Olivoterapie pentru o piele fina ca matasea

Maslinul ocupa un loc fruntas in topul celor mai valoroase cadouri primite de la natura. Nu doar uleiul de masline este benefic atat pentru o inima sanatoasa, cat si pentru o podoaba capilara de vis, ci si maslinele, samburii, frunzele sau untul de masline.
  • Publicat:
Olivoterapie pentru o piele fina ca matasea
Olivoterapie pentru o piele fina ca matasea

Cand vine vorba despre frumusete si sanatate provenite din surse naturale si noninvazive, maslinul ocupa un loc fruntas in topul celor mai valoroase cadouri primite de la natura. Afla ca nu doar uleiul de masline este benefic atat pentru o inima sanatoasa, cat si pentru o podoaba capilara de vis, ci si maslinele, samburii, frunzele sau untul de masline.

In general, in Romania maslinele si uleiul de masline se folosesc doar in bucatarie, dar in tarile producatoare de masline, femeile apeleaza la toate produsele si extrasele din acest fruct-leguma pentru a-si reimprospata aspectul pielii, al parului sau pentru a slabi.

Masline pentru piele

Spre exemplu, in regiunea italiana Puglia, langa plantatiile de maslini bio, exista spa-uri de lux unde se practica olivoterapia. Terapiile au la baza atat ulei de masline extravirgin, cat si extrase din masline. Astfel ca, pentru gomaj se folosesc sansa (pasta care ramane dupa ce maslinele au fost presate pentru a se extrage uleiul) si granule fine din samburi de masline.

Dar acestea nu sunt singurele extrase din masline care duc la reintinerirea si energizarea pielii: se mai utilizeaza ulei de sansa, pate de masline, frunze de maslin zdrobite cat si cosmetice de ultima generatie tot cu astfel de extracte. De asemenea, multe tratamente cosmetice au la baza un agent antioxidant puternic din samburii de masline numit oleuropein.

Olivoterapie la tine acasa

Exista numeroase moduri de a simti pe pielea ta beneficiile uleiului de masline si a derivatelor sale, chiar la tine acasa. Spre exemplu, poti folosi zilnic pe tenul umed cateva picaturi de ulei de masline extravirgin ca si crema de noapte (asfel nu vei mai simti pielea atat de grasa).

Un hidratant perfect pentru piele este si un amestec din apa, patrunjel tocat marunt si ulei de masline extravirgin. Pentru un gomaj al corpului ca la carte (dar necostisitor) mixeaza ulei de masline cu sare de mare si maseaza usor pielea. Clateste cu apa calduta.

Daca ai ramas fara demachiant sau inca nu ai gasit unul bland cu pielea sensibilizata de diversi factori, incearca uleiul de masline extravirgin. In plus, pielea va fi hidratata si va fi ferita de parabeni si alte substante chimice aflate din multe creme.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Top10 pentru frumusete
Top10 pentru frumusete
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân