Ioana Maria Moldovan apeleaza la cateva trucuri speciale de ingrijire in sezonul rece

Iarna, prezentatoarea Povestirilor adevarata, Ioana Maria Moldovan face totul pentru ca pielea si parul sa fie ingrijite cu brio. Iar dupa Sarbatori, alimentatia echilibrata si miscarea fac parte obligatoriu din stilul ei de viata. Iata la ce cosmetice si preparate culinare apeleaza!
  • Publicat:
Ioana Maria Moldovan apeleaza la cateva trucuri speciale de ingrijire in sezonul rece
Ioana Maria Moldovan apeleaza la cateva trucuri speciale de ingrijire in sezonul rece
Iarna, prezentatoarea „Povestirilor adevarate”, Ioana Maria Moldovan, face totul pentru ca pielea si parul sa fie ingrijite cu brio. Iar dupa Sarbatori, alimentatia echilibrata si miscarea fac parte obligatoriu din stilul ei de viata. Iata la ce cosmetice si preparate culinare apeleaza!

CSID: La ce solutii de ingrijire si infrumusetare apelezi in sezonul rece?
Ioana Maria Moldovan: Am o piele alba si foarte sensibila asa ca obligatoriu trebuie sa am mare grija de ea, cu atat mai mult in sezonul rece. Pentru ca frigul sa nu-mi usuce fata folosesc o crema mult mai densa si mai bogata in vitamine care imi hidrateaza foarte bine tenul. Evident ca si demachiantul e unul mai nutritiv decat in restul anului, iar o data pe saptamana imi aplic pe fata o masca hidratanta si calmanta cu miere si lapte sau cu albus de ou. O mare atentie le acord si mainilor pentru care folosesc o crema cu avocado si unt de shea. Le mai rasfat uneori cand am timp si cu un amestec din pudra de argila, miere si ulei de masline. Sezonul rece da de furca nu doar pielii, ci si parului. Asa ca, o data pe luna aplic pe par o masca facuta acasa, din 5 picaturi de vitamina A, un capacel de ricin, o folie de capsule vitamina E, 2 linguri de ulei de masline si 2 galbenusuri de ou, care face minuni pentru parul deteriorat.

CSID: Care este cocteilul tau de fructe preferat? Dar ceaiurile favorite?
Ioana Maria Moldovan: Cocteilul meu de fructe preferat e un mix facut din mere, banane, portocale, lamai, grepfrut. Il prepar chiar eu acasa aproape in fiecare dimineata si e tare bun. Printre ceaiurile favorite se numara cele de fructe, scortisoara, menta.

CSID: Ce produse de machiaj iti protejeaza cel mai bine tenul?
Ioana Maria Moldovan: Dupa foarte multe incercari si teste am ajuns la concluzia ca tenul meu este protejat cel mai bine de produsele marca Bioderma si La Roche Posay.

CSID: Cum iti detoxifici organismul dupa bunatatile de sarbatori?
Ioana Maria Moldovan: Dupa rasfatul culinar de sarbatori urmeaza o perioada in care incerc sa am o alimentatie echilibrata. Consum salate, preparate din pui si peste la gratar, branzeturi, multa apa si fac miscare.

CSID: Ne poti da o reteta simpla si rapida pentru un preparat perfect pentru sezonul rece?
Ioana Maria Moldovan: Supa de gaina de casa cu galuste usor fierbinte este perfecta pentru sezonul rece. Este una dintre supele mele favorite si actioneaza ca un medicament delicios impotriva raceli. Gustul hranitor si culoarea sunt date de carnea de gaina care trebuie sa fie obligatoriu de casa. 



Ingrediente supa:

carne de pasare,
o ceapa,
patru morcovi,
o telina,
patrunjel, radacina,
sare, piper


Ingrediente galuste:
doua oua,
o lingura de ulei,
cam 5-6 linguri de gris, sare



Preparare:

Intr-o oala punem la fiert, la foc mic, carnea de gaina si legumele taiate, adaugam sare si cateva boabe de piper. Dupa ce au fiert, se strecoara supa si pregatim galustele. Pentru acestea, batem ouale cu sare si ulei si punem grisul. Trebuie sa iasa o coca nu foarte tare, dar nici sa nu curga astfel incat sa se poata lua cu lingura. Galustele trebuie puse imediat in supa fierbinte, pentu a nu se intari. Apoi se da focul la minim, se introduce lingura in supa fierbinte, dupa care se ia coca cu lingura si se scufunda in supa. Mai intai e bine sa incercati cu o singura galusca, sa nu se sfarme, iar daca se intampla asta mai adaugati gris. Galustele sunt gata la 2-3 minute dupa ce s-au ridicat la suprafata. Atunci se stinge focul si se pune patrunjelul. Pofta buna!

Citeste si: Ioana Maria Moldovan-vreau sa las in urma suspiciunile legate de cancer

Urmărește CSID.ro pe Google News
Beatrice Osanu - Redactor-şef
Beatrice Osanu este unul dintre oamenii “Ce se întâmplă, doctore?” care a asistat la naşterea emisiunii în 2002 şi a revistei în 2005. În anii care au trecut de atunci, a cunoscut sute de medici, nutriţionişti, antrenori de fitness şi psihologi, dar şi celebrităţi care au inspirat-o, ...
citește mai mult
Trenduri spa 2012
Trenduri spa 2012
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”