(P) Dermatocosmeticele, aliatele noastre pentru o piele perfectă

Pentru acelea dintre noi care nu pot scăpa de coşuri cu una cu două, pentru acelea dintre noi care ştiu ce înseamnă chinul pielii uscate, atopice, alergice sau încărcate, mereu "agitate", există o soluţie: dermatocosmeticele.
  • Publicat:
(P) Dermatocosmeticele, aliatele noastre pentru o piele perfectă

Pentru acelea dintre noi care nu pot scăpa de coşuri cu una cu două, pentru acelea dintre noi care ştiu ce înseamnă chinul pielii uscate, atopice, alergice sau încărcate, mereu „agitate”, există o soluţie: dermatocosmeticele. Pe scurt, produse pentru îngrijirea pielii cu acţiune ţintită, în care avem maximă încredere pentru că le cumpărăm numai de la farmacie.

Spre deosebire de produsele cosmetice pe care le găsim nu doar la magazinele de profil, ci şi în super sau hiper marketuri, produsele dermatocosmetice se vând numai în locaţii speciale. Asta pentru că sunt aproape întotdeauna însoţite de sfaturile unui specialist din farmacie care ne îndrumă pe care să le alegem şi cum să le folosim. Sunt produse rezultate în urma unor studii care vizează probleme specifice ale pielii, şi nu doar hidratarea ei.

Acestea au, în pricipal, drept scop întâmpinarea nevoilor pielii sensibile, despre care se ştie că necesită mult mai multă atenţie. Insa sa nu uitam ca unele dintre cele mai eficeinte creme anti-rid sunt tot cele dermatocosmetice.

În plus, dermatocosmeticele nu conţin, aproape niciodată, parfum. Pentru că irită tenul sensibil şi pentru că este inutil în ritualul de îngrijire, experţii evită să îl utilize, mai ales când vorbim despre cremele de faţă. Ingredientele active sunt atent selectionate si testate dermatologic si chiar oftalmologic (obligatoriu pentru cremele de ochi si pentru produsele de curatare pentru ochi).

Efectele utilizării dermatocosmeticelor apar într-un timp mai scurt comparativ cu produsele cosmetice pentru că, în timp ce primele au până la 20% ingrediente active, cele din urmă conţin maximum 5%.

Pe timp de vară, aceşti aliaţi ai frumuseţii şi sănătăţii pielii se dovedesc a fi şi mai utili. Pentru că expunerea la soare se poate solda cu arsuri solare, îmbătrânire prematură a pielii, afectarea sistemului imunitar, fotosensibilitate la nivelul pielii şi, în cazuri severe, apariţia cancerului de piele, se impune utilizarea unor produse de protecţie cu adevărat eficiente. Formulele unice obţinute în urma unor ani de studiu, conferă protecţie totală împotriva dezastrelor pe care ultravioletele le-ar crea la nivelul structurilor dermului.

De aceea, pe timpul verii se recomandă produsele dermatocosmetice pentru protecţie solara Eucerin. Cu o experienţă de peste 111 ani de cercetare în domeniul sănătăţii şi frumuseţii pielii, Eucerin propune anul acesta cea mai tehnologică şi mai eficientă gamă de protecţie solară.

Noutatea absoluta este unicitatea gamei de protectie împotriva alergiilor solare, afecţiune care afectează aproapre 20% dintre femei şi pe care nu o tratăm corespunzător.

1. Pentru faţă

Fluid nuanţator SPF 50+ de la Eucerin, cu protecţie solară foarte ridicată

Oferă tenului o nuanţă de bronz natural, este rezistent la apă şi se potriveşte oricărui tip de ten, inclusiv celui cu tendinte acneice. Datorită texturii lejere se absoarbe rapid în piele.

Ridurile, petele pigmentare, pielea uscată şi pierderea elasticităţii sunt câteva din efectele pe care le determină expunerea la soare. Pentru a întârzia aceste efecte şi pentru a avea un ten tânăr pentru mai mult timp este recomandat să folosim o cremă cu protecţie solară.

2. Pentru corp

Sprayurile transparente pentru protecţie solară SPF50 şi SPF30

Formula acestor produse are la bază o combinaţie unică de ingrediente active ce oferă o protecţie solară tridimensională prin prezenţa celor 3 filtre (chimic, mineral şi biologic). Sunt Ultra rezistente la apă, intră imediat în piele şi au o textură lejeră şi nelipicioasă.

Aceste produse sunt special concepute pentru pielea noramală şi mixtă, dar şi pentru pielea seborică sau cu tendinţă acneică. Sunt recomandate şi pentru activităţile în aer liber: sporturi pe plajă, în parc etc.

Pentru pielea normală si mixtă. Oferă protecţie tridimensională, au miros proaspăt, intră imediat în piele şi sunt rezistente la apă. Au o formulă nelipicioasă. Produsele sunt concepute pentru pielea normală si seboreica, sunt rezistente la apă şi se absorb rapid în piele. Datorită aplicării uşoare şi confortabile, spray-urile suntrecomandate şi pentru activităţile în aer liber.

Cum recunoşti alergia solară?

Cunoscută sub termenul medical de erupţie polimorfă la lumină, alergia solară este cauzată de radiaţiile UV şi se manifestă prin roşeaţă, mâncărimi şi senzaţia de piele care înţeapă. Ea poate fi uşor confundată cu acneea estivală, care are simptome asemănătoare, dar o incidenţă mult mai mică. Acneea apare în urma interacţiunii dintre razele UVA şi anumite ingrediente folosite în produsele cosmetice, cum sunt emulgatorii.

Vestea bună este că simptomele uşor de confundat ale celor două afecţiuni răspund aceloraşi soluţii terapeutice. Ambele pot fi prevenite folosind gama Eucerin Sun împotriva alergiilor solare, cu o eficienţă dovedită clinic. Prin combinaţia unică a ingredientelor active alfa-glucozil-rutin şi Licochalcone A, gama Eucerin creează un scut protector complet împotriva alergiilor solare.

PRODUSE ÎMPOTRIVA ALERGIILOR SOLARE

Gel-cremă împotriva alergiilor solare SPF 50+

Datorită combinaţiei dintre puternicul antioxidant AGR (alpha-glucozil-rutin), derivat din plante, şi vitamina E, produsul întăreşte sistemul de apărare propriu pielii împotriva radicalilor liberi – principala cauză a alergiilor solare. Are o textură uşoară, care se absoarbe rapid în piele.

Pentru reducerea riscului de alergii, gelul cremă nu conţine parfum şi emulsificatori. Compatibilitatea la nivelul pielii este demonstrată clinic la pacienţii predispuşi la alergii.

Gel-cremă împotriva alergiilor solare SPF 25

Cu o textură usoară, produsul calmează, răcoreşte şi regenerează pielea sensibilă la expunerea solară. Compatibilitatea la nivelul pielii este demonstrată la pacienţii predispuşi la alergii

Gel-cremă după plajă împotriva alergiilor

Oferă îngrijire după plajă pentru pielea sensibilă şi predispusă la alergii. Conţine puternicul antioxidant AGR (alpha-glucozil-rutin), derivat din plante, şi vitamina E, care întăreşte sistemul de apărare propriu pielii împotriva radicalilor liberi – principala cauză a alergiilor solare. Nu conţine parfum şi nici emulsificatori pentru a minimaliza riscul alergiilor.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Elena Nistor
Elena Nistor este redactor colaborator al site-ului “Ce se întâmplă, doctore?”, articolele sale fiind dedicate sănătăţii şi sexualităţii. Temele pe care le abordează Elena Nistor se bucură de mare succes în rândul celor care îşi doresc să afle informaţii utile în ceea ce priveşte ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân