Ingrijirea speciala a buzelor pe timp de vara

Buzele tale au nevoie de protectie impotriva caldurii, umiditatii si razelor solare, protectie de care, de alftel, trebuie sa se bucure intreg corpul tau. Cea mai mare amenintare pentru buzele sanatoase este actiunea nefasta a soarelui. De aceea, te sfatu
  • Publicat:
Ingrijirea speciala a buzelor pe timp de vara
Ingrijirea speciala a buzelor pe timp de vara

Buzele tale au nevoie de protectie impotriva caldurii, umiditatii si razelor solare, protectie de care, de alftel, trebuie sa se bucure intreg corpul tau.Cea mai buna maniera de a le ingriji este folosirea produselor care blocheaza actiunea razelor solare. In acest sens, trebuie mentionat ca cele destinate protectiei buzelor sunt diferite de cele destinate intregului corp, pri faptul ca irita mai putin pielea. Daca vei folosi o lotiune solara pentru corp in zona buzelor, vei observa ca ele se vor leza, iritandu-se. Asadar, cauta un produs destinat exclusiv hidratarii buzelor, care blocheaza in acelasi timp razele solare. Alege unul cu SPF mai mare de 30, si foloseste-l cat mai des, chiar la fiecare doua ore.

Hidratarea este mama frumusetii
Incearca sa folosesti cat mai des balsamuri hidratante pentru buze. Se gasesc intr-o gama foarte variata, si au efect emolient, continand glicerina si vitamina A. In cazul in care se exfoliaza, apeleaza la un produs care are proprietati reparatorii. Daca este vara, asigura-te ca balsamul pe care il utilizezi te fereste de actiunea nefasta a soarelui! Bea apa, pentru ca un trup hidratat corespunzator asigura si starea buna a buzelor.

Exfoliaza natural!
Exista chiar si masti pentru buze, naturale si hidratante, pe baza de uleiuri esentiale, fructe si miere. Incearca sa iti aplici o astfel de masca macar de doua ori pe luna! In ceea ce priveste exfolierea, este bine sa stii ca buzele, la fel ca si pielea de pe suprafata trupului, sunt acoperite de celule epiteliale. Perioadic, o parte dintre ele mor, pentru a fi inlocuite de altele, noi. Poti ajuta la grabirea acestui proces prin exfolieri mecanice. Ai nevoie de o bucata de tesatura fina, si de apa calduta. Poti folosi si ceai, insa apa este la indemana oricand. Atinge usor suprafata buzei cu tamponul textil imbibat in apa, si sterge foarte usor, fara sa apesi, pentru a nu leza tesutul.

Renunta sa mai cojesti buzele!
Iar asta pentru ca, nu este doar inestetic, dar si foarte periculos. De ce? Pentru ca in micile scoriatii astfel provocate, se pot instala bacterii care cauzeaza infectii locale. In timp, acestea se pot croniciza si oferi un aspect neplacut buzelor, lasand cicatrici. Foloseste un balsam reparator, si tine-te departe de tentatia de a le rupe!

Alege produsul potrivit, si culoarea cea mai indicata pielii tale!
Produsele de machiaj, si inclusiv rujul se prezinta sub diverse forme, adresandu-se diferitelor categorii de varsta. In acest sens, este bine sa stii ca poti preintampina efectele vizibile ale batranetii, prin produse pe baza de retinol. Asorteaza-le cu alifii anti-imbatranire si vei vedea ca timpul isi va pune amprenta mai tarziu asupra tenului tau. De asemenea, nu trebuie sa alegi doar rujul potrivit varstei, dar si pe cel potrivit tenului tau, din punct de vedere al culorii. Asigura-te ca nuanta aleasa te reprezinta cel mai bine, iar daca nu reusesti sa te hotarasti, cere sfatul unei persoane specializate!

In ceea ce priveste rujurile…
Este bine sa stii ca cele opace, mate, vor proteja mai bine buzele in comparatie cu lipglossurile sidefate. Daca vrei sa luceasca neaparat, foloseste intai un ruj mat, apoi defineste volumul cu un luciu de buze. Ultima tendinta in domeniul cosmeticelor este obtinerea rujurilor care contin antioxidanti si factor UV. In plus, aceastea protejeaza si hidrateaza buzele. Evita produsele care ofera luciu excesiv buzelor, precum si uleiurile de corp pentru copii. Produsele care nu sunt destinate pentru a proteja pielea de soare, cresc sansele de a dezvolta cancer la buze.

Articol exclusiv online

Urmărește CSID.ro pe Google News
Apara-te de pericolele machiajului!
Apara-te de pericolele machiajului!
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân