Pliculețe de ceai sau felii de castravete ca să scapi de cearcăne? Vezi dacă ajută și de ce este riscant!

Cearcăne sau pungi negre sub ochi - un medic dermatolog vorbește despre câteva dintre remediile cunoscute.
Pliculețe de ceai sau felii de castravete ca să scapi de cearcăne? Vezi dacă ajută și de ce este riscant!
Cearcăne cum să scapi de ele? Foto: Shutterstock

Cearcănele sunt în primul rând o problemă de estetică, iar multe persoane fac tot ce le stă în putință să scape. Însă în unele cazuri cearcănele nu sunt cauzate de lipsa somnului ci chiar de unele afecțiuni. Medicul dermatolog Cristina Soare explică dacă remediile naturiste precum felii de castravete sau pliculețe de ceai au vreun efect împotriva cearcănelor.

 

Ajută în vreun fel tratamentele naturiste – castravetele pus sub ochi sau pliculețele de ceai, de exemplu când vorbim despre cearcăne sau pungile negre de sub ochi?

Aplicarea feliilor de castraveți la nivelul ochilor este asociată în mod popular cu rutina de relaxare. Studiile nu arată însă dovezi concludente asupra eficienței aplicării feliilor de castravete la nivelul ochilor.

Pliculețe cu ceai pentru cearcăne

Pliculețele de ceai (cum sunt cele din ceaiul negru, verde sau alb) folosite pentru zona perioculară reprezintă un remediu popular, având la bază cofeina și antioxidanți din aceste extracte care să ajute la reducerea efectului de pungi palpebrale.

Remedii naturiste – soluție pentru cearcăne?

Deși remediile naturale pot să pară o soluție, aceasta este de moment și cu o eficiență mult redusă în comparație cu folosirea unor creme dedicate. Totodată, remediile de tip pliculețe de ceai sau feliile de castravete direct pe zona perioculară asociază riscul apariției eczemelor perioculare sau iritarea locală.

Cum scăpăm de cearcăne?

Din păcate, nu există o cremă minune care să rezolve problemele de la nivelul cearcănelor. Există variante de creme care au ca ingredient activ argilerina (o peptidă cu efect neuromimetic, de tip botox-like), care însă au efect temporar.

Totodată, este esențial să avem o rutină corespunzătoare de îngrijire a feței, îndepărtarea machiajului în fiecare seară prin dubla curățare și aplicarea de creme hidratante local. Cremele de ochi care conțin vitamina C și K ajută microvascularizația locală și, astfel, scade riscul de apariție sau agravare a hiperpigmentării din zona ochilor.

Vitamina C, vitamina K – efecte dovedite împotriva pungilor negre de sub ochi

Există o varietate de tratamente în funcție de nevoile fiecărui pacient. Totul începe cu consultul la medicul specialist astfel încât acesta să poată înțelege nevoile pacientului și să recomande un plan de tratament personalizat. Ce este important de reținut este faptul că va fi nevoie de mai multe ședințe de tratamente, realizate periodic pentru a putea ajunge la rezultatele dorite.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Dr. Cristina Soare - Medic specialist dermatolog
Dr. Cristina Soare este medic specialist dermatolog. Aceasta activează în cadrul clinicii dr. Delia Thiess din București. Cu un angajament pentru educație, prevenție și tehnologii avansate, își propune să creeze o experiență medicală pozitivă și să ajute fiecare pacient să atingă ...
citește mai mult
Mădălina Drăgoi - Editor
 Senior Editor si Fashion Stylist Acum ceva timp, mă aflam la Atena, la o conferinţă internaţională despre frumuseţe şi industria de profil. În sală erau jurnaliste din toată Europa. Reprezentau în special presa glossy. Multe dintre ele erau parcă scoase din paginile revistelor pentru ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân