Masca cu usturoi pentru curățarea și întinerirea tenului

Ai nevoie de un tratament natural pentru a scăpa de problema erupțiilor nedorite și a-ți întineri pielea? Iată și remediul: masca cu usturoi!
  • Publicat:
Masca cu usturoi pentru curățarea și întinerirea tenului
sursa foto: shutterstock

În fiecare zi, tenul nostru este expus la numeroși factori care pot provoca pete sau pot accelera procesul de îmbătrânire al pielii. Expunerea excesivă la lumina soarelui, toxinele din mediu sau alimentația nesănătoasă sunt doar câteva dintre motivele care contribuie la deteriorarea prematură a tenului. Din fericire, natura vine și cu câteva soluții, iar una dintre ele este masca cu usturoi! 

Antibitioc natural pentru ten: masca cu usturoi

În pofida mirosului sau puternic, usturoiul este un remediu senzațional pentru piele datorită conținutului mare de alicina și de sulf. În plus, el are proprietăți antiseptice excelente, fiind și un aliat de nădejde în tratamentul acneei.

Printre efectele uimitoare pe care le are usturoiul asupra pielii, putem aminti:

  • netezește pielea datorită alicinei
  • previne ridurile
  • combate acneea
  • are efect antifungic și antibacterian
  • reglează pH-ul pielii
  • ameliorează simptomele dermatitei

Sulful care se găsește în componenta usturoiului previne infecțiile de natură cutanată și reduce procesul inflamatoriu. În egală măsură îmbunătățește și fluxul sanguin, fapt ce sprijină obținerea unui ten mai luminos.

Masca cu usturoi: ingrediente și mod de preparare

Această mască naturală cu usturoi este făcută din ingrediente potrivite pentru toate tipurile de piele, iar utilizarea ei reduce excesul de sebum. În plus, întrucât reglează activitatea glandelor sebacee, controlează și uscăciunea pielii.

Integrarea ei regulată în rutina de îngrijire vine și cu două beneficii importante: elimina celulele moarte și conferă tenului o textura mai fină, mai curată și mai hidratată.

Ai nevoie de:

  • 3 căței de usturoi
  • 2 linguri de argilă albă pentru ten
  • 3 linguri de miere
  • apă de trandafiri

Preparari astfel:

Mai întâi, pisezi cățeii de usturoi pe care îi adaugi într-un recipent împreună cu argila albă și cu mierea. Amesteci bine întreg conținutul urmând a adăuga și apa de trandafiri până la obținerea unei compoziții ușor cremoase. Rezultatul astfel obținut se aplică întotdeauna seara, după demachire, în strat subțire.

Ai grijă să nu aplici masca prea aproape de zona ochilor, căci compușii usturoiului pot fi puternici și pot irina zona oculară.

Masca poate fi aplicată doar pe ten, sau poate fi întinsă și pe zona gâtului și a decolteului.

Trebuie lăsată preț de 15-20 de minute pentru a acționa, urmând a fi îndepărtată cu apă rece din abundență. La final, poți aplica o crema hidratantă.

Pentru rezultate vizibile, se recomandă aplicarea măștii de două ori pe săptămâna. Atenție, însă: dacă ai un ten cu probleme, mergi întâi la dermatolog înainte de a aplica orice produs pe ten. Chiar și remediile naturale pot crea probleme. Și dacă ai un ten sănătos, testează orice produs cosmetic pe o bucățică de piele de pe braț înainte de a-l aplica pe față!

Sursa: stoptohealth.com

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”