Tratamentele cu botox mereu la modă

Fiecare femeie are modalitatea ei prin care are grijă de tenul şi de felul în care arată. Studiile spun că prima impresie se formează în mai puţin de zece secunde, acesta fiind şi motivul pentru care imaginea poate să fie uneori parte din succesul nostru personal.
  • Publicat:
Tratamentele cu botox mereu la modă

Fiecare femeie are modalitatea ei prin care are grijă de tenul şi de felul în care arată. Studiile spun că prima impresie se formează în mai puţin de zece secunde, acesta fiind şi motivul pentru care imaginea poate să fie uneori parte din succesul nostru personal.

Operaţiile estetice, tratamentele minim-invazive sau cele cu laser fac parte din arsenalul femeilor şi bărbaţilor de succes sau celebrităţilor din lumea întreagă, chiar dacă unii dintre ei nu vor să recunoască acest lucru.

Tratamentul cu toxină botulinică rezolvă cel mai rapid şi cel mai uşor micile riduri care apar în timp. Este drept, efectul este temporar, însă la nevoie poate să fie acel ceva care să dea feţei un aspect întinerit.

”Pacientele mele aleg tratamentul cu toxina botulinică pentru că injectiile se fac rapid, nu necesită timp de recuperare şi nu sunt la fel de complicate ca multe alte proceduri cosmetice. Acest tip de tratament se adresează persoanelor cu vârsta între 18-65 de ani. Injecţiile netezesc ridurile produse de încruntare: cele dintre sprâncene, cele orizontale de pe frunte şi liniile de expresie din jurul ochilor, care sunt şi cele mai vizibile”, spune Dr. Ion Zegrea, medic specialist în chirurgie plastică la Clinica Elysium.

Toxina botulinică este produsă în mod natural de bacteria Clostridium Botulinum. Atunci când o cantitate mică de Botox este injectată într-un muşchi, aceasta blochează semnalele nervoase care dictează contracţia muşchilor. Efectul este acela de scădere a tonusului şi de paralizie uşoară a muşchilor faciali, ceea ce duce la netezirea sau eliminarea ridurilor din piele timp de câteva luni.

Injecţile cu botox sunt mult mai convenabile şi mai puţin dureroase decât alte proceduri pentru reducerea ridurilor şi de întinerire, dar trebuie să se ţină cont de faptul că efectul este unul limitat. Efectele injecţiei cu toxină botulinică încep să apară după 48 de ore, sunt complete la 2 săptămâni, şi durează între 4 şi 6 luni, moment la care, un alt tratament este necesar. După câteva tratamente, efectul toxinei botulinice poate începe să dureze mai mult, uneori între 6 şi 8 luni”, mai spune chirurgul estetician, Dr. Ion Zegrea.

Popularitatea preparatelor injectabile cu Botox a crescut rapid în ultimii ani, rapoartele Societăţii Americane a Chirurgilor Plastici arată o creştere masivă de peste 700% din anul 2000 până în prezent. Este interesant că 10% dintre cei care aleg aceste tratamente minim-invazive sunt bărbaţi, care preferă să nu spună partenerelor lor că apelează la acest truc estetic. 

Un tratament pentru riduri cu Botox costă între 100 şi 250 de euro, în funcţie de zona asupra căreia se intervine. 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”