Rutina de îngrijire a pielii în sezonul rece, mai simplă ca niciodată, în doar 4 paşi

Rutina de îngrijire a pielii pe timpul iernii este complet diferită faţă de ceea ce obişnuiam să facem în sezonul cald.
  • Publicat:
Rutina de îngrijire a pielii în sezonul rece, mai simplă ca niciodată, în doar 4 paşi
FOTO: 123rf.com / Rutina de îngrijire a pielii în sezonul rece, mai simplă ca niciodată, în doar 4 paşi

Acum ca vara s-a încheiat şi temperaturile au început să scadă, cu siguranţă primul lucru care îţi vine în minte este acela de a-ţi schimba garderoba. Trecem uşor-uşor  de la ţinute super fresh şi vaporoase de vară, la ţinute în tonuri calde, pământii sau, de ce nu, sumbre. Acelaşi lucru ar trebui să se întâmple şi cu rutina de îngrijire a pielii. Sezonul rece nu mai este atât de prietenos cu pielea noastră, iar produsele pe care le foloseam pe parcursul verii nu se mai potrivesc nevoilor pe care pielea le are atunci când vorbim de temperaturi scăzute.

Pentru că sezonul rece vine cu numeroase provocări pentru piele, trebuie să o protejăm de umiditate şi schimbările de temperatură care pot afecta calitatea pielii, uscând-o. De la exfoliere, până la hidratare intensă, iată cum ar trebui să arate rutina ta de îngrijire toamna şi iarna.

Schimbă produsul de curăţare

Produsele de curăţare tip spumă sunt ideale pe timpul verii, atunci când excesul de sebum poate fi o reală problemă, dar în sezonul rece pielea tinde să se usuce, iar un produs cremos poate fi mult mai eficient fără să supui pielea la schimbări prea mari şi fără să sacrifici bariera protectoare a acesteia.

Pune accentul pe hidratare

Dacă ai tenul gras eşti o norocoasă. În cazul acesta cel mai bine funcţionează cremele tip gel. În alte situaţii, ca ten uscat, normal sau sensibil, loţiunile hidratante sunt un must have, la fel şi gelurile. Cu cât cremele au o consistenţă mai apoasă, cu atât mai bine, deoarece multe dintre ele conţin ceramide şi acizi graşi, ideali pentru prevenirea deshidratării, dar şi pentru regenerarea barierei care protejează în permanenţă pielea. Cred că am ajuns în punctul în care toată lumea ştie că hidratarea este principalul pas către o piele plină de strălucire şi voluminoasă. Aşadar, înainte de a aplica o cremă de zi, poţi folosi şi un ser cu acid hialuronic pentru un boost de prospeţime.

Exfolierea, un obicei esenţial

Pielea uscată presupune şi prezenţa multor celule moarte, ceea ce înseamnă că pe lista investiţiilor pe care vrei să le faci pentru piele ta, trebuie să se numere şi un exfoliant cu o formulă delicată care poate avea grijă de pielea ta în sezonul rece şi, totodată, poate preveni pigmentarea pielii. Indiferent de textura pe care o preferi şi ce vrei să obţii, de fapt, de la piele (peeling enzimatic lichid, mască, exfoliant tip cremă sau un scrub), acesta trebuie să devină un pas esenţial în rutina de îngrijire a pielii în sezonul rece. Există numeroase formule delicate care pot fi folosite în fiecare zi, dar în cazul produselor cu particule abrazive, puţin mai dure, ideal este ca procesul de exfoliere să se facă o dată sau de cel mult două ori pe săptămână. În plus, trebuie să menţionăm că cea mai bună perioadă în care pielea trebuie exfoliată este seara, înainte de culcare, pentru că nu este expusă razelor UV şi altor factori de mediu.

Protecţia solară, un must!

Este complet greşit să crezi că protecţia solară trebuie folosită doar în sezonul cald. Protecţia solară trebuie utilizată în fiecare zi din an, fie că razele soarelui se văd sau nu pe cer. Astfel, previi procesul de îmbătrânire al pielii şi, totodată, eviţi deteriorarea aspectului ei.

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”