Patru măști pentru păr din ingrediente naturale care îl vor readuce la viață

Îngrijirea părului ne poate da bătăi de cap. Iată patru măști pentru păr, în funcție de nevoile pe care le are.
  • Publicat:
Patru măști pentru păr din ingrediente naturale care îl vor readuce la viață
Masca de păr vs. balsamul: Care sunt diferențele? sursa foto: shutterstock

Îngrijirea părului ne poate da bătăi de cap, iar folosirea produselor de înaltă calitate poate fi destul de costisitoare. Este bine cunoscut faptul că produsele din comerț au în componența lor atât ingrediente mai puțin benefice parului, cât și ingrediente naturale pe care le putem găsi în casele oricărui om. Iată patru măști pentru păr, în funcție de nevoile pe care le are.

Rețeta unei măști de păr benefice părului uscat

Din diferite cauze precum condițiile meteo, folosirea uscătorului de păr, a ondulatorului sau folosirea în exces a produselor de styling, părul nostru poate deveni uscat și lipsit de strălucire. Părul uscat și netratat duce la căderi ale firelor de păr în exces și la stilizarea tot mai îngreunată a acestuia. În cazul în care ai prin casă o banană bine coaptă, două linguri de ulei de măsline și zeama de la o lămâie poți încerca să combini toate aceste ingredinte și să le aplici pe întreaga lungime a părului, lăsând-o să acționeze aproximativ 25 de minute.

Rețeta unei măști de păr benefice creșterii mai rapide a părului

Părul crește diferit de la o persoană la alta, însă cred că toate ne-am dori ca acesta să crească peste noapte. Pe lângă tratamentele de stimulare a creșterii firului de păr deja cunoscute, poți încerca masca pe bază de iaurt care conține proteine, vitamina B și vitamina D, foarte benefice în acest proces. Pentru realizarea acestei măști ai nevoie de o ceașcă de iaurt, o lingură de oțet de mere și o lingură de miere. Toate aceste ingrediente se amestecă, iar compoziția formată se va aplica de la rădăcină și până la vărfurile firului de păr. Masca pe bază de iaurt necesită 15 minute timp de acționare, se îndepărtează cu apă rece, urmând ca mai apoi părul să fie  spălat conform rutinei.

Rețeta unei măști de păr împotriva căderii părului

Părul fragil cu tendințe de cădere poate da adevărate bătăi de cap, mai ales dacă această problemă se înrăutățește pe zi ce trece. Persoanele care se confruntă cu această problemă duc lipsă de antioxidanți ce ar trebui să existe în rădăcina oricărui fir de păr. Pentru diminuarea problemelor ce țin de căderea părului se recomandă o mască naturală din ceai verde și ou. Extragem gălbenușul de ou pe care îl combinăm cu două linguri de infuzie de ceai verde, până ce compoziția arată ca o cremă. Toată compoziția se va aplica pe scalp și pe lungimea firului de păr și se va lăsa să acționeze timp de 20 de minute.

Rețeta unei măști ce te va ajuta la deschiderea nuanței părului

Este destul de dificil să ne deschidem nuanța firului de păr fără a-l deteriora cu produse de decolorare. O soluție mai puțin dăunătoare este masca de păr cu scorțișoară, ingredient natural care oferă totodată efecte antifungice și antibacteriene. Se va amesteca o lingură de miere cu una de scorțișoară, dar și puțin balsam de păr astfel încât amestecul să devină mai ușor de aplicat pe păr. Masca trebuie aplicată pe lungimea părului cu ajutorul unei pensule, suviță cu suviță astfel încât să nu riști ca părul sa rămână decolorat doar în anumite părți, iar după 1-2 ore această mască se va îndepărta cu apă călduță. Pentru efecte mult mai vizibile este recomandat ca această mască să fie utilizată de cel puțin patru ori.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Sarah Mușat
La început de drum, dar cu toate acestea încrezătoare în abilitățile ei, s-a alăturat echipei Ce se întâmplă doctore? în anul 2022. A început acest nou capitol cu entuziasm și cu o mare dorință de a inspira un număr cât mai mare de oameni prin informațiile de cea mai bună calitate ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân