Ingrijire optima pentru ten

Pielea este prima linie de aparare atunci cand vine vorba de imbatranire.
  • Publicat:
Ingrijire optima pentru ten
Ingrijire optima pentru ten

Pielea este prima linie de aparare atunci cand vine vorba de imbatranire. Daca stii cum sa te ingrijesti, ai sa reusesti sa opresti timpul in loc si toti prietenii si familia vor fi uimiti cat de bine arati, chiar dupa trecerea timpului.

Dormi atat cat este nevoie!
Nicio crema nu va reusi sa compenseze oboseala tenului asa cum poate somnul. De altfel, primul semn care iti arata ca nu dormi atat cat ar trebui, este chiar pielea fetei. Majoritatea dintre noi au nevoie de aproximativ 6 ore de somn pentru a beneficica de o functionare corespunzatoare. Cu toate acestea, perioada ideala de somn care asigura tineretea si sanatatea prelungita a tenului este de 8 ore sau chiar mai mult, depinzand de fiecare individ in  parte. Pentru a-ti asigura un somn bun si odihnitor, e nevoie sa aerisesti camera inainte. Atmosfera linistita si lipsa de griji constribuie de asemenea la obtinerea unui cadru potrivit pentru un somn bun.

Renunta la tigari!
Nimic nu poate face mai mult rau tenului decat acest viciu nesuferit. Nu numai ca este daunator presiunii arteriale, dar si ridica nivelul circulatiei foarte mult, crescand riscul atacurilor cardiace. De asemenea, fumatul este responsabil si pentru insomnie. Foarte putini dintre noi stiu ca nicotina este un stimulent puternic, si ca poate egala efectul cofeinei asupra organismului. Fumatorilor li se intampla mult mai des sa se trezeasca in toiul noptii, aparent fara motiv, decat celor care nu fumeaza.

Nutritie adecvata si mult sport
Daca vrei ca tenul tau sa aiba o stralucire deosebita, mananca multe fructe si legume, carne de peste si alimente bogate in carbohidrati. De asemenea, pentru a obtine stralucirea de care vorbeam, asigura-te ca organismul tau primeste suficient de multa apa. Plimbarile si mersul in aer liber sunt o modalitate foarte buna de a asigura un echilibru zilnic trupului tau. Totusi, daca alegi sa faci astfel de exercitii in natura, si afara este soare, fii sigura ca iti vei proteja tenul de actiunea razelor solare.

Masti faciale pe baza de ou
Aceste masti sun utile in ingrijirea tenului deoarece hranesc si hidrateaza fata, oferind un aspect tineresc pielii. Incearca una dintre variantele de mai jos:

1) cu ajutorul unei dischete de vata, aplica albus pe pielea fetei, uniform, si lasa sa se usuce timp de jumatate de ora. Clateste cu apa calda, apoi cu apa rece.

2) bate un albus pana se intareste; adauga o lingurita de miere si amesteca bine; aplica masca si asteapta jumatate de ora pana se usuca; apoi clateste cu apa calda.

3) bate albusul a patru oua impreuna cu un varf de lingurita de alaun (piatra acra, se gaseste in farmacii) pana se intareste amestecul; aplica pe gat si pe fata compozitia, apoi lasa sa se usuce timp de o ora; spala bine cu apa calda si apoi rece.

 (A. Raicu)

Urmărește CSID.ro pe Google News
It's Only a Perfect Winter Look
It's Only a Perfect Winter Look
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân