Iuliana Balind: ce machiaj trebuie să purtăm, în funcție de vârstă

Iuliana Balind, make-up artist, ne învață ce machiaj trebuiee să purtăm în funcție de vârstă, de la adolencență, până după 40 de ani.
  • Publicat:
Iuliana Balind: ce machiaj trebuie să purtăm, în funcție de vârstă
Iuliana Balind: ce machiaj trebuie să purtăm, în funcție de vârstă

Machiajul este cel mai important accesoriu al unei femei indiferent de vârstă. Iată câteva recomandări de la Iuliana Balind, Make-up Artists & Trainer. 

Trebuie sa știi însă, că machiajul îl vei purta și în funcție de vârsta pe care o ai. Dacă ești adolescentă, trebuie să știi că poți purta machiaje cât mai naturale, care doar sa îți accentueze trăsăturile frumoase, fără să le înăsprească sau să maturizeze.

Fetele trecute de adolescență pot purta machiaje în toate culorile, atâta timp cât acestea se potrivesc cu personalitatea sau trăsăturile acestora. 

Femeile trecute de 30 ani pot purta machiaje atât mai naturale, cât și mai accentuate, în funcție de statutul sau evenimentele la care participa. Cel mai important este să adaptezi machiajul în funcție de vârstă, pentru a nu exagera într-un mod negativ care să îți fure din naturalețe și frumusețe.

În general, până la 40 ani poți purta cam orice machiaj ți se potrivește, însă pe măsură ce atingi această vârstă, e nevoie să adaptezi diferit culorile sau texturile produselor cosmetice. Aproape de 40 ani încep să se accentueze ridurile de expresie și chipul începe ușor, ușor să se schimbe. Dacă nu adaptezi machiajul în mod corect, s-ar putea să riști să accentuezi aceste mici detalii ale pielii. Nu trebuie să folosești machiaje stridente, culori închise, fonduri de ten cu texturi uscate și matifiante și sunt de evitat liniile foarte grafice. După 40 ani, necesitățile pielii se schimbă și astfel aceasta are nevoie de mai multă hidratare, de mai multă luminozitate și accente aplicate, astfel încât să evidențieze în mod natural și frumos trăsăturile.

Poți folosi farduri mate atât timp cât ridurile din jurul ochilor nu sunt foarte pronunțate, te poți juca cu pigmenți sau farduri sidefate însă nu trebuie să exagerezi, pentru că acestea reflectă lumina și astfel atrag atenția asupra ridurilor de expresie. Ai nevoie de machiaj care să îți confere senzație de lifting si întotdeauna care să te întinerească și să te readucă în zona vârstei de 30 ani., încheie Iuliana Balind, Make-up Artists & Trainer.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân