Injecţiile anti-îmbătrânire: tipuri şi indicaţii

Anumite tratamente ( injecţii cu botox, acid hialuronic, coktailuri) reuşesc să prezerve mai mult timp frumuseţea naturală şi aspectul tânăr al chipului nostru.
Injecţiile anti-îmbătrânire: tipuri şi indicaţii

Cine nu visează la un chip care să îşi menţină tinereţea cât mai mult timp? Ce femeie nu şi-ar dori să împiedice apriţia ridurilor care se adâncesc din ce în ce mai tare? Cine n-ar vrea o piele fermă cu un aspect fresh? Fiecare dintre noi am vrea asta. Doar că nu este posibil mai ales când te apropii de 40 de ani. Însă, chiar dacă nu putem inversa trecerea anilor, cu ajutorul unor artificii, injecţii, tratamente, putem măcar să prezervăm cât mai mult timp tinereţea tenului nostru. Dr. Ovidiu Grecu, medic primar chirurgie plastică, estetică şi microchirurgie reconstructivă, doctor în ştiinţe medicale, ne-a răspuns unor întrebări arzătoare şi ne-a explicat ce e de făcut pentru a avea un aspect tânăr chiar şi la 40 +.

Injecţiile cu botox: când se realizează, cu ce frecvenţă, în ce zone, care sunt contraindicaţiile

Tratamentul cu viză estetică cu toxină botulinică este indicat acelor persoane care prezintă riduri de expresie şi statice permanente, accentuate la nivelul cozii laterale a ochiului, zona de încruntare dintre sprâncene şi frunte. Ca orice produs injectabil are contraindicaţii hipersensibilatatea la substanţa activă sau în afecţiuni importante lale transmiterii neuro-musculare (miastenia gravis).
Frecvenţa tratamentului cu toxină botulinică nu trebuie să depăşească ceea ce vă recomandă medicul în fiecare caz în parte, deşi formarea anticorpilor împotriva toxinei botulinice a fost observată la un număr foarte mic de paciente.

Injecţiile cu acid hialuronic

Injectiile cu acid hialuronic au revoluţionat tratamentele de reîntinerire facială.  Astăzi sunt tratamente considerate uzuale, având o gamă largă de indicaţii terapeutice. Printre cele mai cunoscute sunt: mărirea volumului buzelor, ridicarea colţurilor gurii, ştergerea şanţurilor nazo-labiale şi a liniilor de marionetă, uşor efect de lifting şi de augmentare a pomeţilor, tratament adjuvant în lupta împotriva cearcănelor.
Tratatmentele cu acid hialuronic se îndreaptă astăzi şi spre tratamente de întreţinere şi prevenţie a îmbătrânirii. Este vorba de tipuri diferite de acid hialuronic, care nu au rolul de umplere, ci de hidratare şi se pot aplica în orice regiune a feţei, gâtului, decolteului şi dosul mâinilor.

Injecţii cu cocktailuri diverse

Revoluţia în tehnicile de întinerire şi prevenţie a îmbătrânirii a fost continuată după acidul hialuronic de apariţia, dezvoltarea şi îmbunătăţirea continuă a produselor mesoceuticale profesionale. Efectele acestor produse sunt dovedite clinic, iar tratamente fiind considerate non invazive, nedureroase, în majoritatea cazurilor fără efecte adverse şi cu rezultate vizibile. Acestor game de produse li se adaugă deja celebrul tratament vampir sau Dracula (PRP, platelet – rich plasma). Toxina botulinică, acidul hialuronic de diferite tipuri, prp şi diversele cocktailuri folosite la indicaţia unui medic specialist oferă astăzi posibilitatea de a crea fiecărei paciente o reţetă personalizată în funcţie de problemele pe care le are de rezolvat şi de etapa vieţii în care se află.

Cele mai frecvente probleme ale pacientelor 40+ tratabile nechirurgical cu aceste cocktailuri pot cuprinde: semnele de îmbătrânire, cearcăne, pielea deshidratată, riduri fine difuze, diverse tipuri de vergeturi, dermatita seboreică, acnee, lipsa fermităţii pielii (pielea flască), semne post acneice.

Ce contează mai mult: stilul de viaţă sau genetica

Genetica este fapt dat şi contează într-o oarecare măsură, dar foarte important este să înţelegi că lupta împotriva îmbătrânirii înseamnă evident tot ceea ce cuprinde conceptul de viaţă sănătoasă şi folosirea din timp şi constant, ca un mod de viaţă, a acestor tratamente profesionale de prevenţie a îmbătrânirii.

Sfaturi pentru un chip fresh la şi după 40 de ani

  1. Să începem îngrijirea din timp
  2. Să avem un stil de viaţă sănătos: fără tutun, alcool sau zahăr în exces
  3. Să înţelegem că nu putem oferi un tratament unic minune, ci că aceste soluţii de luptă împotriva îmbătrânirii trebuie folosite permanent ca mod de viaţă şi realizate si controlate de către un medic specialist, estetician.

 

Bianca Poptean
Bianca Poptean
Sunt deja 10 ani de când scriu pentru Ce se întâmplă doctore, timp în care am realizat sute de articole, interviuri cu medici și specialiști în diverse domenii, materiale video, conferințe și emisiuni live. Mai mult, sunt mamă a doi băieți minunați care mi-au oferit ocazia să văd lumea ... citește mai mult
Cel mai nou articol Video:
Ce este atașamentul și cum îți influențează viața