Rosehip sau uleiul de măceșe, ingredientul mai puțin cunoscut în calmarea pielii după expunerea la soare (P)

  • Publicat:
Rosehip sau uleiul de măceșe, ingredientul mai puțin cunoscut în calmarea pielii după expunerea la soare (P)
Sursa foto: biologicacosmetics.com

Așa cum este necesară folosirea unei protecții solare (SPF) atunci când pielea este expusă la soare, pentru a preveni riscurile arsurilor cauzate de razele ultraviolete, tenul are aceleași nevoi care nu trebuie neglijate. Pentru a-l susține cât mai eficient, este nevoie de integrarea în rutina de îngrijire zilnică a unor produse naturale, care au la bază formule stabile și ingrediente eficiente.

Rosehip sau uleiul de măceșe, ingredientul mai puțin cunoscut în calmarea pielii după expunerea la soare

Rosehip este cunoscut și sub denumirea de măceș. El face parte din fructul care crește pe floarea unui trandafir sălbatic numit Rosa Canina, extrem de popular în întreaga lume. Măceșele conțin cantități bogate de vitamina B, C și E, dar și alte minerale și antioxidanți benefici pentru sănătatea corpului și a pielii.

De asemenea, uleiul de semințe de măceș conține o substanță ce reușește să combată inflamația și este încărcat cu vitamine hrănitoare și acizi grași esențiali.

Mai mult decât atât, studiile au demonstrat că are proprietăți puternice antibacteriene și antifungice, ceea ce îl face perfect pentru a fi introdus în produsele cosmetice, mai ales în cele care au ca rol calmarea după expunerea la soare.

Ingredientele care ajută pielea după expunerea la soare

Colagenul vegetal, uleiul de măceșe și extractul de rodie sunt trei ingrediente naturale care au un efect calmant asupra pielii. De exemplu, colagenul este o proteină regăsită în țesuturile pielii care, odată cu înaintarea în vârstă, începe să scadă. Atunci când acest lucru se întâmplă, apar ridurile, iar pielea își pierde din elasticitate.

Extractul de rodie are un puternic efect antiinflamator, antibacterian și antiacneic, reduce degradarea celulară și ajută pielea să lupte împotriva arsurilor solare.

Nu în ultimul rând, uleiul de măceșe reprezintă un liant perfect între cele două și le ajută să aibă un efect mai rapid, mai vizibil și mai eficient. Atunci când aceste ingrediente se întâlnesc într-un produs cosmetic natural și sunt combinate într-o formulă stabilă, nu poți da greș cu îngrijirea pielii după expunerea la soare.

Expunerea la soare și prevenirea arsurilor

Atunci când urmează să îți expui pielea la soare, este obligatoriu să folosești protecție solară și să o reaplici din două în două ore, însă nu este suficient. Folosirea unor cosmetice naturale după ce ai stat la soare este la fel de importantă.

De aceea, Biologica a creat Rosehip After Sun Face Cream, crema cu colagen vegetal, ulei de măceșe și extract de rodie, care are grijă de tenul tău. Aceasta se bucură de o formulă naturală și stabilă care oferă o îngrijire intensivă a pielii, hidratează și calmează în profunzime. De asemenea, reduce durerea cauzată de arsurile solare și clamează țesutul.

Mai mult decât atât, are rezultate vizibile în ceea ce privește prevenirea îmbătrânirii, reușind să ofere tenului aportul de hidratare de care are nevoie.

Așadar, nu lăsa expunerea la soare să îți afecteze tenul și starea de bine. Alege chiar acum produsele naturale care au grijă de sănătatea pielii tale!

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân