Părul umed: cum să-l îngrijești pentru a preveni ruperea lui

Vestea bună este că putem adopta o rutină de îngrijire pentru părul umed, iar aceasta implică doar câțiva pași ca el să rămână sănătos și puternic.
  • Publicat:
Părul umed: cum să-l îngrijești pentru a preveni ruperea lui
Vestea bună este că putem adopta o rutină de îngrijire pentru părul umed, iar aceasta implică doar câțiva pași ca el să rămână sănătos și puternic.

Primul lucru pe care-l faci atunci când ieși din baie este să-ți usuci părul într-un prosop sau să-l piepteni pentru a-l descurca sau pentru a-l aranja. Dar atunci când părul este ud, structura firului de păr se slăbește temporar, iar orice mișcare poate duce la ruperea firelor fragile. Vestea bună este că putem adopta o rutină de îngrijire pentru părul umed, iar aceasta implică doar câțiva pași ca el să rămână sănătos și puternic.

Părul umed: pași de îngrijire

Usucă părul fără deteriorare

După ce folosești balsamul pentru păr, schimbă temperatura apei și clătește părul cu apă ceva mai rece pentru a întări cuticula firului de păr. Cuprinde părul în mâini și elimină delicat excesul de apă. În legătură cu prosopul de baie, textura și materialul pot deteriora și ele cuticula firului de păr. Ideal este să folosești un tricou în care să prinzi părul pentru a-l usca.

Ai grijă la pieptănul pe care-l folosești

Cea mai sigură opțiune este cea a periilor special create să descurce firele de păr. Cel mai bine este să iei părul la pieptănat înainte de a te spăla pe cap, iar dacă ai nevoie să-ți descurci părul în timp ce-l speli, folosește degetele. După baie, odată ce ai eliminat excesul de apă, folosește o perie cu peri flexibli care să nu tragă părul. Întotdeauna începe cu pieptănarea vârfurilor, urcând treptat către rădăcină.

Adaugă extra hidratare pe părul umed

Din rutina de îngrijire a părului nu ar trebui să lipsească balsamul leave-in. Acesta oferă părului ud mai multă hidratare și, de asemenea, ajută la hrănirea cuticulei. Optează pentru o formulă potrivită tipului tău de păr pentru a nu-l îngreuna și pentru a nu-i schimba textura. Pentru părul subțire și fin poți alege produse pe bază de apă, iar pentru un păr cu firul gros optează pentru o formulă bogată pe bază de cremă.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân