Folosești lama de ras? Cum să scapi de iritații

Multe femei aleg ca metodă de epilare lama de ras, dar multe dintre ele se confruntă cu iritații din cauza acestei proceduri. Iată ce este de făcut.
  • Publicat:
Folosești lama de ras? Cum să scapi de iritații
Foto: shutterstock

Oricât ai fi de atentă în momentul epilării există posibilitatea de a te confrunta cu iritații mai ales atunci când folosești lama de ras. Din păcate însă, aceste iritații nu sunt produse doar în momentul în care te epilezi pe repede-nainte.

Iritațiile produse de lama de ras: de ce apar?

În prmul rând este foarte important să înțelegem cum apar aceste iritații și care sunt motivele din spatele lor. Cunoscută și ca pseodofoliculita, aceasta este o inflamație a folicului de păr și pielii din jurul lui, produsă de părul crescut pe sub piele. Este o reacție care apare în momentul în care firul de păr negru, gros, matur a fost epilat anterior și încearcă să iasă la suprafață, dar este blocat. Astfel, firul de păr se curbează sub piele sau continuă să crească în acest fel și produce apariția unor bubițe roșii sau maro.

Cum stăpânim iritațiile produse în urma epilării?

Există câteva lucruri pe care le putem face. În primul rând, putem aplica o cremă cu acid salicilic pentru a pregăti pielea sau să spălăm zona cu peroxid de benzoil între epilări. De asemenea, mai putem aplica o mască de 2-3 ori pe săptămână pe care să o lăsăm să acționeze timp de 5 minute, iar în felul acesta îndepărtăm bacteriile din zona pe care vrem să o epilăm. Dacă nu reziști tentației de a scoate firul de sub piele, folosește o compresă pentru a deschide porul, iar dacă nici în acest fel nu se rezolvă, apelează la un tratament profesional.

Cum pot fi prevenite firele de păr apărute sub piele și iritațiile în urma epilării?

În afară de epilarea definitivă, care este la mare căutare în ultimii ani, nu există o modalitate sigură de a preveni complet iritațiile produse de lama de ras. Poți totuși încerca o rutină de skincare care te va ajuta să obții un finish neted după epilat. În primul rând, în duș, folosește un burete și un exfoliant delicat care să conțină ca ingredient acidul salicilic pentru a reduce blocarea porilor. Atunci când te epilezi, folosește o lamă nouă, spumă de ras și mișcări în direcția de creștere a firului de păr. Imediat după epilare, aplică o loțiune de corp.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân