Mentoplastia: remodelarea bărbiei în cel mai eficient mod!

O fizionomie plăcută se traduce prin armonia trăsăturilor, însă echilibrul acesteia se poate distruge foarte uşor.
  • Publicat:
Mentoplastia: remodelarea bărbiei în cel mai eficient mod!

O fizionomie plăcută se traduce prin armonia trăsăturilor, însă echilibrul acesteia se poate distruge foarte uşor.

Fie că nasul este prea ascuţit, buzele prea subţiri sau bărbia prea mică sau prea mare, aceste diferenţe între trăsături pot cauza frustrări puternice.

De-a lungul timpului s-au dezvoltat mituri şi tehnici de „citire” a fizionomiei umane pentru a descoperi caracteristicile de personalitate a unui om, fapt pe care îl facem în mod involuntar. O figură armonioasă transmite echilibru şi faptul că persoana respectivă este de încredere.

Exerciţiile fizice intense şi alimentaţia sănătoasă pot ajuta în armonizarea corpului, însă trăsăturile feţei nu pot fi modificate în acest fel. 

Există situaţii în care fizionomia pare armonioasă privită din faţă, însă din profil situaţia se schimbă. De cele mai multe ori, cea mai mare atenţie se acordă nasului şi buzelor, iar majoritatea persoanelor nu conştientizează faptul că bărbia joacă un rol foarte important în menţinerea echilibrului fetei. O bărbie prea mică poate face nasul să pară foarte mare, iar una foarte mare poate face buzele să pară mici.

Cum se remodelează bărbia

Chirurgia estetică a bărbiei se poate efectua atât pentru mărirea, cât şi pentru micşorarea acesteia. În ceea ce priveşte un profil plăcut, se spune că bărbia trebuie să se afle cu 2-3 mm în spatele unei linii verticale imaginare, ce porneşte de la baza nasului către bărbie. O bărbie prea mică se afla cu mult în spatele acestei linii, fapt ce poate conferi mai multă feminitate unor fizionomii feminine. Cu toate acestea, în cazul bărbaţilor este preferata o linie a maxilarului mai proeminentă.

„Mentoplastia reprezintă intervenţia de restructurare şi remodelare a bărbiei, indiferent că este vorba despre mărirea sau micşorarea acesteia. În urma acestei operaţii se aduce definire liniei maxilarului prin adăugarea unui implant, prin secţionarea şi avansarea osului mandibular sau prin reducerea suportului osos”, explica Dr. chirurg estetician Călin Doboş.

Incizia de acces, în oricare din intervenţiile de bărbie, se face prin gură, pentru a nu lăsa nici o urmă, motiv pentru care putem spune că e cu adevărat estetică.

În cazul în care bărbia este prea proeminenta sau prea lungă, se elimină din suportul osos al bărbiei. Intervenţia se realizează în anestezie locală sau generală şi durează aproximativ 30 de minute. Durerile în urma acestei intervenţii sunt de cele mai multe ori minime sau absenţe, însă umflăturile pot persista câteva săptămâni. În urma mentoplastiei, este necesară o perioadă de acomodare a muşchilor pe noul schelet redus, iar una dintre urmările operaţiei poate fi aspectul uşor mai răsfrânt a buzei inferioare.

În cazul în care bărbie este prea mică, situată prea în spate, se poate aplica un implant de silicon între os şi muşchi. Implantele au diverse mărimi şi pot fi modelate pentru a se adapta diverselor situaţii clinice. Intervenţia se realizează prin crearea unui buzunar în ţesuturi, buzunar în care se pune implantul. Şi această intervenţie durează 20-30 de minute şi se realizează în anestezie locală sau generală. Vindecarea este de cele mai multe ori rapidă şi fără dureri.

O altă variantă de mărire a bărbiei este reprezentată de secţionarea osului mandibular şi avansarea fragmentului dislocat prin fixare cu şuruburi. Această intervenţie este mai traumatizantă, iar recuperarea este mai lungă, însă poate fi singura soluţie în unele cazuri clinice.

După intervenţie, este recomandată o alimentaţie bazată pe lichide pentru următoarele cinci zile, dormitul pe două sau trei perne, evitarea atingerii zonei şi a exerciţiilor fizice pentru două săptămâni, fiind recomandată clătirea gurii cu o soluţie antiseptică bucala de două-trei ori pe zi. Preţul unei intervenţii de mentoplastie este de 1300-1600 de Euro, în funcţie de caz.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”