Învaţă să te îmbraci potrivit la fiecare eveniment!

Pentru a arăta bine, alegerea hainelor trebuie să ţină cont atât de atuurile corpului, dar şi de fiecare eveniment. Iată ce te sfătuim dacă mergi la nuntă sau la prima întâlnire!
  • Publicat:
Învaţă să te îmbraci potrivit la fiecare eveniment!

Cum mă îmbrac pentru…?

Fiecare femeie are, în primul rând, o anumită siluetă, o anumită lungime de păr, un oarecare gen de a se îmbrăca şi deci nu poate exista un răspuns exact la această întrebare.

De asemenea, ocazia, ora, locul, genul de eveniment schimbă de tot atâtea ori felul în care trebuie să te îmbraci. Pentru acelaşi eveniment, două persoane pot fi sfătuite să se îmbrace complet diferit pentru că NIMIC NU ESTE MAI IMPORTANT DECÂT ATITUDINEA.

Atitudinea este cea pe care se construieşte stilul unei persoane. Nimic nu poate fi purtat, oricât de scump ar fi, dacă nu ai atitudinea potrivită. Şi astfel, la acelaşi eveniment, două persoane, două atitudini diferite înseamnă două vestimentaţii total diferite.

Iată 5 dintre cele mai importante şi frecvente situaţii şi sfaturile pe care Dana Budeanu, autoarea cărţii “Manual de stil”, ţi le dă din punct de vedere vestimentar!

La prima întâlnire

Încearcă să nu fii vulgară. Nu etala un decolteu excesiv de adânc. Nu alege ceva foarte scurt. Fii misterioasă. Nu ştii ce îi place şi trebuie să afli la prima întâlnire. Alege lenjeria preferată pentru a te simţi bine “din interior” şi pentru a avea încredere în propriile forţe. Oprează întotdeauna pentru o rochie foarte feminină, în decolteu V, până deasupra genunchiului. Dacă este seară, Dana Budeanu îţi recomandă o pereche de sandale superbe sau pantofii aceia preferaţi. Dacă întălnirea e ziua şi balerinii sunt ok. Alege o poşetă în funcţie de ora la care are loc întâlnirea. Ştii deja, o geantă plic pentru seară şi una medie sau mare pentru zi.

La nuntă

Întotdeauna vei îmbrăca o rochie. În funcţie de locaţie, aceasta poate fi lungă sau scurtă. TE POŢI ÎMBRĂCA ÎN ALB. Ideea că nu este OK să mergi îmbrăcată în alb este una preconcepută şi deloc valabilă. Nu are nicio legătură cu faptul că mireasa este îmbrăcată în această culoare. Asta ar însemna că, dacă mireasa se îmbracă în roşu (pentru că se întâmplă să aleaga o altă culoare decât albul), nimeni nu are voie să vină în roşu.

În avion

În primul rând, gândeşte-te că un avion este un autobuz sau tren, dar care “merge prin aer”. “Nu înţeleg femeile care merg cu avionul elegante, aproape la patru ace. Nu te sfătuiesc să porţi trening, dar nici rochie de seară”, spune stilista. Optează pentru jeansi, topuri din bumbac şi cardigan de caşmir, pentru rochii uşoare şi balerini. Ai de carat o geantă, voluminoasă de cele mai multe ori. Gândeşte practic!

La interviu

Foarte conservator: fără fuste scurte, bluze mulate, decolteuri ample, machiaje vulgare şi coafuri tapate. Nu este obligatoriu să porţi costum. O cămaşă foarte simplă, alba, şi o pereche de pantaloni negri sunt o foarte bună alegere. “Recomandarea mea ar fi însă o fustă pix cu talie înaltă, neagră, cămaşă impecabil cambrată, perechea de pantofi perfecţi din garderobă, părul prins într-un coc lejer la baza cefei şi un plic supradimensionat”, spune Dana Budeanu.

La teatru

Deşi pare un lucru banal, vestimentaţia nepotrivită atunci când mergi la un spectacol de teatru este o lipsă de respect şi consideraţie faţă de un act cultural şi faţă de nişte artişti impecabili, care muncesc poate şi un an pentru o reprezentaţie de două ore în faţa ta. Este oribil să întâmpini maeştri actori în tenişi, jeansi murdari, pulovere pe gât, geci umflate, căciuli pe cap etc. Pentru un spectacol, ţinuta care se cere este una foarte elegantă, rafinată, în rochie până la genunchi, pantofi superbi, păr impecabil, machiaj îngrijit, totul perfect pus la punct. Nu greşeşti nici dacă alegi un palton larg, cu talie înaltă, un top din mătase şi o haină scurtă din stofă, tocuri înalte, gloss roşu şi o geantă de seară.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Iulia Pocol - web-editor
De mai bine de o săptămână, scriu şi rescriu acest text. Am înţeles că trebuie să pară profesionist, dar să nu vă sperie. Sincer, la 20 de ani, nu aş putea spune că experienţa mă recomandă şi nici că sănătatea era interesul meu principal. Totuşi, nu pot să nu recunosc interesul ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”