Make-up trend de primavara

Nuante luminoase, delicate, machiaj soft. Primavara aceasta se poarta culori calde, subliniate de tonuri de auriu si galben pal. Machiajul de primavara trebuie sa fie usor, luminos, fara accente intense.
  • Publicat:
Make-up trend de primavara
Make-up trend de primavara

Culorile terne, cuminti si spalacite nu au ce cauta in acest sezon in ceea ce priveste machiajul. Ele sunt specifice toamnei, si estompeaza intensitatea trasaturilor fetei, care capata  accente luminoase in contarst cu lumina puternica a soarelui.  Cele care au ten deschis la culoare trebuie sa se fereasca sa foloseasca culori inchise, pamantii, prea intense, deoarece vor arata imbatranite, triste.  In plus, lumina soarelui va accentua ridurile si imperfectiunile fetei, iar nuante intense vor atrage atentia asupra acestora. In acest sens, trebuie evitat negrul, maronul, rosul inchis, verdele inchis si movul.

Pentru un look primavaratic si simplu, recomandam asortarea tinutei cu tonul in care a fost realizat machiajul. Astfel, imprimeurile florale si cele cu forme geometrice sunt foarte in trend, mai ales daca sunt confectionate din materiale usoare, vaporoase, subtiri, cu accente de strech. Astfel, intreaga aprenta va fi nu doar fresh si plina de energie, ci si delicata si subtila. Cu toate aceastea, este bine sa stii ca mai presus de hainele pe care le imbraci se situeaza personalitatea si frumusetea naturala. De aceea, culorile ne pot impune trenduri, insa nu ne pot guverna stilul. Acestea pot, in cel mai bun caz, sa puna in valoare anumite trasaturi pe care vrem sa le accentuam.

Primavara este de multe ori confundata cu vara in ceea ce priveste suma de trenduri care o guverneaza. Acest fapt e intampla deoarece ambele sezonuri impun obraji cu tenta roz si machiaje subliniate prin irizatii de culori si sidef. De aceea, singura modalitate de a adapta machiajul in functie de sezon, este furnizata de par. Parul isi schimba culoarea in functie de intensitatea cu care lumina solara isi face simtita prezenta asupra lui. Desi astazi este greu sa gasesti persoane care nu si-au vopsit parul, nu este totusi imposibil. Privind cu atentie schimbarile care se produc in culoarea firului de par, putem alege nuantele ideale pe care sa le asortam machiajului. Daca insa este vorba de o persoana care nu poate sesiza modificarile naturale care au loc la nivelul parului, este bine ca aceasta sa mearga la un salon de infrumusetare si sa ceara sfatul coafezei in legatura cu nuantele de primavara care se regasesc in acest trend.

In ceea ce priveste machiajul obrajilor, tonurile de culoarea piersicii sunt vedeta sezonului. Spre deosebire de nuantele de roz, caracteristice machiajului de vara, tonurile de culoarea piersicii accentueaza coloratura naturala a pielii fetei si scoate in evidenta trasaturile fine. Aceste tonuri sunt mai putin intense fata de cele recomandate pe timp de vara, deoarece nu se pune inca problema bronzului. Daca nuanta naturala a pielii este mai inchisa, se pot folosi accente de maroniu, stacojiu si caramiziu, nu foarte intense.

Tenul nu trebuie machiat intens. Daca alegi sa folosesti fond de ten, opteaza pentru culori calde, delicate si sidefate. Acoperirea trebuie sa fie light, fara a incarca inutil pielea. Machiajul ochilor recomanda culori ca: maro deschis, verde deschis, turcoaz, portocaliu si galben pal. Evita culorile inchise care ar putea domina trasaturile fetei. Rujul pe care il folosesti este bine sa aiba nuante calde de rosu, visiniu, maro deschis. Evita rozul, rozul inchis si tentele inchise de maro.

Primavara revine in forta, caracterizata de nuante calde de leu, roz, verde deschis si purpuriu. Rolul este acela de a scoate in evidenta culoarea ochilor si de a lumina tenul, facandu-l sa para mai proaspat si mai atragator.

Blue Look
Umbre albastrui si nuante intense de bleu, acesta este trendul promovat de Roche-Posay. Machiajul ideal pentru persoanele cu ochii albastri, scoate in evidenta tonurile naturale ale pupilei si lumineaza privirea. Se poate folosi eyeliner si shadow de intenstitati diferite.

Jocuri de linii si volum
Initiat de Bourjois, sugereaza folosirea de eyeliner portocaliu, flancat la capatul pleoapei de umbre irizate de albastru. Umbrele trebuie sa fie pudrate, sugerate mai degraba, si nu emfazate.

Duet pastelat
L’Oreal sugereaza aplicarea de umbre in tonuri de verede pal in centrul pleoapei si roz in parti. Combinatia aceasta surprinzatoare de culori va oferi intensitate privirii si luminozitate tenului. Este ideala pentru femeile care au parul vopsit in culori inchise.

Liliachiu fin
Tendintele in make-up propuse de Clarins pentru aceasta primavara recomanda pleoape usor sidefate care constrasteaza cu rosu aprins, aplicat pe buze. Ofera un look natural si complex, fara a soca insa. Se poate folosi si gloss pentru buze, in culori pastelate.

O femeie sigura pe ea, cu o personalitate bine definita, constienta de atuurile ei, trebuie sa isi puna in valoare frumusetea naturala, mai presus de cea obtinuta prin machiaj. Accepta-ti trupul asa cum este si ai incredere in tine! Fii naturala si feminina si priveste aceste aspecte ca pe o prioritate!

Articol exclusiv online

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân