Topul greşelilor de machiaj pe care le faci când aplici mascara

Iată cele mai comune greşeli pe care uneori le facem când aplicăm mascara şi încearcă să le eviţi pentru a avea cele mai frumoase gene posibile.
  • Publicat:
Topul greşelilor de machiaj pe care le faci când aplici mascara

Reuşeşti să-ţi aplici mereu mascara impecabil? Ai găsit produsul perfect pentru genele tale? Deseori ne confruntăm cu o mare dilemă când vine vorba să alegem cel mai bun mascara, unul care să ne asigure cele mai lungi gene şi cel mai mare volum posibil.

Dar dacă genele nu sunt exploatate la adevăratul lor potenţial e posibil ca o parte din vină să ne aparţină. Iată cele mai comune greşeli pe care uneori le facem când aplicăm mascara şi încearcă să le eviţi pentru a avea cele mai frumoase gene posibile.

Foloseşti un model greşit de periuţă

Noua ta mascara nu te ajută să obţii look-ul pe care ţi-l doreşti. Aproape că-ţi vine s-o arunci, dacă nu te-ai gândi că ai cumpărat-o recent şi este aproape nouă, probabil aşa ai face. Deseori motivul pentru care nu obţii rezultatele dorite (respectiv volumul sau lungimea genelor) este din cauza unei periuţe nepotrivite şi nu din cauza formulei mascarei.
Deci, odată ce ai găsit un model de periuţă care funcţionează cum îţi doreşti rămâi fidelă acestuia. Dacă îţi cumperi o mascara cu o perie nepotrivită atunci verifică dacă varianta veche (din produsul consumat) se potriveşte în noua mascara, poţi steriliza periuţa prin frecare cu alcool şi s-o utilizezi din nou.

Prea multe straturi de mascara în prea scurt timp

Când trebuie să aplici mascara, dacă nu ai destulă experienţă sau răbdare poate fi dificil să aplici stratul perfect de produs de prima dată. Aplicarea mascarei umede peste un alt strat umed de mascara nu-ţi va oferi mai mult lungime sau mai mult volum, nu vei face decât să întinzi acelaşi produs de pe o geană pe alta. Trebuie să ai răbdare. Aşteaptă puţin să se usuce mascara între straturile succesive pe care le aplici. Trebuie să aştepţi ca produsul să se prindă bine de gene înainte de a pune un nou strat şi în acelaşi timp să eviţi supraîncărcarea genelor.

Pompezi prea des periuţa in tubul mascarei

Nu este nimic mai frustrant decât atunci când mascara ţi se usucă la numai o săptămână după ce ai cumpărat-o.  Dar dacă eşti genul de persoană care îndeasă şi apoi scoate peria mascarei în tub de 10 ori pentru a o acoperi mai bine înainte de aplicare, atunci vina este în totalitate a ta.
Mascara se usucă mai repede în primul rând pentru că aerul ajunge în tubul produsului de fiecare dată când îl deschizi. Un produs bun se păstrează bine chiar daca îl uităm deschis câteva minute şi ar trebui să-l putem folosi cel puţin 3 luni.
Ca s-o aplici corect agită peria în jurul interiorul tubului în loc să pompezi cu ea în interiorul şi in afara acestuia, pentru a avea o acoperire mai bună şi fără a risipi produsul.

Acoperi doar vârfurile genelor, lăsând rădăcinile expuse

Te machiezi deseori în fugă şi te dai cu mascara fără să acoperi în întregime genele, nu mai faci efortul de a ajunge până la rădăcina lor.
Pentru a exploata la maxim potenţialul genelor nu trebuie să te dai cu mascara numai pe vârfurile genelor sau doar de la jumătatea lor în sus. Trebuie să clatini puţin stânga-dreapta cu atenţie periuţa mascarei pentru a atinge la bază şi rădăcinile genelor. Altfel genele vor părea mai scurte decât sunt.

Ai mereu urme de mascara pe faţă

Observi frecvent pete mici negre de la mascara sub ochii tăi pe parcursul zilei? Este posibil ca în timpul aplicării mascarei să ai nevoie de o etapă importantă pe care o sari fără să-i dai atenţie, respectiv „pieptănatul genelor”.
În acest caz alege un pieptene pentru gene (găseşti cu siguranţă în raioanele dedicate produselor de machiaj din magazinele specializate în produse de frumuseţe).
Foloseşte-l în timpul aplicării mascarei, astfel vei împiedica căderea excesului de mascara care se întâmplă pe parcursul zilei. Foloseşte aceeaşi mişcare de jos în sus pe care o practici când aplici mascara, şi fă-o după fiecare strat proaspăt aplicat.
Dacă foloseşti deja o periuţa pentru gene, iar în continuare observi că mascara cade sub ochi la câteva ore de la aplicare însemnă că produsul nu este prea bun, deci e recomandabil să iei altul mai bun.

Nu ţi-ai mai schimbat modul de aplicare a mascarei de mulţi ani (sau niciodată)

Conform principiului de ce să schimbi ceva care funcţionează bine sau poate pentru că pur şi simplu nu ai dat importanţă acestui lucru, dar uneori e necesar.
Pe măsură ce îmbătrâneşti genele nu mai sunt la fel de curbate, ele cresc mai drepte. Încearcă deci să foloseşti următorul truc: ţine periuţa un pic mai mult la baza genelor, exercitând o uşoară presiune pentru a crea un efect de ridicare care să dureze mai mult.

Greşeşti ordinea în care aplici mascara pe gene

Aplici mascara pe genele de sus, apoi pe cele de jos, iar la final te întrebi de ce te-ai mânjit. Atunci când ai aplicat mascara mai întâi pe genele pleoapei superioare, iar imediat după asta treci la aplicarea ei pe genele pleoapei inferioare trebuie să schimbi direcţia privirii, adică să te uiţi în sus pentru a aplica mascara pe genele de jos, iar acest lucru face ca genele ude de sus să se atingă de piele şi să te mânjeşti.
Deci, dacă vrei să aplici mascara şi pe genele inferioare pentru a-ţi sublinia mai mult ochii atunci fă acest lucru în primul rând, iar apoi machiază-le şi pe cele superioare. Dacă vrei să nu te murdăreşti de mascara pe restul feţei ai răbdare să se usuce.

Îţi împarţi mascara (chiar şi ocazional) cu prietenele

Desigur că vrei să fii o prietenă bună pentru cele care-ţi sunt apropiate, iar când una din colegele sau prietenele tale îţi cere să-i împrumuţi puţin mascara nu o poţi refuza. Dar asta nu este o idee bună! A folosi o mascara împreună cu altcineva este unul dintre cele mai simple moduri de a răspândi germenii care pot provoca o infecţie la ochi!

Am rugat-o şi pe make-up artistul profesional Violeta Enoiu să ne dea câteva sfaturi din experienţa ei:

  • Pentru gene mai sexy curbează genele folosind înainte de a aplica mascara cleştele pentru gene.
  • Multe persoane au tendinţa să încarce genele cu prea multă mascara, pentru a evita acest lucru un must have este periuţa de gene, îndepărtând excesul prin pieptănarea lor.
  • Daca ochii sunt apropiaţi trebuie să aplicăm mascara în aşa fel încât genele să fie orientate către colţul exterior al ochiului.
Urmărește CSID.ro pe Google News
Mihaela Arsene
Am intrat in domeniul presei scrise dintr-o intamplare, in 1995, dar pasiunea pentru acest domeniu s-a nascut odata cu prima revista pe care am condus-o, o revista de frumusete. Apoi am lucrat la Avantaje, iar odata cu aparitia internetului m-am dedicat online-ului si dezvoltarii site-urilor. Sanatatea, ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”