Super ten pentru vacanta

In luna mai incepe in mod traditional week-end-ul de vacanta la mare. Pentru intalnirea cu soarele, pielea trebuie pregatita din timp. Altfel, complicatiile nu vor intarzia sa apara.
  • Publicat:
Super ten pentru vacanta
Super ten pentru vacanta

Piele catifelata si hidratata rapid? Da. Prin exfoliere corporala. Poti alege tratamente profesionale variate, de la sare de mare si ulei de masline, miere si lapte la cafea. Opreste-te asupra unuia. Retine! Trebuie sa-l incepi cu cel putin 10 zile inainte de prima expunere. Acest tratament indeparteaza celulele moarte si permite o mai buna hranire a pielii.

Tonifierea

Ritualul zilnic de frumusete din timpul verii incepe cu tonifierea. Imbiba un tampon intr-o lotiune tonica speciala, in functie de tipul de ten si tamponeaza usor fata. Asteapta cateva minute ca produsul sa-si faca efectul si treci la urmatoarea etapa.

Revigorarea

Pielea uscata si descuamata din lunile de iarna trebuie revigorata. Aceasta se face cu ajutorul cremelor de gomaj. Ele contin microparticule abrazive, foarte fine care indeparteaza de pe suprafata cutanata celulele superficiale deteriorate.

Hidratarea

Dupa ce am terminat cu cremele de gomaj, trebuie aplicata imediat o alta crema hidratant-emolienta pentru a catifela pielea si a-i reface filmul protector hidrolipidic. E momentul potrivit sa aplici pe piele o crema autobronzanta care sa modifice culoarea tegumentului fara risc. Daca nu ai alunite, poti merge sa faci cateva sedinte de expunere la solar. Nu uita sa folosesti o crema de fotoprotectie cu factor mic (10-15) pentru a te feri de arsuri si a obtine un bronz moderat care sa creasca rezistenta pielii pentru sezonul estival.

SFATUL specialistului

Dr. MIHAELA LEVENTER, dermatolog, Clinica Dermastyle, Bucuresti
Nu e bine sa lasati pe ultimul moment diversele proceduri de corectie estetica, deoarece vindecarea necesita timp, iar beneficiile de multe ori sunt vizibile dupa cure terapeutice prelungite, care tin de fiziologia cutanata.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Pregateste-ti corpul pentru vara!
Pregateste-ti corpul pentru vara!
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân