Masaje și terapii care te scapă de aspectul de coajă de portocală

Iată o listă cu cele mai eficiente masaje și terapii pentru a atenua aspectul de coajă de portocală.
05.03.2022
Masaje și terapii care te scapă de aspectul de coajă de portocală
Foto: shutterstock

Fie că încerci să atenuezi aspectul inestetic al celulitei sau să te tonifiezi, fie că pur și simplu vrei un corp mai ferm și mai suplu, apelează cu încredere la tratamente de remodelare corporală. Iată o listă cu cele mai eficiente masaje și terapii pentru a atenua celulita.

De la nămoluri și masaje la scrub-uri și ritualuri de înfrumusețare, tratamentele pe care le oferim oaspeților noștri sunt concepute pentru fiecare nevoie. Adaugă în ritualul tău de înfrumusețare câteva ședințe de masaj, de drenaj limfatic și împachetări anticelulitice, și vei observa cum forma corpului tău se va modifica în bine. Fii cu băgare de seamă! Terapiile de remodelare nu trebuie să înlocuiască o dietă echilibrată și un stil de viață activ”, recomandă medicul balneolog Suzana Pretorian. 

În acest sens, de mare ajutor sunt masajul limfatic și cel anticelulitic, care vor avea ca rezultat modificarea aspectului pielii. În plus, terapiile de remodelare ajută și la îndepărtarea grăsimii din zonele afectate și lasă pielea mai tonifiată și mai fină. 

Masaje și terapii care te vor ajuta să scapi de aspectul inestetic de coajă de portocală

Masajul limfatic

În ce constă și cum te poate ajuta masajul limfatic pentru a reveni la o formă fizică de invidiat? Acest masaj folosește o presiune foarte ușoară combinată cu pompări moi, pentru a stimula nodulii limfatici. Masajul începe la nivelul gâtului și continuă ușor asupra corpului către zonele dorite.

Sistemul limfatic joacă un rol crucial în drenajul toxinelor și al bacteriilor. Este un prim pas important în orice program anticelulitic și detoxifiant. Masajul limfatic este o metodă de terapie care permite activarea progresivă a circulației limfatice în toate regiunile cheie ale corpului,” explică balneologul.

Dacă vrei să te bucuri de efecte de durată, este recomandat sa urmezi minim 5 ședințe de drenaj limfatic, efectuate zilnic sau o dată la două zile.

Baia individuală cu bule cu extract de turbă

Și hidroterapia este un bun aliat în lupta împotriva celulitei. Pe lângă hidroterapia clasică, este utilă contracararea celulitei prin terapie cu hidromasaj care acționează în mod concret pentru a reda prospețimea și elasticitatea naturală a pielii.

Hidromasajul intervine în stimularea continuă a țesutului muscular și a celui cutanat și subcutanat. Reactivarea microcirculației este apoi stimulată de mișcarea bulelor în apă. Starea de bine transmisă se remarcă imediat, beneficiile obținute începând de la picioare, care sunt semnificativ mai ușoare decât înainte de tratament.

O baie termală cu extract de turbă are un efect pozitiv în dezechilibrele metabolice, obezitate și celulită. În plus, aceasta ajută la detoxifierea organismului, îmbunătățește starea generală și rezistența organismului.

Acest tratament reduce stresul, iar substanțele naturale conținute au totodată și un efect cosmetic. Extractele de turbă ajută la relaxarea musculaturii şi stoparea procesului degenerativ al sistemului musculoscheletal, totodată fiind eficiente în diminuarea durerilor de spate, a coloanei vertebrale şi durerilor musculare”, mai precizează dr. Suzana Pretorian.

Masajul cu ingrediente puternic detoxifiante

Pentru a-ți modifica silueta, poți apela și la masajul cu esență de iederă. Tratamentele pe bază de iederă sunt capabile să dizolve chiar și cele mai „încăpățânate” acumulări de grăsime. Acesta este un masaj care vizează modelarea siluetei, pe durata căruia celulele grase din ţesuturile conective de sub piele sunt distruse printr-o tehnică de masaj viguroas.

Combinaţia între masajul intens şi esenţele de iederă ajută la reducerea celulitei. Mare grijă! Acest tip de masaj nu este recomandat pacienților care prezintă vene cu varice”, punctează specialistul.

Pe lângă esența de iederă, sarea de mare și uleiul sunt alte două ingrediente folosite ca exfoliant, cu scopul de a elimina în mod natural celulele moarte din stratul exterior al pielii și pentru a curăța porii. Masajul cu sare începe cu un scrub profund al întregului corp, urmat de un duș cald, după care se aplică o loțiune puternic hidratantă. Pe lângă efectul de curățare și exfoliere, vei simți o stare de bine generală.

Recomandare video
Cancerul de sân, cel mai frecvent tip de cancer