Niacinamidele: ce minuni fac pentru piele?

Niacinamidele sunt o formă de vitamine B3, cu un puternic efect antioxidant și nu sunt produse natural de organism.
  • Publicat:
Niacinamidele: ce minuni fac pentru piele?
Foto: shutterstock

Niacinamidele sunt ingrediente ideale pentru piele și pot fi folosite pentru calmarea pielii, pentru pielea stresată sau chiar iritată. Din fericire, acum se regăsește și în produsele de skin-care, fiind la mare căutare. Niacinamidele sunt o formă de vitamine B3, cu un puternic efect antioxidant. Nu sunt produse natural de organism, motiv pentru care produsele de îngrijire ne pot ajuta să beneficiem de acest ingredient.

Acest ingredient activ promite ameliorarea liniilor fine, ridurilor, acneei, eczemei, decolorării pielii, rozaceei, porilor dilatați, tenului gras și deteriorării produse de soare, printre altele. Odată ce înaintăm în vârstă, pierdem din lipidele barierei protectoare a pielii care ajută la dobândirea unui aspect radiant și luminos. Niacinamidele produc ceramide care ajută la refacerea acestei bariere, reduc deshidratarea pielii și ajută tenul să arate mai bine.

Niacinamidele, bune pentru tenul gras și uscat

De fapt, niacinamidele se potrivesc oricărui tip de ten, dar persoanele care au un ten gras sau uscat se pot bucura din plin de beneficiile pe care le oferă, fiind un ingredient care îmbunătățește aspectul piele și reduce din problemele care dau bătăi de cap. Fiind ideale în orice situație, niacinamidele neutralizează totodată radicalii liberi și ajută la încetinirea procesului de îmbătrânire prin repararea și rejuvenarea pielii. De asemenea, ajută la reglarea secreției de sebum, motiv pentru care ingredientul este recomandat atât tenului gras, cât și tenului sensibil, uscat sau predispus la acnee.

Cum să te bucuri de cele mai bune rezultate

Majoritatea persoanelor tolerează niacinamidele, dar specialiștii sugerează să optăm pentru concentrații care variază între 2% și 10% din moment ce uneori pot produce iritații. Dacă îți plac rezultatele pe care le obții pe ten, atunci poți folosi produsul pe întregul corp. Optează pentru o loțiune de corp care conține niacinamide, mai ales dacă ai pielea uscată. Nu ar trebui să o folosești simultan cu produse de îngrijirea pielii care conțin vitamina C, deoarece în cazul tenului sensibil se pot produce iritații și roșeață.

În mod normal, sunt necesare între opt și 12 săptămâni ca rezultatele să se vadă odată ce ai început să folosești niacinamidele cu regularitate, dar în anumite cazuri, îmbunătățirile pot fi imediate. Dacă te știi alergic, evită acest ingredient sau începe cu o concetrație scăzută.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân