Schimbă-ți rutina de make-up pentru sezonul rece: câteva sfaturi simple

Încorporează aceste sfaturi în rutina ta obișnuită de make-up și vei fi pregătită pentru efectele pe care vremea rece de afară le poate avea asupra pielii tale.
  • Publicat:
Schimbă-ți rutina de make-up pentru sezonul rece: câteva sfaturi simple
Schimbă-ți rutina de make-up pentru sezonul rece prin respectarea unor sfaturi simple sursa foto: shutterstock

Pe măsură ce recurgi la schimbarea garderobei odată cu venirea sezonului rece, s-ar putea să dorești să faci același lucru și pentru rutina ta de make-up, deoarece scăderea temperaturii este probabil să coincidă cu o scădere a nivelului de hidratare a pielii.

Iarna apar schimbări în ceea ce privește vremea și lumina de afară, precum și în ceea ce privește starea pielii tale. Din această cauză, aplicarea machiajului trebuie să se adapteze ciclului naturii, astfel încât aspectul să fie unul plăcut.

Totul, de la regimul de îngrijire al pielii până la produsele de machiaj, trebuie să se schimbe pentru a lupta împotriva uscăciunii, astfel încât să arăți mereu cât mai bine. Așadar, dacă te afli în căutarea unor sfaturi de machiaj de iarnă, iată 6 dintre cele mai importante sfaturi.

  1. Pregătește-ți tenul pentru machiajul de iarnă

Vântul puternic și frigul pot usca pielea, provocând sensibilitate și uscăciune. Iarna este necesară o îngrijire suplimentară a pielii, așa că o rutină corespunzătoare de îngrijire a pielii dimineața și seara este esențială indiferent de vârstă. Utilizează o cremă hidratantă de noapte pe pielea curată înainte de culcare. Apoi, alege să-ți cureți tenul și să-l hidratezi în fiecare dimineață, înainte de aplicarea machiajului. Această piele îngrijită și hidratată va fi apoi gata pentru machiaj.

  1. Schimbă-ți fondul de ten

Este timpul să renunți la fondul de ten matifiant înainte ca acesta să capete o textură nedorită pe suprafața tenului tău. Optează pentru unul care are factori de hidratare, astfel încât pielea ta să rămână hidratată toată ziua.

  1. Opteză pentru un ruj hidratant

Chiar dacă aplici cremă hidratantă, buzele pot deveni cu ușurință uscate și crăpate, așa că păstează-le în cea mai bună stare folosind un balsam de buze sau un gloss. Chiar și atunci când porți un ruj, alege unul hidratant.

  1. Poartă mascara rezistentă la apă

Vântul rece, precum și temperatura scăzută de afară, ne pot face ochii să lăcrimeze. Asigură-te că machiajul ochilor este rezistent la umezeală, astfel încât mascara să nu curgă și să lase urme negre sub ochii tăi.

  1. Adaugă puțină culoare obrajilor tăi

În timp ce bronzerul ar trebui exclus în anotimpul rece, fardul de obraz este un produs care poate fi folosit pentru a adăuga puțină culoare feței palide. O nuanță rozalie în obraji va ajuta la obținerea unei străluciri naturale, fără să arăți prea machiată.

  1. Evită aplicarea pudrei

În cele mai multe cazuri, pudrele de față și orice alte produse sub formă de pudră pot evidenția și încuraja uscăciunea. Schimbați produsele sub formă de pudră cu versiuni cremoase și lichide, astfel încât acestea să-ți mențină fața hidratată, iar machiajul tău să arate mai bine. Produsele pe care le poți încerca includ: fondul de ten lichid, iluminatorul lichid, fardul de obraz cremă, mascara rezistentă la apă și produsele hidratante pentru buze.

Surse: justmylook.com, myglamm.com, makeup.com

Urmărește CSID.ro pe Google News
Sarah Mușat
La început de drum, dar cu toate acestea încrezătoare în abilitățile ei, s-a alăturat echipei Ce se întâmplă doctore? în anul 2022. A început acest nou capitol cu entuziasm și cu o mare dorință de a inspira un număr cât mai mare de oameni prin informațiile de cea mai bună calitate ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân