Îngrijirea părului pe timpul verii, pas cu pas

Pe timpul verii, nu doar pielea are nevoie de îngrijire specială şi protecţie solară, ci şi părul.
  • Publicat:
Îngrijirea părului pe timpul verii, pas cu pas
FOTO: 123rf.com / Îngrijirea părului pe timpul verii, pas cu pas

Începând cu luna iunie, fiecare dintre noi intră într-o stare de visare. Gândurile la vacanţă ne dau târcoale şi, încet încet, ne pregătim pentru întâlnirea cu soarele. Nu doar pregătirile pentru un corp tonifiat încep să apară, făcând mai mult sport şi având tot mai mult grijă de pielea noastră, ci şi îngrijirea părului care, la rândul său, are nevoie de protecţie solară. Expus în cantităţilor mari de raze UV, din cauza intensităţii acestora tot mai crescută, la care pe lângă soare se adaugă vântul, apa sărată şi clorul, rezultatele sunt: păr uscat, poros, cu o culoare mată, fără strălucire.

„Razele UV de tip A şi B deteriorează pigmentul din firul de păr (foto-decolorare). Rezultatul? Culoarea devine mată, îşi pierde luciul şi caracterul vibrant. Cele mai afectate de soare sunt părul blond şi cel arămiu.”, spune Antoaneta Stoican, stilist Wella Professionals.

Cum să-ţi protejezi părul pe timpul verii

Protecţie solară. Nu doar pielea are nevoie de protecţie solară, ci şi părul. Atât înainte, cât şi după expunerea la soare. Astfel, se reduce pe cât posibil impactul negativ al factorilor externi.

„În perioada verii, părul trebuie tratat diferit. E important să punem accent pe produse de îngrijire şi tratamente special create pentru această perioada, produse cu protecţie UV”, explică specialistul.

Protejarea scalpului. Nu doar părul are de suferit, ci şi scalpul, mai ales dacă există problema alopeciei androgenetice, atât la femei, cât şi la bărbaţi (chelie). Firul de păr conţine aprox. 10% apă, care este baza unui păr sănătos. Acest conţinut determină elasticitatea, forma şi capacitatea de modelare a părului. Părul este igroscopic, adică are capacitatea de a absorbi sau elibera molecule de apă, în funcţie de gradul de umiditate din aer.

Culoare vibrantă. În ceea ce priveşte împrospătarea şi aplicarea culorii, stilista Wella Professionals ne sfătuieşte următoarele: „vopsirea părului nu ar trebui sa fie un impediment atunci când plecăm în concediu, însă este imperios necesar să protejăm culoarea în timpul expunerii la soare. Totodată, dacă mergi la piscină, ţine aproape o cască, deoarece apa cu clor mătuieşte culoarea, o schimbă, o degradează – şi mă refer  mai ales la nuanţele de blond rece”. ”Ritualul de îngrijire pe timp de vară poate părea un pic mai complicat, însă contează doar să alegi cu grijă şi cu înţelepciune produsele cosmetice din trusa de vacanţă. Pentru că este inevitabil ca structura firului de păr să nu fie afectată de soare, vânt, apa cu sare, clor, nisip. Aşadar, dacă vrei să revii din vacanţă cu un păr de divă, atunci e obligatoriu ca, după expunerea la soare, să îţi regenerezi echilibrul hidric din firul de păr”, adaugă Antoaneta.

Rehidratare. Pentru o îngrijire intensă şi refacerea structurii şi echilibrului hidric natural după expunerea la soare avem nevoie de un produs care să ajute la repararea structurii interioare şi să ofere stabilitate şi hidratare (vitamin B5/ Panthenol, Aminoacizi.)

Evită clorul din apă.  După o vizită la piscină putem observa că părul devine mai fragil şi este mai casant din cauza clorului, care deshidratează şi usucă părul excesiv. Şamponul, masca sau uleiuri de păr sunt câţiva dintre aliaţii care îţi pot reenergiza poadoaba capilară!

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Salată cu ciuperci și Mușchi File și paste cu Jambon de Curcan