Sarcina şi alăptarea îţi pot afecta tenul. Cum previi şi cum vindeci problemele?

Afecţiunile cutanate sau modificările nu tocmai plăcute de la nivelul tenului sunt cunoscute prin caracterul complicat şi totodată prin multitudinea de origini care mai de care mai imprevizibile. Una dintre cele mai frecvente cauze ale hiperpigmentării, acneei sau vergeturilor constă în schimbările hormonale ce declanşează importante dezechilibre chimice. O perioada renumită pentru modificările la nivel hormonal este sarcina şi procesul de alăptare.
  • Publicat:
Sarcina şi alăptarea îţi pot afecta tenul. Cum previi şi cum vindeci problemele?

Afecţiunile cutanate sau modificările nu tocmai plăcute de la nivelul tenului sunt cunoscute prin caracterul complicat şi totodată prin multitudinea de origini care mai de care mai imprevizibile.

Una dintre cele mai frecvente cauze ale hiperpigmentării, acneei sau vergeturilor constă în schimbările hormonale ce declanşează importante dezechilibre chimice. O perioada renumită pentru modificările la nivel hormonal este sarcina şi procesul de alăptare.

„Foarte multe femei preferă să nu îşi trateze afecţiunile cutanate din cauză că nu ştiu ce ingrediente pot aplica pe piele şi care sunt ingredientele pe care ar trebui să le evite. Iată de ce vom clarifica toate aspectele de care trebuie să ţineţi cont, pentru a nu întâmpina probleme în timpul sarcinii.

Înainte de a folosi un produs cosmetic sau un medicament care conţine ingrediente despre care nu aveţi prea multe informaţii, e important să verificaţi dacă acestea pot fi folosite sau nu în timpul sarcinii şi alăptării.

Iată care sunt principalele produse cosmetice acuzate că ar afecta sănătatea mamei şi a copilului:

Produse cosmetice anti-acneice

Exfolianţii sunt folosiţi pentru a trata diverse probleme ale pielii, inclusiv acneea – o problemă frecventă la femeile însărcinate. Acesta se găseşte în numeroase produse de tipul tonicelor şi loţiunilor demachiante faciale.
Cosmeticele cu BHA pot penetra grăsimile pielii, adânc în pori şi să cureţe celulele moarte de la nivelul tenului, reduce inflamaţiile şi roşeaţa pielii, pe când cosmeticele cu AHA pot curăţa doar superficial pielea.
Ambele categorii pot fi folosite fără restricţii în sarcină şi în timpul alăptării, în concentraţiile următoare: BHA maxim 2%, AHA maxim 12%.

Peelingurile cu acizii de orice fel şi laserul nu se pot folosi în timpul sarcinii. Nu există studii pentru procedurile cu IPL, dar medicii recomandă să nu faceţi tratamentele cu lumină intens pulsată în timpul sarcinii şi alăptării.
Metronidazolul (recomandat de medici pentru tratamentul rozaceei sau Demodexului) poate fi folosi în timpul sarcinii şi alăptării.

Cosmetice anti-ageing

Retinoizii sunt substanţe destul de puternice, care se găsesc de obicei în cremele şi loţiunile anti-aging, datorită proprietăţilor de reducere a ridurilor şi îmbunătăţire a tonusului pielii.

Dacă vrei să afli mai multe detalii, citeşte continuarea pe www.one.ro.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Totul despre colonoscopie. Dr. Oana Dolofan: „Nu orice pacient poate face colonoscopie”