Top 5 cauze ale căderii părului în opinia hairstylistului Cristi Pascu

Cristi Pascu este unul din cei mai experimentaţi hairstilişti din România, având la activ show-uri de coafuri spectaculoase şi colaborări cu vedete şi reviste renumite. El ne dezvăluie în cele ce urmează care sunt factorii care provoacă nedorita cădere a părului.
  • Publicat:
Top 5 cauze ale căderii părului în opinia hairstylistului Cristi Pascu

Cristi Pascu este unul din cei mai experimentaţi hairstilişti din România, având la activ show-uri de coafuri spectaculoase şi colaborări cu vedete şi reviste renumite.

El ne dezvăluie în cele ce urmează care sunt  factorii care provoacă nedorita cădere a părului.  

Alimentaţia dezechilibrată, stresul şi dereglările hormonale sunt printre cele mai întâlnite cauze care afectează sănătatea părului.

Un regim alimentar neadecvat este principalul vinovat de căderea părului

Cine face foamea în încercarea de a da jos câteva kilograme îşi dezechilibrează organismul, lipsindu-l de vitamine şi de minerale. Le recomand de fiecare dată clientelor care îmi spun că doresc să slăbească să nu urmeze o dieta “din cărţi” ci să urmeze sfaturile unui nutriţionist.
Poţi slăbi şi cu o dieta echilibrată, însă, în majoritatea cazurilor, femeile recurg la soluţii extreme. Lipsirea corpului de vitamine şi minerale afectează grav sănătatea părului. În timp, părul se deteriorează şi cade mult mai repede.

Dereglarea hormonală duce la căderea părului

Femeile care suferă de anumite dereglări, în special ale glandei tiroide, sunt predispuse să-şi piardă părul mai repede.
 

Cristi Pascu
Cristi Pascu

Evitaţi să ţineţi foarte multe ore părul prins la spate

Pentru doamnele care au părul lung şi îl ţin prins în coadă este recomandat să îl pieptene dimineaţa şi seara, iar părul să nu fie strâns la spate mai mult de şase ore pe zi.
Părul care este prins 10 ore pe zi nu mai respiră şi rădacina devine mult mai slabă. Cel mai uşor pot confirma aceasta teorie bărbaţii rockeri. Aproape toţi bărbaţii care au părul lung îl poartă prins în coadă şi 80% dintre ei chelesc până la 45 de ani.

Factorii externi

Seboreea abundentă duce la slăbirea rădăcinii firului de păr, iar, în timp, la căderea părului. Glandele sebacee, din cauza unei dereglări hormonale sau a folosirii inadecvate a şampoanelor, pot ajunge la situaţia în care secretă prea mult sebum, care blochează astfel rădăcina iar părul începe să cadă!

Ultimul factor poate fi bolile de piele

Dacă la suprafaţa pielii apar anumite ciuperci sau micoze, acestea distrug rădăcina parului, iar astfel este necesară intervenţia urgentă a unui medic.  

Urmărește CSID.ro pe Google News
Bianca Poptean - Psiholog
Am scris peste 10 ani pentru Ce se întâmplă doctore, timp în care am realizat sute de articole, interviuri cu medici și specialiști în diverse domenii, materiale video, conferințe și emisiuni live. Mai mult, sunt mamă a doi băieți minunați care mi-au oferit ocazia să văd lumea prin ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”