Topul alimente care te ajuta sa invingi celulita

Orice regim alimentar corect trebuie sa includa un mic dejun echilibrat. Acesta trebuie sa fie bogat in carbohidrati, surse pretioase de energie pentru toata ziua, in proteine de calitate, dar si in grasimi sanatoase.
  • Publicat:
Topul alimente care te ajuta sa invingi celulita
Topul alimente care te ajuta sa invingi celulita

Majoritatea femeilor se confrunta cel putin o data in viata cu problema celulitei. Insa un stil de viata echilibrat, care include o dieta bogata in fructe, legume, condimente si lactate, poate combate cu succes aspectul de coaja de portocala al pielii.

Orice regim alimentar corect trebuie sa includa un mic dejun echilibrat. Acesta trebuie sa fie bogat in carbohidrati, surse pretioase de energie pentru toata ziua, in proteine de calitate, dar si in grasimi sanatoase.

In topul alimentelor recomandate de nutritionisti in prima parte a zilei, exista cateva care ofera organismului nutrienti de calitate. In plus, pot stimula eliminarea grasimilor in exces, a toxinelor si a lichidelor stagnante in corp, toate acestea fiind recunoscute pentru mentinerea si agravarea celulitei.

Iaurtul este unul dintre produsele care intruneste toate aprobarile nutritionistilor pentru consumul zilnic. Studiile au demonstrat ca persoanele care consuma trei portii de iaurt bogat in calciu au mai putine depuneri inestetice de grasime dec`t cele care ocolesc acest aliment.

Fructele de padure reprezinta o alta categorie de alimente care lupta impotriva celulitei. Efectele lor benefice se datoreaza continutului de vitamina C, care stimuleaza producerea de fibre elastice de colagen in piele. Aceasta devine mai ferma, iar celulita mai putin vizibila. Fructele de padure contin si multi alti antioxidanti care lupta impotriva acumularii de toxine in tesuturi, toxine care pot agrava celulita.

Ghimbirul este un condiment aromat cu multe proprietaasi benefice. Insa cea mai importanta pentru tegumente este stimularea circulatiei sanguine. O piele bine oxigenata va arata mult mai bine.

Bananele sunt un alt aliat impotriva celulitei. Contin potasiu, element care combate retentia de lichide, dar si fibre, substantea care fixeaza toxinele si le elimina din organism.

Papaya, un fruct tropical cu multiple proprietati, poate fi inclus intr-un regim alimentar anticelulitic datorita beta-carotenilor, elemente care stimuleaza refacerea tesuturilor.

Toate aceste alimente pot fi consumate la micul dejun intr-un amestec extrem de sanatos, dar si separat, in combinatie cu cereale integrale.

Insa nu va bazati doar pe alimente daca vreti sa scapati de celulita. Faceti mult sport si apelati la terapii corporale precum masajele sau impachetarile cu creme pe baza de alge, guarana, iedera si cofeina.

Citeste si: Nu crede orice poveste despre celulita!

Tags:
Urmărește CSID.ro pe Google News
Beatrice Osanu - Redactor-şef
Beatrice Osanu este unul dintre oamenii “Ce se întâmplă, doctore?” care a asistat la naşterea emisiunii în 2002 şi a revistei în 2005. În anii care au trecut de atunci, a cunoscut sute de medici, nutriţionişti, antrenori de fitness şi psihologi, dar şi celebrităţi care au inspirat-o, ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”