Îngrijeşte-ţi tenul din timp

Look good for a lifetime! Propune-ţi asta încă de la 20 de ani. Liniile fine, inesteticele pete maronii şi pielea căzută îţi dau mai puţine motive de îngrijorare dacă tenul tău reprezintă o prioritate. Cert este că, un tratament adecvat ajută chipul să-şi menţină în timp fermitatea, frumuseţea şi strălucirea.
Îngrijeşte-ţi tenul din timp

Look good for a lifetime! Propune-ţi asta încă de la 20 de ani. Liniile fine, inesteticele pete maronii şi pielea căzută îţi dau mai puţine motive de îngrijorare dacă tenul tău reprezintă o prioritate. Cert este că, un tratament adecvat ajută chipul să-şi menţină în timp fermitatea, frumuseţea şi strălucirea.

Un ten sănătos are parte în egală măsură de o atentă îngrijire şi răsfăţ. 3 paşi sunt însă esenţiali pentru o piele frumoasă: curăţare, tonifiere şi hidratare, susţin dermatologii. Extractele naturale prezente în produsele cosmetice pentru îngrijire facială acţionează sigur şi eficient, lăsând pielea curăţată, tonifiată şi netedă. De asemenea, un alt aspect extrem de important ţine de pregătirea tenului pentru toamnă, susţin specialiştii americani.

Trecerea de la un anotimp la altul – vară-toamnă – necesită o atentă îngrijire pentru că umiditatea din aer face ca pielea să devină mai uscată. Bronzul dispare şi el ca prin farmec, iar imprudenţele din timpul verii ies acum la iveală. Poţi “culege” melasma facială, pete maronii şi chiar cancer de piele. Pentru a combate efectele nocive ale soarelui, dermatologii americani recomandă 2-3 tratamente laser Fraxel şi un peeling chimic pentru faţă şi gât. Schimbarea demachiantului este, de asemenea, foarte importantă, acesta trebuie înlocuit cu unul delicat pentru piele.

Aspect de porţelan
Un ten fără imperfecţiuni, strălucitor îşi doreşte orice reprezentantă a sexului frumos. Însă stilul de viaţă nesănătos, orele insuficiente de somn, stresul, dereglările hormonale, băile de soare îşi pun amprenta rapid asupra tenului. Însă cea mai frecventă afecţiune dermatologică la nivel mondial o reprezintă acneea. Potrivit statisticilor 80% din adolescenţi şi până la 40% dintre femei suferă de acnee sau de episoade acneice ocazionale.

Atenţie! Un ten cu tendinţe de îngrăşare este mai predispus la apariţia acneei. O cremă hidratantă şi matifiantă, cu o textură uşoară, cu efect anti-inflamator, regulator de sebum şi anti-bacterian este ideală în astfel de situaţii. Se absoarbe rapid în piele, fiind o bază excelentă de machiaj. În plus, acţionează eficient asupra petelor pielii. Aspectul rafinat şi sănătos nu va întârzia să apară după o utilizare regulată. Testele arată că tenul cu tendinţe de îngrăşare are nevoie de o formulă uşoară, ce nu încarcă pielea.

Curăţare profundă

Lămâia şi ginsengul sunt combinaţia ideală pentru o curăţare profundă a tenului, mai ales pentru o piele obosită, stresată, cu puncte negre şi porii dilataţi. Esenţele naturale de lămâie şi ginseng vor detoxifia pielea, curăţând-o în profunzime. Tenul va străluci natural, iar senzaţia de tonifiere pe care o dau esenţele din plante se va instala rapid. De asemenea, o mască de faţă cu nămol de la Marea Moartă curăţă tenul şi deschide porii blocaţi pentru a purifica şi catifela pielea. Este foarte important însă ca faţa să fie curăţată în prealabil numai cu apă caldă, fără săpun sau alte produse de curăţat tenul pentru a lăsa porii deschişi. Masca se aplică uniform pe faţă şi pe gât şi se lasă să acţioneze maxim 15 minute până când se usucă, apoi se îndepărtează cu apă. Pentru efecte vizibile în timp record, este ideal ca o astfel de mască să fie folosită săptămânal.

Tonifiere rapidă

Dacă pielea este obosită şi începe să arate semne de îmbătrânire, o mască tonică de faţă cu alge marine şi colagen este ideală. Ridurile şi liniile fine se vor estompa, iar pielea va fi vizibil mai fermă, revigorată. Dar pentru a profita pe deplin de această mască este important ca faţa să fie perfect curăţată, îndepărtând orice urmă de machiaj. De asemenea, masca trebuie să fie în contact maxim cu faţa. După 10 minute de la aplicare, pielea obosită va fi tonifiată şi te vei bucura de efectul revigorant.

Pentru a ajuta absorbirea tonicului în piele se îndepărtează masca şi apoi se masează delicat zona. Şi o loţiune tonică va face minuni. Pentru a menţine tenul catifelat toată ziua este nevoie de o curăţare delicată, respectându-se în acelaşi timp şi echilibrul natural de hidratare. O loţiune tonică fără alcool va curăţa şi tonifia tenul fără să-l usuce şi, în acelaşi timp, va îndepărta machiajul şi impurităţile acumulate zilnic. În plus, formula fără alcool curăţă şi hidratează tenul uscat şi sensibil într-un mod delicat.   

O mască special creată pentru zona T exfoliază delicat celulele moarte şi impurităţile, curăţă şi revigorează tenul. Se aplică cu degetele pe faţă şi pe gât, se lasă să acţioneze 10-20 de minute, iar când masca s-a uscat complet nu se rupe brusc, ci se îndepărtează cu delicateţe. În faţa oglinzii vei descoperi o piele mai tânără, mai proaspătă. Atenţie! Nu se foloseşte pe pielea sensibilă sau cu răni şi se aplică o dată sau de 2 ori pe săptămână.

 


 

Andreea Chirila

Andreea Chirilă este absolventă a Facultăţii de Filosofie şi a ocupat timp de 8 ani funcţia de editor coodonator al revistei “Ce se întâmplă, doctore?”. De asemenea, Andreea Chirilă s-a ocupat de rubrica de beauty a revistei, prin pictoriale, articole dedicate tendinţelor din make ... citește mai mult

Cel mai nou articol Video:
Alina Lazăr, consilier dezvoltare personală : Cum alegem terapeutul potrivit
Recomandări: