Linia bikinilor: cum să te epilezi corect fără să te iriți

Să nu uităm totuși ce bătăi de cap ne dă părul pubian și mai ales că ne dorim ca linia bikinilor să fie una netedă și fără iritații.
  • Publicat:
Linia bikinilor: cum să te epilezi corect fără să te iriți
Foto: shutterstock

Este vară și multe dintre noi ne pregătim de vacanță, iar cel mai râvnit loc în care ne dorim să fim este la mare, pe plajă sau la piscină. Să nu uităm totuși ce bătăi de cap ne dă părul pubian și mai ales că ne dorim ca linia bikinilor să fie una netedă și fără iritații atunci când ne afișăm în costumul de baie preferat. Din fericire, epilarea cu lama poate fi la fel de bună și eficientă ca epilarea cu ceară, fără să te mai confrunți cu iritații dacă urmezi pașii corecți.

Pregătește pielea înainte de epilarea cu lama de ras

Dacă nu te-ai mai epilat de ceva timp sau este prima oară când o faci, indicat este ca înainte de toate să te folosești de o foarecă și să scurtezi firul de păr. În cazul în care te epilezi zilnic, cel mai bun mod de ea preveni iritațiile produse de lama de ras este acela de a lăsa pielea să se înmoaie. Mai exact, este mult mai potrivit să te epilezi la finalul dușului pentru că firul de păr nu mai este atât de rigid.

Investește în lama de ras potrivită pentru linia bikinilor

Evită să folosești un aparat de ras cu mai multe lame pentru că este prea dur pentru vulvă, în special dacă te epilezi zilnic. O regulă de aur este să folosești două lame diferite, una pentru zona pubiană și alta pentru picioare și axilă. De exemplu, pentru picioare ai nevoie de un aparat cu mai multe lame pentru a putea îndepărta părul nedorit chiar și din zona gleznelor sau genunchilor. De asemenea nu aștepta deteriorarea ei. O dată la patru utilizări aceasta ar trebui schimbată din cauza acumulării de celule moarte.

Exfolierea, o prioritate

Cel mai bun mod de a epila linia bikinilor fără să te confrunți cu iritații este să exfoliezi pielea înainte. În felul acesta,  nu doar că previi iritațiile, ci extinzi și durata de viață a lamei de ras.

Aplică o cremă fără parfum pentru hidratare

Imediat după epilare pielea are nevoie de hrănire și hidratare. Optează pentru o cremă fără parfum pentru a obține un aspect neted, dar și pentru a preveni uscarea și iritarea pielii.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân