Sulfații: ce sunt și cum ne afectează pielea?

Ce sunt sulfații, dacă sunt prietenoși în rutina de îngrijire sau dacă trebuie evitați aflăm împreună.
  • Publicat:
Sulfații: ce sunt și cum ne afectează pielea?
Foto: shutterstock

În industria de beauty, când vorbim de produse “curate” există o listă de reguli pe care trebuie să le urmăm și ingrediente dăunătoare pe care trebuie să le evităm, motiv pentru care poate fi dificil să ținem pasul cu ele și să determinăm ce este real și ce este mit. Valabil și când aducem în discuție sulfații. Ce sunt, dacă sunt prietenoși în rutina de îngrijire sau dacă trebuie evitați aflăm împreună.

Ce sunt sulfații și în ce produse îi întâlnim?

Tehnic vorbind, sulfații sunt parte a unor molecule obținute dintr-un atom de sulf și patru atomi de oxigen. În industria de beauty, cel mai des îl întâlnim că sulfat lauril de sodiu, în special în produsele care necesită clătire- șampoane, săpunuri și geluri de curățare.

Acest ingredient este responsabil pentru spuma care acționează ca un detergent pentru a îndepărta impuritățile, dar și să îndepărteze bacteriile având proprietăți anti-microbiene.

Sunt dăunători pielii?

Din păcate răspunsul nu poate fi nici “da”, nici “nu”. Adevărul este că depinde de mai mulți factori precum reacția pielii, modul în care îl folosești și cantitatea pe care o folosești.

Pe de altă parte, ingredientul ar putea duce la iritații locale și interne, inclusiv la nivelul ochilor, plămânilor și gurii sau sub formă de acnee, pori blocați, schimbări hormonale, dureri de cap, amețeli, psoriazis, dermatită sau eczemă. Riscul de iritații depinde de concentrația moleculelor din produs. Cu cât concentrația este mai mare, cu atât pielea va deveni mai iritată.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”