Ce este liftingul facial lichid, noua tendinţă din industria frumuseţii. Dr. Dana Bratu: „Ne concentrăm pe întregul chip, nu doar pe anumite detalii!”

  • Publicat:
  • Actualizat:

Anii pot dispărea de pe chip, întocmai ca în aplicaţiile de photoshop pe care le foloseşti pe telefon! Da, astăzi este posibil să ai parte de o transformare a tenului, fără bisturiu. Liftingul facial lichid este noua tendinţă din estetică, o metodă minim invazivă de reîntinerire a feţei, ideală mai ales atunci când începi să observi că semnele îmbătrânirii se instalează pe chipul tău.

Doctorul Dana Bratu, medic specialist dermatolog şi expert în estetică, director medical al DermaBeauty, dezvăluie secretele procedurii realizate prin tehnici de injectare considerate „standardul de aur” în domeniu.

Ce este liftingul facial lichid. Trei paşi pentru o piele întinerită

Dacă îţi doreşti o piele cu aspect mai odihnit, mai fresh, mai plin, află că o poţi obţine prin liftingul facial lichid, adică versiunea nechirurgicală a liftingului clasic, de care pacienţii se tem în general. Solicitant şi agresiv, implicând anestezie generală, tăieturi şi cusături, liftingul tradiţional nu reprezintă tocmai cea mai prietenoasă metodă prin care te poţi bucura de o piele cu aspect întinerit.

„Liftingul facial lichid are efect instantaneu, recuperarea este ca şi inexistentă, la fel şi cicatricile. Practic, un vis împlinit pentru cei care doreau o intervenţie cu efect total, dar se temeau de modul ei de realizare din trecut. În cadrul unei singure şedinţe, ţintim probleme precum riduri faciale, volum pierdut în zona buzelor şi pomeţilor, mici asimetrii ale nasului, contur facial pierdut, cearcăne proeminente” , spune Dana Bratu, doctor specialist dermatolog şi expert în estetică.

Primul pas este consultaţia: adică, înainte de toate, medicul se va uita împreună cu tine în oglindă, pentru a analiza toate zonele care te deranjează şi pe care doreşti să le îmbunătăţeşti, venind cu sfaturi pentru ca rezultatul să fie unul armonios. Procedura în sine se ghidează după trei principii: fundaţie, contur şi parte de redefinire.

„În ceea ce priveşte fundaţia, noi dorim să refacem structura facială, aşa cum era ea iniţial. Adică augmentăm pomeţii, ridicăm chipul, ţinem cont de faptul că odată cu trecerea timpului începem să pierdem volum de la nivelul feţei, acolo unde are loc o resorbţie osoasă, dar şi o atrofie a grăsimii şi inclusiv o pierdere de colagen la nivelul pielii. La contur, definim linia mandibulară. În cazul femeilor încercăm să creăm un chip mai oval, mai fin, în cazul bărbaţilor, creăm un unghi mandibular mai pătrat, care să denote ideea de masculinitate.”, completează Dana Bratu.

De abia în ultima etapă, cea de redefinire, medicul intervine asupra ridurilor şi liniilor fine. Practic, se corectează iniţial imperfecţiuni majore, ulterior riduri adânci, pentru ca spre final să se facă mici retuşuri, dacă este cazul.

Liftingul facial lichid, cea mai nouă tendinţă din industria frumuseţii. Dr. Dana Bratu: „Ne concentrăm pe întregul chip, nu doar pe anumite detalii!”
Liftingul facial lichid, cea mai nouă tendinţă din industria frumuseţii. Dr. Dana Bratu: „Ne concentrăm pe întregul chip, nu doar pe anumite detalii!” / Dana Bratu

Cum decurge injectarea: acidul hialuronic ajunge în piele prin puncte-cheie

Totul este posibil graţie unei moderne tehnici de rejuvenare facială, prin care se realizează liftingul lichid. De altfel, doctorul Dana Bratu este adepta acesteia, întrucât oferă rezultate personalizate, în acord cu dorinţa pacientului, dar şi a structurii sale faciale unice.

„Este vorba despre conceptul MD Codes, prin care acidul hialuronic este injectat în puncte-cheie. Reuşim astfel să rezolvăm sursa problemei, nu doar efectele imediate. Acordăm atenţie unor aspecte precum adâncimea la care trebuie să se facă injectarea, dar şi volumului minim necesar pentru rezultate vizibile, dar de bun gust. Această tehnică ne permite să ne concentrăm pe întregul chip, nu doar pe anumite detalii”, mai transmite specialistul.

 

Rezultatele, vizibile odată cu trecerea timpului

Rezultatele se îmbunătățesc odată cu trecerea zilelor și se pot menține vreme de un întreg an, în funcție de metabolism și de stilul de viață al fiecărui pacient. Procedura în sine se realizează cu ajutorul unei canule atraumatice, pentru un confort sporit. Intervenţia durează între una şi două ore.

„Imediat după injectare pacienţii pot sesiza mici înroşiri locale. Recomand să urmaţi câteva sfaturi simple post-intervenţie, pentru o recuperare rapidă. În prima noapte, încercaţi să dormiţi cu faţa în sus. Totodată, evitaţi expunerea la soare, la frig, la saună, dar și efortul fizic în prima săptămână de la intervenție, precum și masajul și traumatismele la nivelul chipului. Pentru doamne avem un sfat suplimentar – evitați aplicarea machiajului în primele 24 de ore”, conchide Dana Bratu.

 

Când este contraindicată această procedură

Dacă te întrebi când ar fi cazul să apelezi la o astfel de intervenţie, află că cei mai mulţi pacienţi au peste 35 de ani. Cu toate acestea, nu ar trebui să aştepţi până când ridurile devine evidente. Este foarte posibil ca dacă problemele sunt serioase, să ai nevoie de o procedură invazivă de lifting. Ai mare grijă dacă eşti însărcinată sau dacă alăptezi, precum şi dacă ştii că ai alergii la compuşii din substanţa injectată: intervenţia este contraindicată în astfel de cazuri, transmite doctorul Dana Bratu.

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult
Dr. Dana Bratu - Medic specialist dermatolog
Dr. Dana Bratu este Medic Specialist Dermatolog si Director Medical in cadrul clinicilor DermaBeauty. A urmat cursurile Universitatii de Medicina si Farmacie Carol Davila din Bucuresti si a obtinut titlul „Studentul anului in Medicina”, distinctie oferita de Raed Arafat si asociatia V.I.P. S-a ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân