Stimularea creșterii părului în 4 pași

Dacă te confrunți cu căderea părului, mai ales din cauza stresului, iată patru pași simpli de care să ții cont pentru stimularea creșterii părului.
  • Publicat:
Stimularea creșterii părului în 4 pași
Stimularea creșterii părului în 4 pași

Nu, nu ți se pare. Încă de la începutul pandemiei, căderea părului a devenit o reală problemă. Stresul cu care ne-am confruntat de mai bine de un an a dus la acest rezultat, iar pentru stimularea creșterii părului este nevoie de câteva lucruri de care să ținem cont.

Tratează scalpul

Ori de câte ori îți speli părul, nu uita că sănătatea scalpului este extrem de importantă. Un scalp sănătos se traduce ca un păr sănătos, ceea ce înseamnă că la fiecare spălare, câteva minute de masaj pot fi de mare ajutor. Aplică șamponul pe părul umed și cu ajutorul degetelor masează scalpul astfel încât să stimulezi circulația sângelui.

Ia în calcul suplimentele pentru stimularea creșterii părului

Nu toate vitaminele și mineralele sunt create în mod egal, iar sursa, calitatea și dozajul din ingredientele pe care le consumi diferă. În principiu, pentru stimularea creșterii părului ai nevoie de biotină, colagen și antioxidanți. Orice produs cre promite că tratează căderea părului peste noapte sau în câteva luni trebuie privit sceptic.

Atenție la nivelul de vitamina D

Dacă vezi că părul îți pică mai rău decât de obicei, trebuie să ai în vedere dieta: deficitul de vitamina D și nivelul scăzut de fier pot fi cauzele principale. Consumă alimente precum somon, ouă, ciuperci, lapte și ia suplimente la recomandarea medicului.

Aplică uleiul de cocos pentru stimularea creșterii părului

Uleiul de cocos poate fi folosit în numeroase moduri asupra părului. Conține acid lauric, un acid gras care poate penetra firul de păr, iar ca rezultat îl poate proteja împotriva căderii. Mai mult, hidratează excelent și luptă împotriva inflamațiilor din jurul foliculilor de păr. Poate fi folosit ca mască de două sau de trei ori pe săptămână. Aplică ulei de cocos călduț pe firul de păr uscat și distribuie-l în tot capul, dar doar pe lungimea părului și vârfuri. Pentru un tratament rapid lasă-l să acționeze timp de 30 de minute, șamponează și folosește un balsam. Pentru extra hidratare lasă-l să acționeze peste noapte și spală părul dimineața.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân