălţările de vreme rea şi să daţi o raită prin magazine în vederea achiziţionării unei noi perechi sexy de sandale. Înainte însă de a da curs acestei tentaţii, începeţi cu un binemeritat răsfăţ al unghiilor.

Orice reprezentantă a sexului frumos ştie cât de important este să laşi mâinile să vorbească despre tine. Însă picioarele au şi ele povestea lor. Lecţia aspectului îngrijit trebuie bine învăţată înainte de a păşi într-un salon. Până şi celebrităţile s-au ales cu infecţii contractate atunci când unghiile lor nu au fost tratate corespunzător de tehnician.

De aceea specialiştii insistă asupra siguranţei când vine vorba atât de manichiură, cât şi de pedichiură. Un exerciţiu la îndemână este o privire cercetătoare asupra spaţiului. În cazul în care în cabinet nu domneşte curăţenia şi ceva pare suspect, atunci acel loc poate fi periculos. Perioada de 1-2 săptămâni de aşteptare înainte de următoarea aplicare a ojei este ideală pentru a nu genera infecţii fungice.

Însă cel mai bun mod de a vă proteja împotriva infecţiilor periculoase este propria trusă. Instrumentele pot fi sau nu corect dezinfectate între clienţi. Atenţie! Picioarele nu trebuie epilate (cu aparatul de ras sau cu ceară) cu 24 de ore înainte de pedichiură. O rană cât de mică poate facilita intruziunea de bacterii şi microbi. Femeile care încalcă această regulă sunt de 5 ori mai expuse riscului de a dezvolta o infecţie.

De asemenea, bătăturile nu se taie. Această procedură este ilegală în multe state – prin sângerare se pot răspândi multe boli. O altă întrebare controversată este legată de tăierea cuticulelor. Dermatologii din New York nu recomandă înlăturarea lor, deşi multe dintre noi cred că tăierea cuticulelor este o parte esenţială din ritualul de îngrijire al unghiilor.

Acest ţesut subţire şi moale din jurul unghiei nu ar trebui tăiat sau dizolvat cu produse, deoarece are un rol protector. Infecţiile dobândite pot provoca durere, înroşire sau unghii deformate.

Rezistenţă, îngrijire, frumuseţe
Cert este că o manichiură după ultimele standarde ar trebui să dureze aproximativ 2 săptămâni. Nici nu poate fi vorba de ciobire sau decolorare. Mai nou, în saloanele cu pretenţii, suprafaţa unghiei este atent lustruită cu un Scrub Fresh care ajută ca oja să adere mai bine. De asemenea, un rol esenţial îl are lampa UV profesională pentru uscat unghiile.

Cu ajutorul ei unghiile sunt perfect uscate, iar ulterior va fi foarte simplu de îndepărtat cu alcool orice urmă de culoare de pe deget. A acorda atenţie zilnic corpului, în special picioarelor, trebuie să devină rutină. Preţ de câteva minute, cu fiecare baie, un scrub exfoliant şi o piatră ponce asigură catifelare şi netezire pielii. Pregătirea pentru pedichiură începe cu aspectul unghiilor.

Ele nu trebuie lăsate să crească prea mult timp, însă nu trebuie tăiate nici prea scurt. Ideal ar fi ca, la 3-4 săptămâni, după ce picioarele au fost bine înmuiate, unghia să fie tăiată drept. Dacă se observă roşaţă sau inflamaţie în jurul unghiilor (semne ale unei unghii încarnate), zona va fi bine curăţată, după ce piciorul a fost ţinut într-un vas cu oţet diluat cu apă.

Dacă starea persistă, consultaţi un specialist care poate drena şi curăţa infecţia cu ajutorul unor instrumente sterilizate. Dacă e cazul, se prescriu antibiotice. Nu uitaţi, zona dintre degetele de la picioare trebuie să se menţină perfect uscată după duş sau după înot. Desculţe sau în sandale? Doar după ce se aplică un produs cu un SPF de cel puţin 15.

 
Portocale, mandarine, clementine, tangerine  
“Citricele influenţează moda primăvară /vară”, este primul sfat pe care ni l-au dat consultanţii în frumuseţe de la Peggy Sage, explicându-ne mai apoi că tot ce ţine de cromatica acestui sezon aminteşte de căldura portocaliului, de îndrăzneala roşului, de furia galbenului intens. Nu numai în vestimentaţie, ci şi în machiaj! Iar lacurile pentru unghii nu fac excepţie.

În 2012, culoarea preferată a stiliştilor este tangerine, un amestec de portocaliu şi roşu, ce scoate la rampă suratele mai puţin cunoscute ale portocalelor – tangerinele. Nuanţa este, de altfel, o alternativă la roşul pe care specialiştii preferă să îl utilizeze mai mult în sezonul rece sau la evenimente speciale. Tangerine este mai uşor de purtat vara, fiind o culoare mai prietenoasă decât roşul sau chiar portocaliul pur, mai simplu de asortat la ţinută.

O altă sugestie a beauty-experţilor este să renunţăm la unghiile decorate cu desene care mai de care mai complicate, cu care manichiuristele adânc pătrunse de elan artistic s-ar putea să ne mai tenteze când mergem la salon. De asemenea, unghiile foarte lungi, de influenţă burlesque, sunt şi ele out. 2012 înseamnă unghii medii către scurte, nuanţe clare şi lipsa brizbrizurilor.

Nu uitaţi, desigur, nici de pielea mâinilor. Folosiţi mereu o cremă hidratantă, pentru că o pereche de mâini îmbătrânite nu va fi niciodată salvată de un lac de unghii, oricât de trendy ar fi acesta. Teoria este valabilă şi în cazul picioarelor! Folosiţi o pilă abrazivă de 2-3 ori pe săptămână pentru călcâie, iar apoi aplicaţi creme intens-hidratante al căror efect poate fi potenţat dacă vă menţineţi picioarele calde cu ajutorul unei perechi moi de şosete. 

 


 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Andreea Chirila
Andreea Chirilă este absolventă a Facultăţii de Filosofie şi a ocupat timp de 8 ani funcţia de editor coodonator al revistei “Ce se întâmplă, doctore?”. De asemenea, Andreea Chirilă s-a ocupat de rubrica de beauty a revistei, prin pictoriale, articole dedicate tendinţelor din make up, ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”