Îngrijirea tenului după ce a fost agresat de soare: metode de tratament

Iată la ce metode de tratament putem apela după ce tenul a fost agresat de soare.
  • Publicat:
Îngrijirea tenului după ce a fost agresat de soare: metode de tratament
Ne expunem la soare pentru că ne place bronzul, însă pe termen lung, razele ultraviolete au efecte negative asupra tenului. Pielea devine deshidratată, sensibilă, cu pete pigmentare şi riduri mai pronunţate decât ne-am dori. Medicul chirurg estetician Iancu Morad ne spune ce putem face pentru a repara tenul afectat de expunerea la soare.
 
Vara este aproape de final, iar, dacă ne-am expus la soare mai mult decât trebuia şi tenul nostru a avut de suferit, e momentul să începem să reparăm „daunele”. Avem pete pigmentare? Cearcăne închise la culoare? Ridurile se văd mai mult ca niciodată? Este indicat ca medicul să constate gradul de degradare al pielii şi să decidă ce soluţie este potrivită pentru fiecare caz în parte: peeling, tratament cu laser, mezoterapie, PRP sau filler?

Peeling chimic şi tratament cu laser

„Pentru atenuarea leziunilor pigmentare de la nivel facial, recomand peeling-ul chimic medical. Iar pentru atenuarea culorii închise la nivelul cearcănelor, procedura cu laser. Trebuie însă ştiut că ambele tipuri de intervenţii se fac doar în sezonul rece (octombrie-aprilie) şi cu grija de a nu se expune apoi pielea la soare.
 
Peeling-ul chimic medical e un tratament non-invaziv ce are ca efect îmbunătăţirea aspectului general al pielii. El constă în aplicarea la nivelul pielii a unui amestec de acizi, după ce pielea a fost pregătită în prealabil cu ajutorul cremelor speciale recomandate de medic. Tipul de peeling este stabilit la consultaţie, după examinarea făcută de specialist. Tratamentul este cu precădere recomandat pacienţilor cu pete inestetice, dar şi celor cu probleme acneice”, declară Dr. Iancu Morad.

Cocktail de substanţe pentru revitalizarea pielii

Pentru a revitaliza pielea deshidrată şi ternă din cauza expunerii la soare, medicul recomandă inserarea unui cocktail de substanţe concentrate, foarte benefice pentru ten, cu ajutorul procedurii denumită Dermapen.  
 
„Cu ajutorul Dermapen se introduce în piele un cocktail de vitamine, oligoelemente şi acid hialuronic. Avem astfel un efect de rejuvenare asupra fibrelor de colagen şi elastină. Tratamentul este recomandat inclusiv pentru zone sensibile la nivel facial, în jurul ochilor, pentru conturul nasului sau al buzelor. Recomand la început 4-6 şedinţe la interval de 3 săptămâni. Urmând apoi o şedinţă de întreţinere odată la câteva luni, astfel încât să avem apoi pielea perfectă pentru o lungă perioadă de timp şi să o şi pregătim pentru următorul sezon de expunere la soare”, spune medicul chirurg estetician Iancu Morad.

Terapia Dracula sau Biolifting

În cazul pacientelor cu vârsta de peste 35 – 40 de ani, medicul estetician Iancu Morad recomandă proceduri avansate, precumTerapia Dracula sau tehnica PRP şi bioliftingul, varianta avansată a tehnicii PRP.
 
„După 35 de ani este nevoie să îngrijim pielea cu proceduri avansate şi să nu o neglijăm, pentru a fi siguri că înaintăm în vârstă fără a ne confrunta cu probleme estetice. În urmă cu aproape 10 ani am venit cu această inovaţie, Terapia Dracula, o tehnică proprie de tip PRP, ce foloseşte celule proprii pentru rejuvenare facială. Se recoltează sânge, se prelucrează cu o aparatură specială îmbogăţindu-l cu un cocktail de substanţe hrănitoare şi se injectează la nivelul feţei sau al gâtului. Substanţa este perfect tolerată de organism şi regenerează pielea din profunzime. Este o procedură rapidă ce dă rezultate spectaculoase”, spune medicul Iancu Morad.

Fillere resorbabile

„Odată ce trece bronzul, observăm de foarte multe ori că ridurile sunt şi mai pronunţate. Pentru cele din colţul ochilor sau frunte soluţia este clasicul botox. Pentru şanţurile nasolabiale sau din jurul buzelor, tratamentul optim este umplerea cu  substanţe resorbabile precum acid hialuronic, cristale de calciu, grăsime proprie”, recomandă Iancu Morad.
Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”