Igiena corespunzătoare a tenului în funcție de tipurile de ten

Un prim pas în alegerea corectă a rutinei de curățare a tenului este să observăm ce tip de ten ne caracterizează.
  • Publicat:
Igiena corespunzătoare a tenului în funcție de tipurile de ten
Foto: shutterstock / Igiena corespunzatoare a tenului în funcție de tipurile de ten

Dacă te-ai întrebat vreodată ce pași ar trebui să urmezi pentru o mai bună spălare a tenului este perfect normal. Tenul este diferit de la persoană la persoană și de aceea este necesar să luăm în considerare anumite reguli de curățare facială. Un prim pas în alegerea corectă a rutinei de curățare facială este să observăm ce tip de ten ne caracterizează, astfel încât să putem stabili modalitățile de curățare benefice și favorabile tenului nostru.

Când ar trebui să ne spălăm tenul?

Orice tip de ten ar trebui spălat de două ori de zi: dimineața și seara. Cel mai important este să nu neglijăm sub nicio formă spălatul seara deoarece, pe parcursul zilei se adună numeroase impurități deloc benefice tenului nostru. Majoritatea oamenilor consideră o a doua spălare, cea de dimineață, esențială pentru tenul lor. Pe timpul nopții, așternutul pernei este murdărit cu impuritățile emanate de-a lungul timpului sau de produsele faciale precum seruri faciale sau creme hidratante folosite înainte de culcare.

Criterii de bază în spălarea tenul

Rapid, blând și profund

Dacă timpul dedicat procedurii de curățare propriu-zisă a feței cu gelul de curățare preferat este îndelungat, nu înseamnă întotdeauna că tenul este curățaț corespunzător. Uneori acest lucru poate afecta tenul din cauza agresiunii la care este supus, iar reacțiile adverse precum iritațiile pot apărea în consecință. De asemenea, spălatul agresiv, in special atunci când folosim un gel ce conține ingrediente de exfoliere, poate cauza aceste iritații nedorite pe piele.

Un alt aspect important este temperatura apei. După o zi obositoare la birou, știm cu toții cât de plăcut este un duș fierbinte, dar foarte puțini dintre noi știu cu adevărat dezavantajele aduse de apa fierbinte, în special atunci când este în contact cu tenul nostru sensibil. Temperaturile extreme cauzează dilatarea vaselor de sânge și ruperea țesuturilor delicate, iar acest lucru duce într-un timp foarte scurt la uscarea excesivă a pielii.

Cum ne spălăm fața în funcție de tipul de ten

Tenul uscat

Spre deosebire de persoanele cu tenul gras, purtătorii de ten uscat sunt sfătuiți să-și spele tenul mai rar, ceea ce înseamnă că dimineața și seara este mai mult decât suficient pentru ei. Din cauză că tenul uscat nu produce destul sebum, acesta este predispus la un aspect dur și la exfolieri excesive. Cel mai indicat ar fi ca spălarea tenului uscat să fie executată, atât dimineața cât și seara, cu ajutorul unui gel de curățare care să protejeze fața și să nu înlăture acele puține uleiuri naturale secretate de tenul uscat.

Tenul mixt

Tenul mixt, uleios in zona T și uscat în restul zonelor necesită un timp mai îndelungat de curățare. Persoanele cu tenul mixt suferă de apariția constantă a punctelor negre, iar scopul central în îngrijirea acestui tip de ten este să menținem zonele uscate hidratate, iar cele producătoare de sebum în exces să fie curățate ceva mai des.

Tenul gras

Tenul gras, de cele mai multe ori cunoscut sub denumirea de ten acneic este cel mai problematic tip de ten și necesită cea mai mare atenția în ceea ce privește îngrijirea lui. Din cauza porilor ce sunt constant blocați de excesul de sebum exită sanse mari ca tenul să fie atacat de puncte negre sau coșuri. Pentru prevenirea unor astfel de apariții nedorite la nivelul feței este recomandat ca tenul să fie spălat ori de câte ori este nevoie, astfel încât să ținem sebumul la distanță. Curățarea tenului gras se va face tot cu ajutorul unui produs specific acestui tip de ten.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Sarah Mușat
La început de drum, dar cu toate acestea încrezătoare în abilitățile ei, s-a alăturat echipei Ce se întâmplă doctore? în anul 2022. A început acest nou capitol cu entuziasm și cu o mare dorință de a inspira un număr cât mai mare de oameni prin informațiile de cea mai bună calitate ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân