Liftingul facial la 25 de ani: da sau nu?

Pentru a opri timpul în loc, din ce în ce mai multe femei apelează la intervenţiile chirurgicale, menite să redea chipului un aspect tânăr.
19.06.2015
Liftingul facial la 25 de ani: da sau nu?

Atunci când vorbim despre aspectul feţei, cel mai întâlnite probleme pe care le întâmpină atât femeile cât şi bărbaţii sunt ridurile şi pielea lăsată.

Primele semne ale bătrâneţii se văd în general în jurul vârstei de 25 de ani, însă pot apărea şi mai devreme, în funcţie de factori precum expunerea la soare, viciile, îngrijirea necorespunzătoare şi chiar predispoziţia genetică.

Pentru a opri timpul în loc, din ce în ce mai multe femei apelează la intervenţiile chirurgicale, menite să redea chipului un aspect tânăr.

 „Dacă pentru riduri mai există şi varianta injectarilor cu botox, în cazul în care avem de-a face şi cu piele lăsată, cu migrarea grăsimii şi schimbări la nivelul sprâncenelor, este recomandat liftingul facial. Prin această intervenţie practic se întinde şi se înlătură surplusul de piele, se reaşează trăsăturile în poziţia iniţială, se reface stratul de grăsime, iar când dorim rezultate de lungă durată, este nevoie şi de retensionarea muşchilor faciali”, explică Dr. Chirurg Estetician Călin Doboş.

Vârsta recomandată pentru un lifting facial

Femeile care apelează la liftingul facial au de obicei vârsta trecută de 30 de ani, însă există diferite tipuri de lifting care se pot realiza şi la o vârstă mai fragedă. Schimbările de la nivelul central al feţei apar mai devreme decât cele de la nivelul inferior. Astfel, lăsarea pomeţilor e primul semn de trecere a timpului, iar liftingul centro-facial 3D este cel care remediază această situaţie. 

Liftingul facial inferior (clasic) este cel mai adesea efectuat la persoanele cu vârste mai mari de 35 de ani, ajutând la reducerea aspectului ridurilor adânci şi a pielii lăsate de la nivelul mandibulei şi al gâtului, redând fermitatea şi aspectul tânăr. În acelaşi timp, liftingul frontal reduce sau elimină ridurile adânci din regiunea frunţii, iar liftingul temporal se practică pentru a ridica partea externă a sprâncenelor. 

Cum se realizează liftingul facial

Liftingul centro-facial 3D se realizează sub anestezie generală, iar operaţia durează aproximativ 2-3 ore. Scopul acestei intervenţii este acela de a ridica obrazul din porţiunea mijlocie a feţei şi de a-l repoziţiona mai sus, prin aplicarea unor fire resorbabile sau a unor mici implante resorbabile cu dinţi, care ajută menţinerea pomeţilor în noua poziţie. Acest tip de lifting vizează regiunea dintre pleoapa inferioară şi colţul gurii.

Liftingul facial inferior este indicat în întinerirea treimii inferioare a feţei, unde apar probleme precum adâncirea şanţurilor în obraji şi în jurul gurii, piele căzută în exces la nivelul obrajilor, liniei mandibulei şi gâtului. În cazul în care incizia se realizează doar în jurul urechii, intervenţia este una de minilifting, în timp ce o incizie prelungită pe linia părului şi spre ceafă se realizează în cazul unui lifting complet. Pielea şi muşchii superficiali ai mimicii se ridică, se ascensionează şi se fixează, iar excesul de piele este îndepărtat. 

În cazul liftingului frontal se realizează o incizie care se întinde între urechi, prin pielea păroasă a capului. Prin operaţie se elimină pielea în exces, iar funcţia şi activitatea muşchilor frontali este întreruptă. Ţesuturile se fixează apoi în noua poziţie, intervenţia durând una sau două ore. Pentru ridicarea sprâncenelor se realizează liftingul temporal, ale cărui incizii se fac în zona părului.

Cât durează recuperarea

După intervenţii se aplică bandaje sau o mască facială care au rolul de a facilita vindecarea şi de a asigura confort şi suport în perioadă postoperatorie. Durerile sunt absente, eventual minime şi cedează cu ajutorul calmantelor obişnuite, însă, ca în cazul oricărei operaţii chirurgicale, pot apărea umflături şi vânătăi. În cazul în care au fost aplicate tuburi de drenaj, acestea se îndepărtează la o zi-două după operaţie, în timp ce firele se scot la 7-10 zile. Sunt de evitat exerciţiile fizice pentru două-trei săptămâni.

Rezultatele intervenţiei devin evidente în trei săptămâni, rezultatul final urmând să se vadă în următoarele 5-6 luni. Liftingul facial nu poate opri procesul de îmbătrânire, însă reduce semnificativ aspectul pielii lăsate şi redă aspectul tineresc în anii ce vor urma. Mai multe detalii despre liftingul facial se află pe website-ul www.drdoboscalin.ro

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Acneea juvenilă: cum se îngrijește corect pielea cu acnee