Prospetime la puterea C

Un loc important pe lista substantelor antiageing il detine Vitamina C, considerata, datorita calitatilor ei de protectie si regenerare, regina vitaminelor pentru piele. Vitamina C este considerata astazi un adevarat panaceu. Bebelusi, copii, adulti, pers
  • Publicat:
Prospetime la puterea C
Prospetime la puterea C

In forma ei pura si stabila, aplicata topic, vitamina C ajuta pielea sa se mentina tanara si previne accelerarea imbatranirii. Stim cu totii ca, la nivelul pielii, imbatranirea se observa prin prezenta petelor tegumentare ca rezultat al fotodegradarii si prin prezenta ridurilor ca rezultat al distrugerii retelei de colagen in piele. Terapia cu vitamina C (in forma pura si stabila) este solutia de prevenire a imbatranirii premature si de mentinere a unui ten tanar si sanatos.

Vitamina C, un adevarat expert al antiageing-ului
Este un antioxidant excelent, protejand pielea de agresorii mediului inconjurator: poluare, fumat, radiatii solare. O aplicare zilnica a acestei formule de vitamina C va ajuta pielea sa lupte mai bine impotriva acestor „hoti de tinerete si frumusete” si va stimula productia de colagen, proteina esentiala pentru mentinerea sanatatii si fermitatii pielii. O retea de colagen degradata va duce la „caderea” obrajilor. De asemenea, controleaza inflamatia si favorizeaza insanatosirea pielii. De aceea, aplicarea vitaminei C (in forma pura si stabila) grabeste vindecarea dupa expunerea la soare, accelereaza procesul de vindecare dupa interventiile cu laser, da rezultate excelente in tratarea acneei, rozaceei si cuperozei. Are efect de „rezervor”, ceea ce inseamna ca, o data aplicata pe piele, devine parte inerenta a ei. Testele au aratat ca forta protectoare a vitaminei C este maxima la 3 zile dupa aplicare.

Dieta si sportul  sunt litera de lege!
Si pielea capului, ca si cea a fetei si corpului, are de suferit daca ii lipsesc acidul folic si alte vitamine din grupul B, vitamina E, beta carotenul, seleniul, cuprul sau fierul si daca, bineinteles, nu ne hidratam suficient. Aceasta mai ales iarna, cand, din pricina frigului, nu bem suficienta apa. Lichidul pretios ajuta, pe langa hidratarea celulara adecvata, si la eliminarea toxinelor din tesuturi. Sportul este un bun prilej de a ne detoxifica in mod natural, prin transpiratia permanenta, mai mult sau mai putin sesizabila. In aceste conditii, consumul apei este obligatoriu. Lipsa acestor elemente importante duce nu numai la un aspect inestetic, dar si favorizeaza tulburarile de pigmentare, scaderea elasticitatii si imbatranirea. Pielea aspra este cauzata si de lipsa acidului oleic, prezent in uleiurile vegetale, in nuci, alune si diverse alte seminte, migdale si nuca macadamia. Trebuie sa avem in vedere si dieta salvatoare, bogata in antioxidanti: vitamina C si E, beta caroten, adica citrice, salate de varza, precum si alimente bogate in acizi grasi omega 3 (somon, fructe de mare, ton, macrou etc.).

Procentul optim
Pentru a nu aparea semnele unui aport insuficient, ar trebui sa se asigure 20 de mg de vitamina C pe zi. Alte studii raporteaza aportul de vitamina C la necesarul caloric, deci in functie de efortul fizic pe care il desfasuram.

LUCIANA STANCIU, estetician
Vitamina C pura si stabila este unul dintre cei mai apreciati ingredienti pentru tratarea tenului, datorita proprietatilor ei antiinflamatorii. Poate calma pielea supusa diversilor factori care o agreseaza, are puterea de a stimula sinteza de colagen si de elastina. In concluzie, este foarte importanta pentru tonifierea pielii si este un puternic antioxidant.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Fashion chat cu Irina Schrotter
Fashion chat cu Irina Schrotter
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”