Moda slăbitului cu injecții pentru diabet îmbătrâneşte chipul. Medicul chirurg estetician Iancu Morad explică de ce!

Este vorba despre un tratament injectabil pentru diabetul de tip 2, care te ajută să slăbești rapid. Iată cum aceste injecții îmbătrânesc chipul.
Moda slăbitului cu injecții pentru diabet îmbătrâneşte chipul. Medicul chirurg estetician Iancu Morad explică de ce!
Foto: shutterstock

Multe persoane, vedete și oameni obișnuiți deopotrivă, apelează, în ultima perioadă, la o metodă nerecomandată de medici pentru a scăpa de kilogramele în plus. Este vorba despre un tratament injectabil pentru diabetul de tip 2, cu care se pierd astfel rapid kilogramele. Din păcate, însă, se pierde şi grăsimea de la nivelul feței, esențială pentru a avea un contur facial ferm și întinerit. Specialiștii susțin că inclusiv mușchii faciali sunt afectați de pierderea rapidă în greutate. În consecință, chipul are de suferit și apare aspectul de „față căzută” şi îmbătrânită. Medicul chirurg estetician Iancu Morad explică de ce se întâmplă acest lucru şi dacă există soluţii pentru a recăpăta volumul pierdut la nivel facial.

„A devenit deja o modă peste tot în lume să slăbești rapid cu acest tip de tratament injectabil pentru diabetul de tip 2. Mulți oameni își doresc să învingă kilogramele în plus, fără dietă și sport, rapid, și sunt dispuși să apeleze la așa ceva, fără să se gândească însă la consecințele negative. Substanța injectabilă se administrează săptămânal și conține semaglutidă și tirzepatidă. Medicamentul acționează asupra creierului, dând pacienților senzația de sațietate. El are rezultate foarte rapide, însă se slăbește de peste tot, inclusiv din locurile în care nu ne-am dori, cum ar fi zona feței. Rămânând fără grăsime și având și  mușchii faciali slăbiți, obținem acel aspect de față „căzută”. Pierdem din volumul pomeților, pielea devine flască, liniile nazolabiale devin mai pronunțate, iar aspectul, per ansamblu, este unul îmbătrânit, trist, alungit”, declară medicul chirurg estetician Iancu Morad.

Când slăbim multe kilograme, pielea are de suferit

„Înțeleg dorința oamenilor de a avea un trup zvelt, însă trebuie să înțelegem că apar și riscuri, în funcție de modul și perioada de timp în care ajungem la acest rezultat. Pielea de pe corp mai poate fi ajutată prin sport, prin tratamente de salon sau prin intervențiile chirurgicale de eliminare a excesului de tegument. La nivelul feței însă, opțiunile sunt limitate. Atunci când slăbim per ansamblu, observăm și o pierdere de volum în zone esențiale, cum ar fi cea a pomeților sau cearcănelor. De asemenea, ridurile devin mai pronunțate, în special liniile nazolabiale, între nări și colțul buzelor, care ne fac să arătăm îmbătrâniți, obosiți”, adaugă medicul chirurg estetician Iancu Morad.

Grăsimea facială ne ajută să arătăm tineri

„Există grăsime la nivelul feței, iar aici ea este benefică pentru că ne ajută să arătăm mai tineri. Odată cu grăsimea, când slăbim rapid pierdem și alte componente care în mod normal ne ajută pielea să fie fermă, cum ar fi colagenul și elastina. În aceste cazuri, singura soluție este să apelăm la proceduri minim-invazive, de fillere pe bază de acid hialuronic sau grăsime proprie”, mai spune Dr. Iancu Morad.

Cum refacem conturul pomeților

“Pierderea grăsimii din zona pomeților face ca pielea să se lase și să se acumuleze la nivelul mandibulei. Pomeții fermi și frumos conturați sunt simbolul tinereții. Dacă pierdem volum la nivelul acestora, putem compensa cu inserarea de acid hialuronic. Reechilibrăm astfel proporțiile naturale ale chipului, iar, prin volumizarea pomeților se va crea și un efect de lifting, scăpând de pielea lăsată”, spune medicul chirurg estetician Iancu Morad.

Cum scăpam de cearcănele adânci

„Accentuarea cearcănelor este o altă problemă cu care se confruntă multe persoane care au slăbit mult, într-un timp prea scurt. Soluția este de a umple volumul pierdut cu acid hialuronic sau cu grăsime proprie. În acest mod, fața se întinde și se garantează astfel o reîntinerire de cel puțin 7-8 ani. Acidul hialuronic este o substanță naturală care se găsește în corp. Riscul de complicații este foarte scăzut. Folosim foarte puțin anestezic, care este premixat în acidul hialuronic. Se folosește o canulă, un ac puțin mai lat, astfel încât trauma țesutului este minimă. Procedura este una rapidă, nu durează mai mult de 10 minute, iar rezultatul este vizibil imediat”, mai declară medicul estetician.

Cum umplem ridurile

„Tratamentul cu botox este cel care ne ajută să scăpăm de ridurile nedorite. Injecțiile cu toxină botulinică nivelează zonele cu riduri, iar pielea capătă un aspect fin, întins. În acest mod, se obține un chip întinerit, fresh. Procedura este de asemenea foarte simplă, rapidă, nedureroasă și nu necesită timp de recuperare. Nu schimbă trăsăturile, ci ne ajută să ne recăpătăm aspectul proaspăt de altă dată. Liniile  nazolabiale se umplu cu acid hialuronic pentru a fi nivelate”, încheie medicul chirurg estetician Iancu Morad.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Iancu Morad - Medic chirurg estetician
Iancu Morad este medic chirurg estetician, fondatorul clinicilor Luxury Aesthetics. Prin experiența acumulată în ultimii 20 de ani și inovațiile realizate în domeniul esteticii, Iancu Morad a devenit unul din cele mai respectate nume din industrie. Medicul a dezvoltat inclusiv tehnici proprii de ...
citește mai mult
Redactia CSID - Medic chirurg estetician
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân