Sfaturi pentru un machiaj de zi reuşit de la un make-up artist profesionist

Am rugat-o pe make-up artistul Violeta Enoiu să ne dea câteva sfaturi practice pentru machiajul de zi, tips-uri pe care ea le consideră esenţiale în realizarea unui machiaj reuşit.
  • Publicat:
Sfaturi pentru un machiaj de zi reuşit de la un make-up artist profesionist

Violeta Enoiu este un make-up artist cu o carieră de 15 ani în domeniul machiajului. Cea mai longevivă colaborare este cu trustul Media Pro, începând cu stirile Pro TV şi culminând cu show-uri precum Vocea Romaniei, Romanii au Talent, Masterchef, Dansez pentru tine. Cu o vastă şi diversificată experienta în arta machiajului, a avut ocazia de a lucra în machiajul pentru filme (Modiglianni) sau sitcom-uri (La Bloc, Vacanţa mare), evenimente (Premiile MTV, Miss România, prezentări de modă) sau videoclipuri muzicale.


Am rugat-o astfel pe Violeta Enoiu să ne dea câteva sfaturi practice pentru machiajul de zi, pornind de la întrebări ce i-au fost adresate de-a lungul carierei, tips-uri pe care ea le consideră esenţiale în realizarea unui machiaj reuşit.

1. Când cumpăraţi fondul de ten, ca să nu constataţi acasă că aţi ales culoarea greşită, încercaţi testerul pe pielea dvs, nu pe mână cum obişnuiesc majoritatea femeilor, ci direct pe faţă, pe o mică porţiune din bărbie de exemplu.

2. Primul pas în realizarea unui machiaj este pregătirea tenului: curăţarea şi hidratarea lui. Înainte să aplicaţi fondul de ten, folosiţi o bază matifiantă, iar dacă nu dispuneţi de aşa ceva atunci este de ajuns şi crema hidratantă.

3. Întrebarea cel mai des întâlnită este: „Îmi dau fondul de ten cu bureţelul sau cu vârful degetelor?” Sfatul meu este să aplicaţi ca pe o cremă, pur şi simplu cu degetele, în felul acesta evitaţi excesul şi efectul de „mască”. Bureţelul absoarbe foarte mult fond de ten. Gâtul sau decolteul, dacă se văd, neapărat trebuie date cu fond de ten!

4. Aplicaţi întotdeauna pudră, ea fixează fondul de ten, corectorul şi anticearcănul.

5. Nu uitaţi de sprâncene! Din punctul meu de vedere sunt cele mai importante – ele dau expresia feţei şi vin în completarea machiajului. Evitaţi „celebrul”creion negru în machiajul sprâncenelor, folosiţi fard sau creion maro închis/deschis sau gri în funcţie de culoarea părului.

6. Pentru un machiaj de zi este de ajuns să folosim un rimel foarte bun. Dacă sunteţi puţin mai îndrăzneţe puteţi aplica o linie de tuş sau un fard mat neutru, de preferinţă maro, pe linia genelor.

7. Aspectul de „ten sănătos” poate fi evidenţiat prin aplicarea unui blush în nuanţe de roz sau piersică. Nu aplicaţi ziua iluminator pe pomeţi!

8. În ceea ce priveşte rujul trebuie să ştiţi că cel mai mult rezistă pe buze rujurile mate, fără sidef sau luciu. Culoarea rujului o puteţi alege în funcţie de culoarea unghiilor, a vestimentaţiei şi de ce nu de starea dvs.

9. Când vă machiaţi acasă este foarte importantă şi lumina. Nu te machia într-o încăpere cu lumina rece, foloseşte o cameră cu lumină caldă, astfel vei putea aprecia corect culorile şi cantitatea pe care e necesar să o aplici din produsele de machiaj. Lumina rece te induce în eroare şi vei fi tentată să exagerezi machiajul.

10. În cazul unui machiaj uzual de zi cu zi singurele corecţii de machiaj care ar putea fi necesare sunt legate de aspectul pielii (pentru a ascunde unele imperfecţiuni, un ten cuperozic sau cearcănele), mărimea ochilor (de exemplu pentru nişte ochi mici folosiţi un dermatograf sau un tuş aplicat pe pleoapa superioară) sau a buzelor (dacă forma şi mărimea buzelor ne permite, putem aplica o nuanţă de ruj mai îndrăzneaţă, dar să ţinem cont totuşi că e un machiaj de zi).

Fiţi atente la detalii, nu exageraţi, contează calitatea machiajului, nu cantitatea!

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân