Implantul capilar: solutia moderna pentru caderea parului

Interventia consta in prelevarea unor fire de par din zona cefei, unde calvitia este absenta, si implantarea lor in zonele cu probleme.
  • Publicat:
Implantul capilar: solutia moderna pentru caderea parului
Implantul capilar: solutia moderna pentru caderea parului

Stresul, poluarea, problemele de sanatate, produsele de ingrijire agresive, circulatia proasta a sangelui, sunt doar unele dintre cauzele care duc la o cadere severa a parului, atat la femei cat si la barbati. De ce nu ti-ai face un implant capilar?

Calvitia sau chelirea este un fenomen ce atinge o portiune deloc neglijabila de populatie, indiferent de varsta sau de sex, ca urmare a unei boli sau a mostenirii genetice. De-a lungul timpului, ai tot auzit probabil de solutii miraculoase, dar care in realitate, nu aveau nici un efect asupra parului tau.

Veste buna insa! In ultimii ani, s-au facut numeroase progrese in ceea ce priveste implantul de par. Acestea sunt extrem de naturale si de discrete, iar rezultatul este cu adevarat satisfacator.

Interventia consta in prelevarea unor fire de par din zona cefei, unde calvitia este absenta, si implantarea lor in zonele cu probleme. Astfel, firele de par sunt redistribuite uniform, in zonele rarite sau lipsite total de par.

In plus, nu vei avea modificari de culoare intrucat specialistii iti folosesc propriul par care, o data implantat in zonele cu probleme, va creste in continuare si se va comporta ca si inainte de a fi mutat. Nu e de mirare ca este metoda cea mai raspandita in zilele noastre, nu-i asa?

Cum se desfasoara interventia?

In cele 10 zile dinaintea interventiei nu trebuie sa iei nici un medicament ce contine aspirina, pentru a limita sangerarile. In majoritatea cazurilor, operatia se desfasoara sub anestezie locala, singurul inconvenient fiind durata prea mare: interventia tine cateva ore.

Chirurgul va preleva o portiune de scalp cu tot cu firele de par aferente si fie il va introduce prin incizii foarte fine in noua locatie, fie va inlocui portiunea de scalp lipsita de par, dupa ce aceasta din urma va fi indepartata.

Dupa interventie, pacientul va fi nevoit sa poarte bandaje timp de maximum 2-3 zile, moment in care ii va fi permisa si spalarea pe cap. Recuperarea se face usor, fara infectii, poate doar cu mici vanatai si dureri de cap, care insa vor disparea in scurt timp.

Daca unele fire de par vor cadea, nu te speria, intrucat asta nu inseamna ca interventia a esuat. Este absolut normal, iar noile fire de par nu vor intarzia sa apara dupa aproximativ 3 luni. Tocmai din acest motiv, pentru rezultate definitive, trebuie sa astepti 6 luni.

Citeste si Ce e de facut cu caderea parului?
 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Solutii pentru transpiratia excesiva
Solutii pentru transpiratia excesiva
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân